Diyabet ihmale gelmiyor! Konserve besinler kan şekerini yükseltiyor

Hayatı tehdit eden diyabet, ihmale gelmiyor. Konserve besinler, kan şekerini yükseltiyor. Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, “Paketli tüm gıdalardan uzak durun. Yalnızca taze ürünler tüketin” uyarısında bulunuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2019 Güncelleme 05 Nisan 2019, 07:59
Diyabet ihmale gelmiyor! Konserve besinler kan şekerini yükseltiyor

İÇİNDEKİLER

Toplumda şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, adeta bir salgın gibi yayılıyor. Yediden yetmişe herkeste görülebilen ve hayatı tehdit eden bu hastalık, ihmale gelmiyor. ABD'li Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, ezber bozan bilgilerini diyabet hastalarıyla paylaşıyor. Diyabetin yalnızca 'doğru beslenerek' tedavi edildiğini söylüyor. Diyabetsiz bir hayat için önerilerini sıralayan Dr. Hyman, konserve gıdaların kan şekerini yükselttiğini söylüyor. Şu bilgileri veriyor:



KANSER EDER
Yeme-içme alışkanlıklarından soluduğumuz havaya kadar pek çok etken, vücudumuzda 'toksin' olarak birikiyor! Son birkaç senede yapılan araştırmalar, toksinlerle ilgili gerçeği gözler önüne seriyor. Buna göre çevre toksinleri, vücuda tahmin ettiğimizden daha çok zarar veriyor. Ve ne yazık ki vücuttaki toksinleri temizleyecek bir ilaç hala bulunmuyor... Herkes diyabet için hayat tarzı, kaloriler ve ilaçları suçlu gösteriyor. Ancak asıl tehdidi, çevremizdeki toksinler oluşturuyor. Hafife alınmayacak kadar zararlı olan bu maddeler, metabolizmaya zarar veriyor. Özellikle kadınlar üzerindeki etkisi çok daha yıkıcı oluyor. Meme ve yumurtalık kanserinin en önemli nedenlerini oluşturuyor. Sağlıklı beslenmeye ve sıkı egzersiz yapmaya rağmen kilo veremiyorsanız, vücudunuzda aşırı toksin yüklü olabilir. Metabolizmayı bozan ve yavaşlatan toksinler, fazla kiloyu beraberinde getiriyor.



FAZLA KİLO= TEHLİKE
Fazla kilo, zamanla kronik hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Kanlarındaki kirletici maddeleri yüksek olanlar, yüksek diyabet riski taşıyor. Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre toksinler; glikoz, kolesterol ve karaciğer yağlanmasında artışa neden oluyor. İştah açan toksinler, plastik şişe ve konservelerde daha fazla bulunuyor. İçeriğindeki bileşenler zaman içerisinde diyabet, kalp hastalığı ve karaciğer yağlanmasına neden oluyor. Bu nedenle kronik hastalıkların tedavisinde vücuttaki toksin miktarına dikkat etmek gerekiyor. Kan şekerinin dengelenmesi ve sağlıklı seviyede kalması için detoks yöntemlerinin uygulanması önem taşır. Limon, pancar, enginar, sarımsak ve brokoli gibi besinler, vücudu toksinlerden temizlemeye yardımcı olur. Konserve gıdaların yerine taze ve doğal besinlerin tüketilmesi gerekir...



TEREYLE TEMİZLENİN
Vücuttaki zararlı toksinlerin temizlenmesinde detoks etkili besinler etkili oluyor. Turpgiller, vücudun temizlenmesini destekliyor. Brokoli, beyaz lahana, karalahana, Brüksel lahanası, karnabahar gibi sebzeler, detoks etkisi gösteriyor. Yine yeşil çay, tere, kişniş, enginar, sarımsak, limon ve nar vücuda güç veriyor.



ŞİFALI KABAK
Malzemeler: 4 fincan soyulmuş dilimlenmiş kabak 1 çorba kaşığı zeytinyağı pul biber, tuz...

Hazırlanışı: Fırını 250 derecede ısıtın. Büyükçe bir kaseye balkabağı dilimlerini, zeytinyağını, tuzu ve baharatları koyun. Fırın tepsisine yerleştirin. 25 dakika pişirin. Yoğurtla birlikte yiyin.


DİYABET TADINIZI KAÇIRMASIN - DR. MARK HYMAN

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: METABOLİZMAYI GENÇLEŞTİRİN!