Cadı kazanı

Hıristiyanlar'ın kutladığı Cadılar Bayramı; önceki akşam İstanbul'u esir aldı! Ünlü-ünsüz birçok kişinin Batı özentisi eğlencesi; tepkilere yol açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2013 Güncelleme 02 Kasım 2013, 01:52
Cadı kazanı

İÇİNDEKİLER

Eğlencenin suyu çıktı! Kendi kültürlerini bırakıp gözünü Batı'ya dikenler; önceki akşam İstanbul'u ABD'ye çevirdi. Hıristiyanlar'ın bayramı olan 'Halloween'; İstanbul'un farklı mekanlarında büyük coşkuyla kutlandı. Nişantaşı La Boom'daki Cadılar Bayramı partisine; Derya Şensoy'dan Oğulcan Engin'e Öykü Çelik'ten Irmak Atuk'a kadar birçok isim kostümleriyle katıldı.

ELEŞTİRİ YAĞMURU
Cadılar Bayramı'nın en çılgın geçtiği adres ise Taksim'deki Roxy oldu. 1 çocuk annesi Nihan Buruk'un mimarı olan partide gençler; ürkütücü kostümleriyle çılgınlarca eğlendi. Bizimle hiç ilgisi olmayan bir bayramın bu kadar büyük coşkuyla kutlanması; sosyal medyada tepkilere yol açtı. Ünlü-ünsüz birçok isim; Cadılar Bayramı'nı kutlayanları "Böyle özentilik görülmedi" diye eleştirdi.

FİKİR ANNESİ: NİHAN BURUK!
Taksim Roxy'de düzenlenen Halloween partisinin mimarı 1 çocuk annesi Nihan Buruk oldu. Güzel modacının partisinde eşi Okan Buruk'un olmaması gözlerden kaçmadı.

SANKİ AMERİKA!
Önceki akşam Beyoğlu ve Nişantaşı sokaklarında boy gösteren gençler; günler öncesinden hazırladıkları kostümlerle İstanbul'u ABD'ye çevirdi.

'FAZLA PARA BÖYLE YAPAR'
Hande Acar, Acarkent'teki villasında Özlem Yıldız'ın da olduğu dostlarıyla Cadılar Bayramı'nı kutladı. Acar ile Yıldız'ın bu fotoğrafı altına; "Fazla para insanı böyle yapar. Size ne yabancıların bayramından?" yorumları yapıldı.

KAFA KARIŞTIRAN SAMİMİYET

La Boom'daki Cadılar Bayramı partisinde kendinden geçen isimler arasında Öykü Çelik de vardı. Güzel oyuncunun Sami Savatlı ile objektiflere verdiği bu samimi poz, "Yeni bir aşk mı?" dedirtti.

BİR GARİP SOSYETİK
Sosyetik güzel Setenay Tetik; sarı peruğu; deri kıyafeti kadar tuhaf tavırlarıyla da aykırı yanını konuşturdu.

KEREMCEM DE PARTİDE!
Nihan Buruk tarafından Taksim'deki Roxy'de düzenlenen Cadılar Bayramı'na katılan Keremcem, korkutucu bir maske takmayı tercih etti.

BOYNUNDA YILANLA POZ
Manken Irmak Atuk, La Boom'daki partiye katıldı. Oyuncak yılanla poz veren Atuk, gözlükleriyle ise güldürdü.

YENGE KORKUTTU
Yolenthe Cabau, Cadılar Bayramı'nda şeytan kostümü giyip böyle poz verdi.

'ABD'Li GÖRSE BIRAKIR!'
Sedef Orman: Şükürler olsun ki; abuk sabuk Cadılar Bayramı kıyafetleriyle parti yapan arkadaşlarım yok. Çok şanslıyım.
Anjelika Akbar: Halloween'ın mana ve ehemmiyetini biri bana anlatabilir mi? Gerçekten bir anlam veremiyorum. Cadılar Bayramı partilerini de çok zorlama ve özenti buluyorum.
Hilal Cebeci: Ey Müslümanlar, Cadılar Bayramı gavur işidir. Münafıklık yapmayın, ayıptır, günahtır.
Delikanlı adama Cadılar Bayramı diye tabir edilen günde; orasını burasını boyayıp eğlenmek yakışıyor mu?
Yakında korkarım ki; bizim bayramlarda şeker toplama olayı bitecek; çocuklar Freddy gibi sokaklarda gezecek.
Cadılar Bayramı partilerindeki kostümlere baktım da; herkes Çin malı Freddy gibi olmuş.
Halloween'ın bile suyunu çıkardık. Amerikalı görse; Cadılar Bayramı kutlamayı bırakır.
Elin oğlunun bayramına günler öncesinden hazırlanan Türk marjinali, kendi bayramında anca tatile çıkar!

HALLOWEEN NEDiR?
Her yıl 31 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı; Batılı ülkelerde 'Halloween' olarak adlandırılır. Hıristiyan kökenli bu bayramda; yaşayanlar ve ölüler arasında bir bağ kurulduğuna inanılır. Bu nedenle de; ölü ruhları taklit edebilmek için maskeler takılıp kostümler giyilir.