Hamburger kanser eder! İşte kanserden korunmak için tüketilmesi gereken besinler

Kanserle mücadele mutfaktan başlar. Uzman Diyetisyen Müge Özyurt Şafak, kanserden korunmak için tüketilmesi gereken besinleri açıkladı. Şafak, "Yağlı kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, yağlı peynir, yağlı süt, yanmış tereyağı gibi doymuş yağlardan zengin besinler de kanseri kaçınılmaz kılar. Özellikle sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerinden kesinlikle uzak durmak gerekir. Hamburger yerine kuru baklagillerin tüketmeliyiz" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2019 Güncelleme 12 Eylül 2019, 07:55
Hamburger kanser eder! İşte kanserden korunmak için tüketilmesi gereken besinler

İÇİNDEKİLER

Uzman Diyetisyen Müge Özyurt Şafak, kanserle mücadelenin mutfakta başladığını belirtiyor. "Yağlı kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, yağlı peynir, yağlı süt, yanmış tereyağı gibi doymuş yağlardan zengin besinler de kanseri kaçınılmaz kılar. Özellikle sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerinden kesinlikle uzak durmak gerekir. Hamburger yerine kuru baklagillerin tüketmeliyiz" diyor. Kanserden korunmak için şu besinlerin tüketilmesi öneriliyor:

DOMATESİ BOL YİYİN

SEBZE-MEYVELER:
Günde 6-9 porsiyon tüketmek, akciğer, ağız boşluğu, pankreas, mide, kolon, rektum ve mesane kanserinden korur.



DOMATES: İçerisindeki likopen sayesinde prostat, meme, sindirim sistemi, mesane, deri ve serviks kanseri riskini azaltır.

SOĞAN-SARIMSAK: Bağışıklığı güçlendirir. Kanserle savaşır.

SEMİZOTU: İçerdiği Omega- 3 ile akciğer, kolon, meme ve prostat kanseriyle savaşır.

KEFİR VE YOĞURT: Probiyotik deposu bu ikili, kansere yakalanma riskini azaltır.


BESİNLERDEN GELEN ŞİFA - UZMAN DİYETİSYEN MÜGE ÖZYURT ŞAFAK

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: SELÜLİTİN DOĞAL ÇÖZÜMÜ