TIMELINE

16 Mart 2019
Lüks restoranın önünde korku dolu anlar!
İstanbul Beşiktaş'ta sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bir restoranın önünde silah sesleri yükseldi. Olay yerinde çok sayıda boş kovan bulunurken, kaçan kişi yada kişilerin bulunması için polis geniş kapsamlı çalışma başlattı.
16 Mart 2019
Cami katliamına 'terör' diyemedi
Yeni Zelanda'daki cami katliamı için "Berbat bir hareket" değerlendirmesinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ın 'terör' kelimesini kullanmaması dikkat çekti.
16 Mart 2019
Gece yarısı dehşet! Sahilde yürüyen vatandaş fark etti
Üsküdar Salacak Sahili'nde henüz kimliği belirlenemeyen erkek cesedi bulundu. Polis ekipleri kimlik tespiti için çalışma başlattı.
16 Mart 2019
ABD'den kriz çıkaracak çifte hamle
ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (INDOPACOM), nükleer bomba taşıyan B-52H tipi uçağın Güney Çin Denizi'nde rutin tatbikat uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu. Öte yandan Rus basınındaki iddialara göre başka bir B-52H de Rusya sınırlarına yaklaştı. ABD Bugün Çin ve Rusya'ya karşı Kuzey Kutbu'ndaki buzullara yönelik yeni savunma stratejisi hazırladığını da duyurmuştu.
16 Mart 2019
BM'den acil İdlib çağrısı
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib'de son haftalarda çatışmaların artmasından son derece endişe duyduğunu belirterek, tüm taraflara ateşkesin sürdürülmesi çağrısı yaptı.
16 Mart 2019
Ege'de korkutan deprem!
Ege Denizi açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'tan yapılan açıklamada, depremin olduğu noktaya en yakın yerleşim yerinin, 28.74 kilometre uzaklıktaki Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi olduğu belirtildi.
16 Mart 2019
"Polis olay yerine çok geç geldi"
Yeni Zelanda’daki An Nur camisine düzenlenen terör saldırısında bacağından yaralanan Suudi Arabistanlı genç Asil El Ansari, hemen aramalarına rağmen polisin olay yerine çok geç geldiğini söyledi.
16 Mart 2019
Eyfel Kulesi'nin ışıkları 'Yeni Zelanda' için karartıldı
Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi Eyfel Kulesi'nın ışıkları, Yeni Zelanda'daki iki camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Müslümanlar anısına söndürüldü.
16 Mart 2019
Siyah poşetler içinde 19 ceset bulundu
Meksika'nın Jalisco eyaletine bağlı Ixtlahuacan kentinde kanalizasyon ve tarlalara atılmış siyah torbalar için 19 adet ceset bulundu.
16 Mart 2019
'Yeni Zelanda' açıklaması! O kelimeyi kullanmadı
ABD Başkanı Donald Trump, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Berbat bir şey" değerlendirmesinde bulundu. Trump'ın saldırıyı "Berbat, berbat bir şey" sözleriyle tanımlarken "terör" kelimesini kullanmaması dikkati çekti. Saldırıyla ilgili ilk açıklamasında Trump, "Müslüman" kelimesini kullanmamış, taziyede bulunmuştu.