PTT personel alımı yaş ve mezuniyet şartı değişti! PTT KPSS şartsız...

PTT personel alımı yaş ve mezuniyet şartları oldukça fazla merak ediliyor. PTT personel alımları her daim araştırılanlar arasında yer alıyor. Yapılacak olan personel alımlarında personellerin başvurularda belirlenen genel şartları karşılıyor olması gerektiği bildirildi. Belirtilen şartları karşılayamayan adayların başvurularının geçersiz sayılacağı açıklandı.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2019, 15:56 Güncelleme 05 Ocak 2020, 09:56
PTT personel alımı yaş ve mezuniyet şartı değişti! PTT KPSS şartsız...

İÇİNDEKİLER

PTT bünyesine tam zamanlı yeni personellerin alınacağı açıklandı. Yapılacak personel alımı ile ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle...
PTT personel alımı 2019 başvuruları başladı mı? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. 2019 PTT personel alımı son dakika duyurusu bekleniyor. İşte PTT personel alım süreci ve tüm gelişmeler takvim.com.tr adresindedir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

PTT sözleşmeli personel alımına ilişkin henüz tarih belli olmadı. Ancak yeni yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte beklentiler arttı. İlanın yakın zamanda yayında olması bekleniyor.

PTT PERSONEL GENEL ALIM ŞARTLARI

PTT bünyesine yapılacak olan personel alımları için adaylar ile ilgili belirlenen personel şartları; "T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olması, kamu haklarından faydalanıyor olmak, erkek adaylar için askerlik şartlarını tamamlamış olması, herhangi sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak, lisans mezunu adaylar için 70, ön lisans mezunu adaylar için 60 KPSS puanı gereklidir" adaylardan istenilen PTT başvuru şartları bu şekildedir. Adayların başvuru yapmadan önce bu şartları göz gezdirip kendilerinin karşıladığına emin olduktan sonra başvuruda bulunmalıdırlar.

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YENİ YÖNETMELİK YAYIMLANDI!

PTT 19 Kasım 2019 tarihinde yayımladığı yönetmeliğe göre personel alımında bazı değişikliklere gidildiğini belirtti. Söz konusu yönetmelik ile bazı şartlar esnetilme ve bazı şartlar ile adayları üzen gelişmeler yaşandı. Adaylar özellikle yaş şartına sevinirken bir yandan KPSS şartının getirilmesine oldukça tepki gösterdiler.

PTT PERSONEL ALIM İLANININ İÇERİĞİ NE OLACAK?

PTT yayımladığı yönetmelikte personel alımı ilanı yayımladığında ilanın içeriğinin nasıl olacağını da belirtti. Bu kapsamda yayımlanacak ilanda;

Adaylarda aranacak şartlar,
Pozisyonların yerleri ve sayısı,
Başvuru zamanı, yeri ve şekli,
İstenilecek belgeler,
KPSS'den alınması gereken asgari puan,
Sınav konuları, sınav tarihi ve yeri,
Sınavın şartlarına ilişkin diğer hususlar,
Gibi bölümler ilanda yer alacak.

PTT KPSS şartsız personel alımı kadrolar ve bölümler