TIMELINE

30 Ocak 2017
Avusturya'da "burka" yasaklanıyor!
Avusturya Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Lideri Christian Kern, kamuya açık alanlarda vücudun tamamını örten "burka"nın yasaklanacağını söyledi.
30 Ocak 2017
ABD'ye gidemeyenler için THY'den büyük kolaylık
THY, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı ülke vatandaşları için getirdiği giriş yasağı nedeniyle ABD'ye gidemeyen yolcularının bilet iptal ve değişiminin ücretsiz yapılacağını açıkladı.
30 Ocak 2017
Trump: Irak'ta ABD'ye çalışanların listesini getirin
ABD Başkanı Donald Trump tarafından Cuma günü aralarında Irak’ın da bulunduğu yedi ülke vatandaşlarına uygulanan ülkeye giriş yasağının hemen ardından, Beyaz Saray’ın Irak’ta ABD operasyonlarına destek vermiş olan ve halihazırda destek verenlerin listesini istediği bildirildi.
30 Ocak 2017
Bakan Tüfenkci'nin acı günü
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin annesi Ayşe Tüfenkci (84) vefat etti.
30 Ocak 2017
Çavuşoğlu: FETÖ’nün peşini bırakmayacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra'ya, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin bir liste verdiğini belirterek, "Hangi tedbirleri almaları gerekir, bu konudaki beklentilerimizi söyledik. İstihbaratlarımız ve ilgili kurumlarımız arasında da diyaloğu daha iyi sağlamamız lazım ki bilgi alışverişi de olsun. Burada da FETÖ’nün peşini bırakmayacağız." dedi.
30 Ocak 2017
İngiliz bakandan Türkiye açıklaması
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, İngiltere ile Türkiye’nin Milli Muharip Uçak Projesi’nde (TF-X) teknolojilerini ve beyin güçlerini bir araya getireceklerini bildirdi.
30 Ocak 2017
Yeni "FETÖ" belgeleri ABD'ye gönderildi
Adalet Bakanlığı tarafından ABD'ye Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin yeni deliller gönderildiği öğrenildi.
30 Ocak 2017
Trump'ın skandal kararına tepki yağıyor
ABD Dışişleri Bakanlığında çalışan çok sayıda diplomatın, Başkan Donald Trump'ın mültecilerin ülkeye girişini önemli ölçüde sınırlandıran yeni kararnamesini eleştiren bir yazı hazırladığı ortaya çıktı.
30 Ocak 2017
Hain saldırıya Türkiye'den sert tepki
Dışişleri Bakanlığı, Kanada'da Quebec İslam Kültür Merkezi Camisi'ne düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.
30 Ocak 2017
HDP'li Lezgin Botan serbest bırakıldı
Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında verilen yakalama kararı nedeniyle, gözaltına alınan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, serbest bırakıldı.