Marjinal grupların basın bülteni: Hürriyet

Doğan medyasının müstehcen yayın yaparak habercilik yaptığını sanan gazetesi Hürriyet, şimdi de Gezi olaylarında ülkeye büyük zarar veren marjinal grupların basın bülteni gibi çalışmaya başladı.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 22 Ağustos 2014, 17:43
Marjinal grupların basın bülteni: Hürriyet

İÇİNDEKİLER

Doğan medyasının müstehcen yayın yaparak habercilik yaptığını sanan gazetesi Hürriyet, şimdi de Gezi olaylarında ülkeye büyük zarar veren Öğrenci Kolektifleri'nin basın bülteni gibi çalışmaya başladı. Gezi olayları sırasında, Türkiye'ye hem ekonomik hem de sosyolojik olarak zarar veren marjinal grupların üyelerini iyi çocuk olarak gösteren Hürriyet, bu misyonuna devam ediyor.

MARJİNAL GRUPLARIN BASIN BÜLTENİ: HÜRRİYET
Antalya'da yapılan ve sadece kadınlara hizmet veren kadınlar plajını protesto edecek olan DHKP-C'nin ve PKK'nın gençlik kolu gibi çalışan Öğrenci Kolektifleri'nin protesto haberini manşetine taşıyan Hürriyet, marjinal grupların nasıl basın bülteni gibi çalıştığını gözler önüne seriyor. Doğan Medya Grubu'nun, geçtiğimiz Mart Ayı'nda Okmeydanı'nda Burak Can'ı öldüren, Gezi olaylarında otobüs yakıp esnafların dükkânlarına zarar veren grupları iyi çocuk olarak göstermeye çalışması artık yeni gözdelerinin marjinal gruplar olduğunu kanıtlıyor.

KADINLARIN AYRI DENİZE GİRMESİNİ HAZMEDEMEDİ

Rahat ve güvenli bir şekilde denize girmek isteyen tüm kadınlara hizmet vererek kadınlara pozitif ayrımcılık yapan kadınlar plajını da hazmedemeyen müstehcen haber kuruluşu Hürriyet, yaptığı bu haberle de tercihini normal sahil yerine kadınlar plajından yana kullanmak isteyen kadınları da aşağılamış oldu. Haber fotoğrafında kullandığı başörtülü kadın fotoğrafları ile niyetini belli eden müstehcen haber kuruluşu, kadınlar plajında denize girmek isteyen kadınların tercihlerine ve özgürlüğüne saygı duymadığını da gösterdi. İsteyenin normal isteyenin ise kadınlar plajlara girebilme tercihinin ve özgürlüğünün olduğunu unutarak, bu durumun negatif ayrımcılığa neden olacağını yüzsüz bir şekilde savundu.

AYDIN DOĞAN MI TALİMAT VERDİ?
Terör gruplarının bültenine yayınlarında genişçe yer vermesi, manşetlere taşıması gözleri Aydın Doğan'a çevirdi. Devlet malına zarar veren, belediye otobüslerini ateşe veren yüzleri maskeli teröristlerin basın bültenini haberini yayınlamak, manşetlere taşımak Aydın Doğan'dan onay alınmadan, Vuslat Doğan Sabancı'dan izin alınmadan asla kimsenin cesaret edemeyeceği haberler olduğu için bizzat Aydın Doğan'ın talimatıyla yapıldığı iddia ediliyor.