Diriliş Ertuğrul final mi yaptı sorularına son nokta koyuldu - Diriliş Ertuğrul yapımcısından son dakika açıklaması!

Diriliş Ertuğrul yapımcısından son dakika açıklaması! Diriliş Ertuğrul için final sorularına son noktayı koydu. 29 Mayıs Çarşamba günü yayınlanan bölümüyle sezon finali yapan Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı, önümüzdeki sezon nasıl bir değişime gidileceğini açıkladı. "Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Dizi, "Diriliş Ertuğrul"un sezon finali yapmasının ardından başlayacak. Osman Gazi'nin küçüklüğü "Diriliş Ertuğrul"da yer alacak. Ancak Burak Özçivit ile Engin Altan Düzyatan aynı karede yer almayacak.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2019, 17:59 Güncelleme 30 Mayıs 2019, 17:59
Diriliş Ertuğrul final mi yaptı sorularına son nokta koyuldu  - Diriliş Ertuğrul yapımcısından son dakika açıklaması!

İÇİNDEKİLER

TRT 1 ekranlarında 150. bölümü ile ekranlara gelen Diriliş Ertuğrul dizisi, sezon finali yaptı. Ertuğrul Gazi'nin yaşamını içeren bölümler sona ererken, dizinin gelecek sezon itibariyle ise Diriliş Osman ismiyle ekranlarda olacağı öğrenilmişti. Yeni sezonda Burak Özçivit ile anlaşan dizinin yapımcıları ise, merak edilenler hakkında ilk kez konuştu. Diriliş Ertuğrul"un yapımcısı Mehmet Bozdağ yaptığı açıklamada önemli ifadelere yer verdi haberimizde değindik. Diriliş Ertuğrul 150. bölümde Ertuğrul Bey Berkehan'ın yanına giderken yolda Arıkbuka tarafından tuzağa çekilmişti buna karşı hazırlıklı olan Ertuğrul Bey ve Alplar Arıkbuka ve adamlarını etkisiz hale getirip Artıkbuka'yı öldürecekken o yine kaçmayı başarmıştı

Geçtiğimiz sezon başında dizinin Diriliş Osman adı altında devam edeceği konusunda ortaya çıkan spekülasyonlar, Yapımcı Mehmet Bozdağ tarafından açığa kavuşturulmuştu. Diriliş Ertuğrul"un yapımcısı Mehmet Bozdağ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Engin Altan Düzyatan ile Burak Özçivit karşılaşacak mı?

Dizi, "Diriliş Ertuğrul"un sezon finali yapmasının ardından başlayacak. Osman Gazi'nin küçüklüğü "Diriliş Ertuğrul"da yer alacak. Ancak Burak Özçivit ile Engin Altan Düzyatan aynı karede yer almayacak.

Başka bir oyuncu hayat verecek: "Diriliş Osman"da Düzyatan'ın canlandırdığı Ertuğrul Gazi'nin yaşlılığına bir başka oyuncu hayat verecek.

Öte yandan Burak Özçivit'in rol alacağı "Diriliş Osman"ın çekimlerine ise geçtiğimiz haftalarda başlandı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 150.BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul Bey Berkehan'ın yanına giderken yolda Arıkbuka tarafından tuzağa çekilmişti buna karşı hazırlıklı olan Ertuğrul Bey ve Alplar Arıkbuka ve adamlarını etkisiz hale getirip Artıkbuka'yı öldürecekken o yine kaçmayı başarmıştı. Umuroğlu obasında ise hileyle oba beylerini kendine safına çeken Sırma, Taşkın Bey'i oba beyi olarak seçtirmiş ve onun evlenme teklifini Kabul etmişti. Beylik seçiminde bir hile olduğunu farkeden İlbilge Gündoğdu Bey'den yardım istemiş ve bu oyunu bozup Taşkın Bey'i etkisiz hale getirmişti.

Ertuğrul Bey, Berke Han'a en yakın adamlarından birinin casus olduğunu ve Anadolu'da başlatacakları büyük cengin bilgilerini Moğollara aktardığını söylemek üzere onun yanına gitmişti.Acaba Ertuğrul Bey,Anadolu'da verilecek büyük İstiklal cenginin önündeki en büyük engel olan bu ihaneti deşifre edebilecek mi? Berke Han'ın turumu ne olacak? Umur obasında çevirdiği işler ve kirli ortaklıkları ortaya çıkan Sırma şimdi ne yapacak? Töreye muhalefeti ve Türk onlarına ihanetinden dolayı ağabeyi Beybolat'ı gözden düşüren İlbilge bacısı Sırma'yı da tek kalemde silecek mi yoksa af mı edecek ? Kayı obasında Hayme ananın başlattığı düğün hazırlıkları nihayete erecek mi İlbilge ve Ertuğrul evlenecek mi

ERTUĞRUL NASIL ÖLECEK?

Dizi yeni sezonda Diriliş Osman yada buna benzer bir isimli ekranlara gelecek. Yeni sezonda ise başrol Osman Bey olacak. Tabi bu hikayenin değişeceği ve dizide zaman kaymasının olacağını gösteriyor. Ertuğrul 150. Bölümle ölecek. Ölüm nasıl olacak bilinmez, belki kılıç darbesiyle ölecek yada zaman kayması yaşanıp 93 yaşında yatağında ölecek.

ERTUĞRUL GAZİ KİMDİR?

13. Yüzyıl'da dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071'de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde ortaya çıkan Ertuğrul Gazi, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi.

ERTUĞRUL BEY DİRİLİŞ OSMAN'DA OLACAK MI?

Ertuğrul Bey karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın Diriliş Osman dizisinde olup olmayacağı henüz belli olmadı.

DİRİLİŞ OSMAN'DA YER ALACAK KARAKTERLER

Osman Gazi
Rabia Bala Hatun
Gündüz
Savcı