Erdoğan Afganistan'daki Türk askerlerine seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'da bulunan Doğan Kışlası'nda konuştu

Giriş Tarihi 18 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2014, 19:24
Erdoğan Afganistan’daki Türk askerlerine seslendi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afganistan'daki Türk askerine başkomutan sıfatıyla hitap etti. Erdoğan, "Sizin arkanızda 77 milyonun hayır duası var. 77 milyon sizinle gurur duyuyor. Sizin buradaki dik ve vakur duruşunuz bizim Türkiye'de emniyet ve huzur içinde olmamızı sağlıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğan Kışlası'nda Afganistan'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline hitaben yaptığı konuşmada, "Sizlere aziz milletimin yürekten selamlarını iletiyorum. Sizler vatanınızdan uzakta bu şerefli görevi yapmanın gururunu taşıyorsunuz. Aileleriniz de bu gururu taşıyor. 77 milyon aziz milletimizin de sizinle gurur duyduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu ziyaret vesilesiyle tüm şehitlerimizi ve özellikle Afganistan'da görev yaparken şehit olanları rahmetle yad ediyorum" dedi.

BÜTÜN DÜNYA SİZE GIPTA EDİYOR
TSK'nın Afganistan'daki varlığının ülkeye verdikleri önemi ve karşılıklı dayanışmayı gösterdiğini ifade ederek, "Başbakanlık yaptığım süre içinde dünyanın pek çok devlet başkanı Afganistan'daki askerlerimizden övgü işle bahsetti. Sizin birikim ve kahramanlığınız sadece Afganistan ve Türkiye sınırları içinde kalmıyor bütün dünyada gıpta ile karşılanıyor. Yerel halkın ilgi ve teveccühüne de mazhar olduğunuzu biliyorum. Ay yıldızlı bayrağımız, Afganistan'da barış anlamına geliyor. Dayanışma, kardeşlik anlamına geliyor. Tıpkı Kosova'da, Bosna Hersek'te, Lübnan'da, Somali'de olduğu gibi, Afganistan'da da bu güveni tesis eden sizler oldunuz. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Aziz milletimizin şükranlarını burada bir kez daha sizlere iletiyorum. Sizlerle gurur duyduğumuzu, her zaman da gurur duyacağımızı bilmenizi istiyorum" dedi.

DÜNYANIN EN KADİM ORDUSU
Nerede bir mazlum varsa Türkiye'nin tüm kurumlarıyla orada hazır bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Suriye'nin Kobani şehrinden Türkiye'ye sığınanlara da en başta kucak açan, onları dostça, kardeşçe kucaklayan yine Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmuştur. Bazı densizler çıkıp Mehmetçiğe taş atıyor olabilirler. Bazı alçaklar çıkıp Mehmetçiğe kurşun sıkıyor olabilirler. Barış için görev yaptığımız yerlerde, bazıları çıkıp düşmanca tavırlar sergiliyor olabilirler. Dünyanın en büyük ve en kadim ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu insanlık dışı saldırıların hiçbirine boyun eğmez, hiçbirinden etkilenmez ve vazifesini kararlılıkla yerine getirme idealinden asla vazgeçmez" şeklinde konuştu.

Erdoğan, askerlere, "Sizin buradaki dik ve vakur duruşunuz bizim Türkiye'de emniyet ve huzur içinde olmamızı sağlıyor. Türkiye'deki huzur ve emniyet ortamı sizin burada özgüvenle görev yapmanızı sağlıyor. Her birinizi tek tek o pak alınlarınızdan öpüyorum. Ay yıldızlı bayrağımızı ülkemizden çok uzaklarda onurla şerefle gururla dalgalandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum, Allah yar ve yardımcısınız olsun" diye seslendi.