Ulaş Özdemir

ULAŞ ÖZDEMİR

Tarihi 5 Aralık 2021

Genetik kodlama!

TRABZONSPOR bu maça en yakın rakibine attığı 10 puanlık farkla çıktı. Trabzonspor neredeyse iki yıl sonra taraftarıyla birlikte tam kapasite sahne aldı!
Bu müthiş atmosferin öncesinde Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella, Trabzonspor'a karşı oyun planının ipuçlarını vermişti. Adana Demirspor, Trabzonspor'u önde karşılayarak oyun kurmasını engellemeyi amaçladı. Daha çok kanatları tercih eden Adana Demirspor, ceza sahasına yaptığı ortalarla sonuç almayı hedefledi.
Trabzonspor… Coşkulu bir oyun ortaya koymuyor, evet! Sağdan, soldan, ortadan sürekli atak yaparak, bir resital de sunmuyor, evet! Fakat doğru, sabırlı ve akıllı bir oyunla sahneye çıkıyor.
Ve bu oyunu neredeyse her maç bir ya da iki önemli oyuncusunun eksikliğine rağmen bozmadan hatta hep üzerine koyarak sürdürüyor.

YILDIZLARI ÇOK FARKLI
Abdullah Avcı'nın hakkını sonuna kadar teslim etmek gerekiyor. Yazıyı yazdığım saatlerde en yakın rakibine 10 puan, İstanbul'un üç büyük takımına 12 puan ve üzerinde fark atmak, o farkı da her hafta açarak devam ettirmek ancak 'genetik kodlama' ile açıklanabilir.
Avcı oyun içerisindeki her türlü formasyonu öğrencilerine 'kodlayarak' oynatmayı başarabiliyor. Bu başarıda sahadaki kaliteli ayaklar ve zeki oyuncuların katkısı çok büyük! Bu başarıda oyunu 'doğru' oynamak, doğru pas ve 'anahtar paslar' var ki, başta Hamsik olmak üzere Nwakaeme, Ömür, Djaniny ve Bakasetas gibi oyuncularıyla hemen her maç 'kilidi' rahatlıkla açabiliyor! Avcı'nın asla 'rehavete kapılmaması' takımını da bundan koruması takdire şayan bir yönetim biçimi. Çünkü yol uzun ve çok zahmetli. Trabzonspor da bu yolu şu ana kadar 'kusursuza yakın' yürüdü. Uğurcan Çakır'a da ayrı bir başlık açmak gerekiyor.
Trabzonspor'un kaledeki en büyük güvencesi. Olağanüstü yetenek.
Allah nazarlardan saklasın…

Trabzon çok akıllı oynadı

Avcı müthiş yönetiyor