Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'dan Bitlis'teki helikopter kazasına ilişkin çarpıcı açıklamalar!

Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den Tatvan'a gitmek için kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını ve 11 askerimizin şehit olduğunu bildirdi. Türkiye'yi yasa boğan olayın arından Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar kazanın sebebine ilişkin A Haber’de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Giriş Tarihi 05 Mart 2021, 01:33 Güncelleme 05 Mart 2021, 01:36
Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar’dan Bitlis’teki helikopter kazasına ilişkin çarpıcı açıklamalar!

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den Tatvan'a gitmek için kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını ve 11 askerimizin şehit olduğunu bildirdi. Türkiye'yi yasa boğan olayın arından Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar kazanın sebebine ilişkin A Haber'de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ağar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Zor koşullarda icara edilmek zorunda olunan bir taktik görevden bahsediyoruz. Sonuçta komutanımızın sorumluluklarını yerine getirmesi gereken görevleri var. Bu görevlere bağlı olarak gelişen bir takım durumlar var. Pilotlar arazi ile ilgili, hava koşulları ile ilgili bir değerlendirme yaparlar ve bu değerlendirme neticesinde uçmaya dair kriterler söz konusuysa uçarlar.

"HİÇBİR KOMUTAN BİR ŞEKİLDE BİR PİLOTA DAYATAMAZ"
Risk varsa uçmazlar. Ve bunu hiçbir komutan bir şekilde bir pilota dayatamaz. Yani burada her zaman karşı karşıya kalınan bir değişken hava koşulları sorunu var. Özellikle bu tür mevsimlerde kendisini çok gösterir.

VAN GÖLÜ DETAYI
Ve Van Gölü'nün neden olduğu bir takım rüzgar anaforları var. Şu an bölgede tipi var. Hava sıcaklığı -5 gece ilerleyen saatlerde -10'a hatta -15'e kadar düşeceğine dair yorumlar var.

Bütün bu açılardan bakıldığında ne yazık ki işin doğasında olan bir temel fotoğrafla, yani kaza kırımla karşı karşıyayız. Her türlü tedbiri değişken koşullarda almış olduklarına eminim. Yani öncelikli olarak her pilotun bir yaşama güdüsü ve bununla birlikte bir yaşatma güdüsü vardır. Yani sonuçta hiçbir insan bile bile kendi imkan ve kabiliyetleri içerisinde ölüme körü körüne atlamaz. Hiçbir komutan veya kargosunda taşımış olduğu personelini ölüme atmaz. Ama değişen koşullar ne yazık ki böyle bir takım fotoğrafları beraberinde getirebiliyor. Diyebileceğim tek bir cümle var başımız sağ olsun...