CANLI YAYIN
Selda Uskan
SELDA USKAN

O da pişman mıdır?

Eklenme Tarihi 06 Nisan 2015
Hayat beni çok yordu Selda abla. Her şey üstüme geldi.
Ben kocamdan boşandım ve şu anda Antalya'da pansiyonda kalıyorum.
İş bulamıyorum, belli ki burada da yapamayacağım. Kocam bana öyle kötülükler yaptı ki bilseniz 'iyi ki ayrılmışsın' dersiniz. Ama günlerdir içimdeki özlemi yenemiyorum. Dönsem beni kabul etmez, 'Antalya'da kim bilir kimlerle beraber oldun' der. Zaten kayınvalidem ve kayınpederim de kabul etmez.
Çok tutucular. El alem ne der diye yaşayanlardan. Akılama kötü şeyler yapmak geliyor, oysa 22 yaşındayım... Bir yol gösterin. Rumuz; Papatya

S.U. CEVAP; Gençlik bir anlamda, güzelliğini sadece biz yaşlıların anlayabildiği ama sizin farkına bile varmadığınız bir bocalama dönemi. Hepimiz hata üstüne hata yaptık ama bugün geriye baktığımızda 'intiharın' ne kadar saçma sapan bir düşünce olduğunu görüyoruz. Demem o ki aklından böyle şeyleri sil at. Sonra bana yazdığın samimiyetle eşine bir mektup yaz. Ama öyle telefon mesajı, internet üzerinden filan değil, bildiğin pembe zarf ve mektup kâğıdına. Bu başlangıç olsun.
Belki o da sana yaptıklarından pişman olmuştur. Sonrası, biraz o biraz sen gayret göstererek bu evliliğe bir şans tanıyabilirsiniz.

Beni seviyor eminim!
26 yaşında yakışıklı bir erkekle beraberim. O kadar eminim ki beni sevdiğinden ama arkadaşlarıma anlatamıyorum bir türlü. Onlara göre erkek arkadaşım beni oyalıyor ve benden faydalanmak istiyor. Aslında sürekli evine çağırıyor ama gitmiyorum tabii. Dışarıda buluşmak istiyorum, işi gücü çok yoğun gelemiyor. Niyetinin ciddi olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Rumuz; İtiraf

S.U. CEVAP; Ah be güzelim, bu genç adamın niyeti apaçık ortada değil mi? Ama nedense biz kadınlar, "Sevdiğimiz erkeklerin bizden vazgeçtiklerini kabul etmekte zorlanır ve kendimize bir sürü bahane üretiriz." En başta da dediğin gibi "Zavallı çok yoğun çalışıyor vakti yok" veya "O da bana deliler gibi aşık ama erkeklik gururu yüzünden itiraf edemiyor!" tamamen yalan oysa. Seven adamı zincire vursan bir yolunu bulur gelir yanına. Bu yüzden sen de artık kabul et ki bu oğlandan hayır gelmez.
Yani "Kuş uçmuş beybi!"

Aşk ve nefret
Bir sevgilim var ve birbirimizden çok hoşlanıyorduk.
Ama birden bire değişti. İlk zamanlar her gece 12'de kapımızın önünden geçerdi. Yatak odamın camına güller bırakırdı.
Şimdi günde bir kez telefon açıyor. Soruyorum "İşten ayrıldığını parasının olmadığı için çiçek filan alamadığı" söylüyor. Çok mutsuzum Selda abla. Her şeyin eskisi gibi olması için ne yapmalıyım sizce? Rumuz; Kırmızı güller

S.U. CEVAP; Al karşına açık açık konuş. Delikanlıysa lafı dolandırmadan ne hissettiğini itiraf eder. Değilse de boş ver gitsin zaten. Henüz çok gençsin ve daha önemlisi önce hayatını planlamalısın. Okulun, ailen, işin gibi geleceğe yönelik ayağı yere basan kararlar olmalı bunlar.
Bu arada 'param yok, gül alamadım' masalı bana okul yıllarımdaki bir genci hatırlattı. O çocuk da sırama gül bırakırdı. Baktım bir gün gül resmi çizmiş, masama yapıştırmış. Yanında da aynı not; "Param yoktu, bununla idare et!" Nesiller değişiyor ama erkek zihniyeti aynı kalıyor galiba.

Polise mi gitmeliyim?
Üç yıllık bir beraberliğim var. İlk zamanlarda ciddi bakmıyordum ilişkiye ama şimdi evlilik planları yapıyoruz. Ama ben öyle bir halt ettim ki zamanında, şu anda ne kimseye anlatabiliyorum, ne de işi düzeltebiliyorum. Üç yıl önce sevdiğim kızın biraz açık fotoğraflarını çekmiştim, hıyarım ya bunları arkadaşlarımın cep telefonlarına yollamıştım. Biraz hava atmaktı niyetim.
İçlerinden biriyle alacak-verecek meselesi yüzünden papaz olduk, şimdi diyor ki internete koyacağım. Ben de ya katil olacağım ya polise gideceğim. Her iki şekilde de sevdiğim kızdan olacağım. Ablacığım lütfen bir akıl... Rumuz; Şantaj

S.U. CEVAP; Moralini bozmuş olmayayım ama gerçekten senin yerinde olmak istemezdim.
Felaket bir durum. Belki şöyle yapabiliriz; önce her şeyi nişanlına anlat, özür dile ve benimle de konuştur. Ve, ailelerin haberi olmadan resmi şikayetini yap. Ki bu fırsatçı arkadaşın elinden görüntüler alınsın. Zaten yeni internet yasasına göre koysa bile iki dakikada kaldırılıyor. Sonra da 'bu adamı bul ağzını burnunu dağıt' dememi istiyorsun biliyorum ama demem. Bir de nikah üstü seni karakollardan toplamayalım.