"3 yaşındaki çocuğun hesabını verecekler"

B20 Zirvesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyada artan terör olaylarına karşı batının kayıtsız kaldığını söyledi. Erdoğan ayrıca "Sahile vuran 3 yaşındaki çocuğun hesabını insanlık verecek" dedi.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 03 Eylül 2015, 16:35
3 yaşındaki çocuğun hesabını verecekler

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan B20 konferansında yaptığı konuşmada, "Terörle mücadele konusunda Batı başta olmak üzere tüm dünyayı hassas olmaya, işbirliği yapmaya davet ediyorum" dedi. Erdoğan ayrıca Bodrum'da sahile vuran Suriye'li çocuk için, "Sahile vuran 3 yaşındaki çocuğun hesabını insanlık verecek" dedi.




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Terörle mücadele tek başımıza kalsak da sürecek. Ben buradan tüm dünya ülkelerine terörle mücadelede ortak hareket etme çağrısında bulunuyorum.

Küresel sorunlara küresel çözümler bulunması gerekiyor. Her ekonomik gelişmenin ilgili ülke ile birlikte tüm dünyayı da etkilediği bir dönemde bu anlayış çok daha önemli hale geliyor. Takım oyunu sorunların aşılmasını kolaylaştırır.

G20 küresel barışa da katkı sunmalı. Bunun için platform içinde geliştirilen politikaların birbirini tamamlaması şarttır. B20 Türkiye'nin Küresel iş dünyasının en önemli platformlarından biri haline geldiğini biliyoruz. Özellikle ilk defa bu yıl gündeme getirdiğimiz KOBİ'lerle ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğimizin bilinmesini isterim.

TARİHİ BİR FIRSAT İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Krizin gerisinde yapısal sorunlar vardır. O yüzden Asya bölgesi tarihi bir fırsat ile karşı karşıyayadır. Londra-Pekin hattını önemsemeyenler başarılı olamayacaktır. Marmaray ve boğazda inşaa edilien ikinci proje bu hattın iki kıtayı birleştiren kısmı olacak. Özelleştirme konusunda attığımız adımlarla altyapıda önemli kazanımlar sağladık. Antalya zirvesinde dünyaya güçlü mesajlar verebileceğimize inanıyorum.

EKONOMİNİN EN ÖNEMLİ TEHDİDİ TERÖRDÜR
Ekonominin en önemli tehdidi terördür. Bu konuya değinmeden geçmemiz mümkün değildir. Antalya zirvesinde en önemli gündemimiz bunlar oluşturacak. Küresel terör giderek büyüyen bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorun karşısında Batılı ülkelerin gerekli özeni göstermediğini belirtmek isterim. Akdeniz'i bir mezara dönüştüren ülkeler hayatını kaybeden her mültecinin vebaline ortaktır.

Bunun hesabını bunlar neyle verecek. Küresel güvenlik sistemi işlemiyor. BM 5 daimi temsilcisinin sorunları haricinde hiçbir konuya eğilmiyor. Biz o yüzden dünya 5'ten büyüktür. Bunu ben söylediğim için dünya medyası tarafından Erdoğan kötü lanse ediliyor. Varsınlar kötü lanse etsinler ben doğruyu söylemeye devam edeceğim.

BATI MERKEZLİ DÜNYA GERİDE KALDI

Batı merkezli dünyanın geride kaldığını çok merkezli bir dünyanın var olduğunu artık kabul etmemiz lazım. 2. Dünya savaşından sonra özgürlüğün kriterlerini belirleyen batı ülkeleri maalesef şimdi bu değerlere sırt çeviriyor.