F 1 halka açıldı

Ünlü pilotların yarıştığı F1 İstanbul pistinde artık vatandaşlar arabalarıyla boy gösterecek. İstanbul Park bugün 'Pist günü' ile halkın kullanımına açılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2013 Güncelleme 02 Haziran 2013, 00:51
F 1 halka açıldı

İÇİNDEKİLER

Otomobil kullanmayı ve yarışmayı severlere müjdeli bir haber geldi. Dünyaca ünlü otomobil pilotlarının yarıştığı F1 İstanbul pistinde artık vatandaşlar kendi araçlarıyla yarış yapabilecek. İstanbul Pisti'nin sahibi Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, "6 ay önce söz verdiğimiz gibi, motorsporları severler artık Intercity İstanbul Park'a gelip kendi araçlarıyla pisti kullanabilecekler" dedi. Ak, bugün düzenlenecek 'Pist Günü' etkinliği ile halkın kullanımının başlayacağını belirtti. Düzenlenecek etkinliğe 12 bin kişinin üzerinde katılım beklediklerini vurgulayan Ak, vatandaşların sportif araç kullanımı, güvenli araç kullanımı ve süper slalom aktiviteleri gibi etkinliklerden yararlanacağını dile getirdi. Türkiye'de F1 standartlarında piste sahip tek tesisi, insanların aileleriyle gezebileceği bir eğitim ve eğlence merkezine dönüştürdüklerini belirten Ak, "Pist Günü etkinliğimiz boyunca, yüzlerce araç pistte, aynı anda, güvenlikten hiç ödün vermeden, bizim belirlediğimiz kurallar çerçevesinde kullanılıyor olacak" diye konuştu.

KAZALARI AZALTACAK
Trafik kazalarının Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu anlatan Ak, Türkiye'nin en büyük sürüş okulunu açacaklarını ifade etti. Ak, açılacak sürüş okulunda 50 bin kişiye eğitim vereceklerini dile getirerek, okulun sürücülerin daha bilinçli, güvenli ve saygılı araç kullanmasına yardımcı olacağını belirtti.