Bodrum'da göçmen botu battı: 19 ölü

Bodrum'da göçmen botu battı: 19 ölü

Bodrum açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan botun batması sonucu 19 kişi hayatını kaybetti.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak mevkii açıklarında, Kıyı Gözetleme Aracı tarafından şüpheli bir lastik bot tespit edildi. Yunanistan'ın İleryöz Adası istikametine doğru süratle ilerlediği belirlenen botu durdurmak üzere bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı TCSG-302 unsuru sevk edildi. Ekiplerin tüm "dur" ikazlarına rağmen kaçmaya devam eden bot, bölgedeki ağır deniz şartlarının etkisiyle su alarak aniden battı.

Arama Kurtarma Seferberliği Başlatıldı

Botun batması ve göçmenlerin denize düşmesi üzerine bölgeye vakit kaybetmeksizin ilave 3 Sahil Güvenlik Botu yönlendirildi. Havadan destek sağlamak amacıyla İzmir'den bir Sahil Güvenlik helikopteri de operasyona dahil edildi. İlk etapta 11 göçmenin cansız bedenine ulaşılırken, devam eden çalışmalarda maalesef ölü sayısı 19'a yükseldi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu 20 düzensiz göçmen ise denizden sağ olarak kurtarıldı.

Bölgede Çalışmalar Devam Ediyor

Denizden sağ kurtarılan göçmenler sağlık ekiplerine teslim edilirken, hayatını kaybedenlerin naaşları kimlik tespiti ve işlemler için morga kaldırıldı. Sahil Güvenlik unsurlarının bölgedeki arama tarama faaliyetleri, başka kayıp olma ihtimaline karşı titizlikle sürdürülüyor. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Bunlar da Var

CANLI YAYIN