Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 62. hükümet programının görüşmeleri TBMM'de başladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 62. hükümet adına eleştirilere cevap verdi. Arınç, "Bir devlet vardır; ikinci bir devlete, ikinci bir yargıya, ikinci bir bürokrasiye, ikinci bir otoriter sisteme bu ülkede müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2014, 18:51
Bülent Arınç’tan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Bülent Arınç'ın konuşmalarından satır başları;

Bizim gözümüzü açan, yıllarca bu hareketi tanımasına rağmen bugüne kadar yolsuzlukla ilgili hiçbir açıklama ve tepki gelmedi. 17 Aralık'ta bir anda yolsuzluk iddialarıyla ortaya çıktılar. Peki size 17 Aralık'ta yolsuzluk vahyi mi geldi.
Soruşturma Komisyonu ile sözlerimin arkasındayım. AK Parti neden üye vermediğine ilişkin yasal uygulama ne ise partimiz onu yapmıştır. Geçmişte bakanlar ve başbakanlar soruşturma geçirdi. Yasal mevzuata göre görüş belirtmeyenler ancak bu komisyona üye olabilmektedir. AK Parti de bu araştırma sonucu komisyona üye vermiştir.

İKİNCİ BİR DEVLETE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bir devlet vardır; ikinci bir devlete, ikinci bir yargıya, ikinci bir bürokrasiye, ikinci bir otoriter sisteme bu ülkede müsaade etmeyeceğiz. Biz bir hukuk devletiysek, bu ülkenin bürokrasisi bellidir, otoritesi bellidir, yargısı bellidir. Bunun ikincisine, üçüncüsüne müsaade edersek, ortada ne AK Parti kalır, ne CHP kalır, ne MHP kalır, ne HDP kalır

Emniyet içinde 300 bin polisimiz var. Hepsi bizim güvenliğimizden sorumludur. Ancak bunların içinden bir kısımının amirleri yerine ağabeylerinin talimatını yerine getiriyorsa biz buna karşıyız. Burada sadece duyumlar değil elimizdeki verilerle konuşuyorum. Bilgi İşlem, Bilgi Teknolojileri Kurumu veya başka yerde görevini suistimal eden olabilir. Bütün işleri hukuk içinde yapacağız. Biz Gestapo değiliz.
Erdoğan'ın yzüde 52 ile Cumhurbaşkanı oldu. Bize hep Turgut Özal'ı daha sonra Süleyman Demirel'den sonra yaşananları hatırlattılar. Biz erdemliler hareketiyiz. Bizim dağılıp bölüneceğimizi söylediler. İçimizden bir arkadaşımız Genel Başkan ve Başbakan oldu. Bu görev için ismi geçenlerden biri de benim. Benimle birlikte başka arkadaşların da ismi geçti ama hiçbirimizden bir itiraz gelmedi. İttifakla Genel Başkan seçtik. Bundan ancak iftihar edilir.

10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçildi. Biz yasalara baktık, ona göre hareket ettik. Siz hala Anayasa Mahkemesi'ni arka bahçeniz zannediyorsunuz. Yaptığınız müracatlardan boş döndünüz. 10 Ağustos'ta seçilen Cumhurbaşkanı ne zaman seçilmiş olur, ne zaman görev gelir bunun geçmişteki emsallerine baktık. Biz Cumhurbaşkanı' seçimini ilk kez yapıyoruz. Cumhurbaşkanı seçimi özel bir kanundur.

Hem Genel Başkan, Hem başbakan hem Cumhurbaşkanı, Allahım verdikçe veriyor. Ne yapalım. Yasa böyle. Akıl var mantık var.
Sayın Genç, herkeste var da sende ne kadar var bilmiyorum".