Biri Arena’yı gözetliyor

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, “787 adet kameramız var. Bunların maliyeti 20 milyon TL . Yüz tanıma sistemiyle kural ihlali yapanlar hemen tespit edileeck. Cep telefonlarına mesaj gelecek” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2016 Güncelleme 09 Nisan 2016, 00:00
Biri Arena’yı gözetliyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Vodafone Arena'nın güvenliğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Albayrak, "787 adet kameramız var. Bunların maliyeti 20 milyon TL. Yüz tanıma sistemiyle kural ihlalini yapanlar hemen tespit edilecek" dedi. Bu sistem, Türkiye'de ilk ve tektir. Avrupa'da birkaç kulüpte uygulanıyor. Geçtiğimiz sezonlarda taraftarın neden olduğu olaylar nedeniyle canımız çok yandı. Taraftarımızdan sahaya yabancı madde atmama, küfretmeme veya yasak olan yerde oturmama gibi şeylere özen göstermesini istiyoruz. Kuralları ihlal edenler, yüz tanıma sistemiyle tespit edilecek ve iki dakika içinde cep telefonlarına mesaj gelecek" dedi.

GÜVENLİK ODASINDA 14 KİŞİ OLACAK
Albayrak, "Güvenlik odasında çalışan sayısı 14 kişi olacak. Emniyet güçleri ve TFF ile koordineli bir biçimde çalışacağız" derken Protokol Müdürü Ahmet Ateş ise "Kombine sözleşmelerimizde 6222 sayılı yasa ihlal edildiğinde kombinenin iptal edileceği maddesi var. İptal ya da kart blokesi yönetimin verebileceği bir karar. Burası artık tam donanımlı otomasyonla çalışacak" dedi.



ALBAYRAK SİSTEM HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Tüm mesaisini statta harcayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün de peyzaj çalışmalarını yakından takip etti. Metin Albayrak, Vodafone Arena'yı basın mensuplarına gezdirip, güvenlik sistemi hakkında bilgi verdi. Albayrak'ın bilgi verirken son derece keyifli olduğu gözlendi. Orman ve yönetimi çok uyumlu çalışıyor.