TIMELINE

05 Mart 2021
Hacizli malda yarı fiyatına satış bitiyor
İnsan Hakları Eylem Planı’nda vatandaşın hayatına dokunacak düzenlemelerden biri de hacizli mallarla ilgili. Hacizli malların satışı artık elektronik ortamdan da yapılabilecek. Böylelikle hem ihaleye daha fazla kişi katılabilecek, hem de haczedilen mal en üst bedelden satılabilecek. Bu sayede alacaklı alacağına kavuşacak, borçlu da mevcut borcundan kurtulacak.
05 Mart 2021
Olta ile yakaladı! Gözlerine inanamadı
Olta ile balık tutan bir kişi yakaladığı balığın ağzını açınca içinden çıkanı görünce şaşkına döndü. Halk arasında 'kene' ya da 'bit' olarak da adlandırılan, boyları iki milimetre iken balıkların dillerine yapışan ve dildeki kanı emerek büyüyen, zamanla 3- 4 santimetre boya ulaşan 'İsopoda' (tesbih böceği) ailesine mensup parazit türleri, görenleri şaşırtıyor.
05 Mart 2021
Gece yarısı nefes kesen kovalamaca!
Son dakika haberi! İstanbul Gaziosmanpaşa'da ticari taksiye binen silahlı 3 şahıs, polis uygulama noktasına gelince taksi şoförüne silah yönelterek polislerden kaçtı.
05 Mart 2021
5 Mart evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşları yatmaya başladı mı?
Evde bakım maaşı her gün vatandaşlar tarafından sorgulanan konuların başında geliyor. Bu maaş türünü alan kişiler evde bakım maaşı yattı mı sorusunun cevabını merak ediyor. Peki 5 Mart evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Haberimizden evde bakım maaşına ilişkin bilgi edinebilir ve maaşın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. 2021 yılı ilk altı aylık dönemi için Evde Bakım Yardımı kapsamında kişi başına ödenecek yardım miktarı 1.657,86 TL'ye yükselmişti.
05 Mart 2021
İzmir'de genç adam felaketi yaşadı
Son dakika haberi... İzmir'de genç adam akşam vakti yürüdüğü sırada kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından defalarca bıçaklandı. Can havliyle kendisini bir karakola atan adam tedaviye alındı.
05 Mart 2021
Tuzla'daki yangında flaş gelişme!
Son dakika haberi... İstanbul Tuzla'da et ürünlerinin işlendiği özel bir firmaya ait tesiste yangın çıktı. Yangına müdahale için çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. İşlenmiş etin soğutulmasında kullanılan amonyak tanklarının bulunduğu alana sıçrayan yangın büyük paniğe neden oldu. Yangın sırasında içeride mahsur kalan bir işçi ağır yaralı olarak kurtarıldı. Yangın yaklaşık 6 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Öte yandan yangının söndürülmesinin ardından 2 kişinin cesedine ulaşıldı.
05 Mart 2021
Helikopter kazası neden oldu?
Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den Tatvan'a gitmek için kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını ve 11 askerimizin şehit olduğunu bildirdi. Türkiye'yi yasa boğan olayın arından Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar kazanın sebebine ilişkin A Haber’de çarpıcı açıklamalar yaptı.
05 Mart 2021
CHP'nin güdümündeki çukur medya "şehit" diyemedi!
Çukur medya kirli yüzünü bir kez daha gösterdi... Bitlis'ten gelen haber tüm Türkiye'nin yüreğini yakarken PKK diyemeyen CHP'nin güdümündeki yandaş Birgün, Evrensel ve Sol Haber elim kazada şehadet şerbeti için askerlerimiz için 'şehit' diyemedi. CHP'nin PKK, yandaş medyanın da 'şehit' diyemeyişi vatandaş tarafından lanetlendi.
05 Mart 2021
Bakan Akar'dan flaş açıklamalar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bitliste 11 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin açıklama yaptı. Akar, "İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor." ifadelerini kullandı.
05 Mart 2021
FETÖ propagandasına yanıt Sarabosna'dan!
ABD'nin New York eyaletinde Türkiye ve Başkan Erdoğan düşmanı FETÖ'cüler kara propagandaya soyundu. 'Stop Erdoğan' başlıklı asılsız reklamlarla Başkan Erdoğan hedef alındı. ABD'deki FETÖ propagandasına yanıt Saraybosna'dan geldi. Şehirde bulunan alışveriş merkezinin reklam panolarında "Love Erdoğan" ilanına yer verildi.