İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 6 Mart 2018

Kopuk oyun kötü futbol

TRABZOSPOR orta sahada etkisiz kaldı.
Sebepleri neydi?
Trabzonspor'un en önemli sorunlarının başında hücum organizasyonunda yetersizlikler öne çıkıyor. Bunun en önemli nedenlerinin başında ise orta alanda oynayan oyuncuların yapısından kaynaklı. Okay ve Kucka savunmanın önündeki iki isim. Fakat hep savunmanın içine girerek oynamaya çalıştılar.
Bu yüzden savunma ile en öndeki N'Doye arasında büyük bir boşluk oluştu.
Sosa'nın rakip alanda topla buluştuğu pozisyonlar var ama hücumu organize etmesi gerekirken pas hataları yaptığını gördük.

Maçın en kritik anını nasıl özetlersiniz?
İkinci yarı başında Medel'in N'Doye ile girdiği ikili mücadele var ki bana göre maçın kırılma noktası olarak yorumlanabilir.
Medel'in yaptığı faule hakemin kırmızı kart göstermesi gerekirdi. Rıza Çalımbay hücumda daha etkin olmak adına Olcay'ı çıkarıp Yusuf'u ve Kucka'nın yerine Rodallega'yı soktu. Sonrasında ise Negredo'nun geliştirdiği atakta Beşiktaş, Babel ile öne geçen taraf oldu. Negredo'nun harika pası sonucu Babel'in attığı ikinci gol maçın sonucunu tayin etti.
Trabzonspor'un dünkü maçtaki görüntüsü takım bütünselliğinin olmayışından kaynaklı. Takım olmak demek birlikte hareket etmek demektir. Trabzonspor ise ne yazık ki kopuk kopuk bir oyun anlayışı içerisinde.

MAÇIN İYİSİ BABEL: Hollandalı kritik gollere imza attı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ KUCKA: Slovak oyuncu vasat futboluyla sınıfta kaldı.