Ebru Şallı, Hadise, Kendall Jenner... Yıllardır boğuşuyorlar: Ünlülerin kabusu karabasan

Ebru Şallı, Hadise, Kendall Jenner... Yıllardır boğuşuyorlar. Behind Her Eyes’ dizisiyle ‘uyku felci’ yani ‘karabasan’ gündem oldu. Hadise’nin 2016’dan beri karabasanla mücadele ettiği, Ebru Şallı’nın da uyku felci sorunu yaşadığı ortaya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2021 Güncelleme 23 Şubat 2021, 07:02
Ebru Şallı, Hadise, Kendall Jenner... Yıllardır boğuşuyorlar: Ünlülerin kabusu karabasan

İÇİNDEKİLER

Ebru Şallı, Hadise, Kendall Jenner... Yıllardır boğuşuyorlar. Behind Her Eyes' dizisiyle 'uyku felci' yani 'karabasan' gündem oldu.

Hadise'nin 2016'dan beri karabasanla mücadele ettiği, Ebru Şallı'nın da uyku felci sorunu yaşadığı ortaya çıktı.

Son günlerde herkesin 'Behind The Eyes' yani Türkçe adıyla 'Gözlerinin Ardında' dizisi, 'uyku felci' hastalığını bir anda en çok merak edilen konular arasına taşıdı.

Halk arasında 'karabasan' da denilen bu sorunla yüz yüze olan ünlülerin sayısı da çok fazla…

Uzmanlara göre; bir yılı aşkın süredir hayatımızda olan pandemi, uyku felci ve uykuda yürüme gibi sorunları yüzde 78 artırdı.

Yerli ve yabancı birçok ünlü yıldız da geceleri gördükleri karabasanlar nedeniyle kabus yaşıyor.

Kendall Jenner, Jimmy Kimmel, Jennifer Aniston, Rihanna, Lady Gaga ve Madonna, hem uyku felci hem de uyur gezerlik gibi problemler yaşıyor. Dizinin Türkiye'de ekrana gelmesiyle de birçok kişinin bu sorunla karşı karşıya olduğu gün yüzüne çıktı.

Türkiye'de de 'uyku felci' gibi uyku problemleri yaşayanlardan biri de Hadise

2016'da ilk kez hastalığı ortaya çıkan ünlü popçu, tedavi sonrasında uyku problemini çözdü. Ancak Coronavirüs'e yakalanıp atlatan ünlü şarkıcının uyku problemi anksiyete bozukluğuna bağlı olarak yeniden nüksetti.

Geçtiğimiz yıl tarifsiz bir acı yaşayan Ebru Şallı da aylardır 'uyku felci' sorunuyla mücadele ediyor.

'UYKU FELCİ' NEDİR?


Uyku felci, bir kişi uyandığında veya uykuya daldığında ortaya çıkan bir durumdur. Aslında, bilinçlidirler, ancak hareket edemezler veya konuşamazlar, bu genellikle sadece birkaç dakika sürer. Durumun zararlı olduğu düşünülmese de, deneyim korkunç olabilir.

YILLARDIR BOĞUŞUYOR


Küçük yaşlardan beri istismara maruz kalan 25 yaşındaki Kendall Jenner, uyku felci yaşayan en ünlü isim. Kendall, uykuya dalmanın fobisi olduğunu ve bu nedenle de panik atağa yakalandığını açıklamıştı.

7'DEN 70'E BÜYÜK SORUN


Sarah
Pinborough'ın 'Behind Her Eyes' isimli kitabından uyarlanarak seyirci ile buluşan dizi, son günlerin en popüler yapımlarından. Psikolojik-gerilim türündeki dizinin başrolünde 'uyku felci' var.

Diziyi bu kadar popüler kılan da zaten uyku sorunlarına farklı bakış açısı. Dizinin ardından milyonlarca kişinin yaşadığı uyku problemleri, yeniden gündeme geldi.