CHP'deki "zoom cuntası" ve "sızıntı" krizi sonrası ilk! Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu yüzleşti

"Değişim" A Takımı ile 'alternatif olağanüstü kurultay' planı yapıp Kılıçdaroğlu'na karşı imza ve dilekçe toplayan Ekrem İmamoğlu ve yandaşlarının gizli zoom toplantısı ifşa oldu. Sızan görüşmenin ardından Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez yüzleşti. Bugün saat 13'te başlayan CHP Belediye Başkanları Toplantısı'nda İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu karşı karşıya geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı "zoom cuntası" ve "sızıntı" tartışmaları gölgesinde gerçekleştirildi. Bugünkü toplantı için CHP Genel Merkezi'nde belediye başkanlarının gelişi sırasında ilginç bir Ekrem İmamoğlu detayı dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıdan ilk kareler geldi. Girişte görüntü vermemek için kırk takla atan İmamoğlu, içeride Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaştı. Cuntacıların toplantısıyla ilgili konuşan İmamoğlu'nun “bu toplantı etik dışı olarak değerlendirilemez” dediği belirtildi. İmamoğlu'nun bu sözlerinin ardından toplantıda hava sertleşti.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2023, 11:33 Güncelleme 23 Temmuz 2023, 06:48
CHP’deki zoom cuntası ve sızıntı krizi sonrası ilk! Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu yüzleşti

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde büyük yüzleşme. Ekrem İmamoğlu'nun "Değişim" ve "Gerekirse genel Başkan da değişmeli" çıkışına Kemal Kılıçdaroğlu defalarca kez İstanbul'u işaret ederek, "İşine bak, bu geminin kaptanı benim" mesajı verdi.

Karşılıklı restleşmelerin ardından İmamoğlu'nun paralel bir CHP oluşturduğu ortaya çıktı.

ZOOM CUNTASI İFŞA OLDU
Koltuğuna göz diktiği Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmek için 'değişim' A Takımı kuran Ekrem İmamoğlu'nun CHP'deki bazı isimlerle yaptığı online toplantının görüntüleri gündeme bomba gibi düştü.


Görüntülerde İmamoğlu "Alternatif bir olağanüstü kurultay" planını dile getirirken Parti Meclisi üyelerinin ve il başkanlarının imza attığı bir dilekçe üzerinde çalışma yürütüldüğü de anlaşıldı.

KİM SIZDIRDI?
İmamoğlu taraftarları söz konusu toplantının Kılıçdaroğlu ekibi tarafından sızdırıldığını konuşurken bir başka iddia ise; Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin kendi tarafına geçtiğini göstermek isteyen İmamoğlu'nun sızdırma yapmış olabileceği...

TAKVİM.COM.TR YAZMIŞTI
Takvim.com.tr sızıntının Ekrem İmamoğlu ekibi tarafından yaptırılmış olabileceğine dikkat çekmiş ve "Sızdıran Brütüs Ekrem mi?" başlığıyla ayrıntıları yazmıştı.

Söz konusu haberimiz için tıklayınız:



KILIÇDAROĞLU'NDAN 'RAHATSIZ OLDUM' ÇIKIŞI: DOĞRU BULMUYORUM
Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu, paralel CHP toplantısına ilişkin geçtiğimiz gün ilk kez konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Sabah cep telefonuma gelen bir mesajla gördüm. Doğrusunu isterseniz tamamını seyretmedim, gerek de duymadım. Partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptıkları bir toplantı olarak düşündüm. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Konuyu disipline taşımayı düşünmüyorum." dedi.



Kılıçdaroğlu, "Bu toplantıyı doğru buluyor musunuz" sorusuna da 'hayır' yanıtını vererek İmamoğlu'nun 'zoom' cuntasına tepki gösterdi.

'ZOOM'CULARA UYARI: "TEKRARLANIRSA GEREĞİNİ YAPARIM"
Öte yandan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun 'zoom' toplantısıyla ilgili olarak, "Parti içi tartışmaları toplumun önüne getirme kadar yanlış bir şey yok. Kurallar içinde mücadele edersiniz. Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım. Söylediğim odur" açıklamasında bulundu.


İMAMOĞLU'NA YİNE İSTANBUL AYARI
CHP Genel Başkanı, koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu'na 'senin yerin İstanbul' ayarı da verdi. Kılıçdaroğlu, "Ben İmamoğlu'nun yeniden aday olmasını isterim" dedi.

YÜZLEŞME!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yüzleşme, gizli toplantının sızdırılmasının ardından ilk olarak bugün 13.00'te Genel Merkez'de gerçekleşti. CHP Belediye Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı parti genel merkezindeki toplantı gündemi kamuoyuna, "Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları değerlendirilecek ve 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alınacak" şeklinde bildirilse de, "zoom cuntası" ve Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği parti içi darbe girişiminin açığa çıkmasıyla oluşan krizin gölgesinde bir toplantı gerçekleşti.

Toplantı öncesi Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacağını belirterek, "Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye'de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi." dedi.

EKREM İMAMOĞLU GÖRÜNTÜ VERMEKTEN KAÇTI!
Son dakikada bir değişiklik yapıp Genel Merkez'e mazeret bildirip katılmama ihtimalinden de söz edilen Ekrem İmamoğlu da toplantıda hazır bulundu. Ancak CHP Genel Merkezi önünde ilginç bir detay öne çıktı. CHP'li belediye başkanları ön kapıdan teker teker gelip medyaya görüntü verirken, İmamoğlu medyadan kaçtı, arka kapıdan ve gazetecilere görünmeden binaya giriş yaptı.

BÖYLE GELDİLER
Belediye başkanlarının toplantı salonuna geliş anları da kameralara yansıdı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

36 BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI
Toplantıya 36 belediye başkanının mazeret bildirip katılım göstermediği öğrenildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği için toplantıya davet edilmedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, girişte gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.



TOPLANTIDAN İLK KARELER GELDİ
Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıdan ilk kareler geldi.

Gelen fotoğraflarda CHP'deki "zoom cuntacılarının" başı olarak değerlendirilen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu konuşurken dikkatli bir şekilde dinlediği gözlerden kaçmadı.

GİRİŞTE FOTOĞRAF VERMEDİ İÇERİDE YAKALANDI: ZORAKİ EL SIKIŞMA
Girişte görüntü vermemek için kırk takla atan İmamoğlu, içeride Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaştı. İki ismin toplantı öncesi zoraki bir yüzleşme ile el sıkıştığı görüldü.

ZOOM TOPLANTISI ETİK DIŞI DEĞİL
4 saat süren toplantıda İmamoğlu da konuştu. Bazı belediye başkanlarından gelen sert eleştirilere İmamoğlu'nun toplantıda yanıt verdiği öğrenildi.

GERGİN TOPLANTI
Konuşmasında, "zoom cuntacıları" toplantısını gündemini kendisinin açtığı öğrenilen İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun "etik dışı" sözlerine katılmayarak, "bu toplantı etik dışı olarak değerlendirilemez" dediği belirtildi. İmamoğlu'nun bu sözlerinin ardından toplantıda hava sertleşti.

"İTTİFAK YOKMUŞ GİBİ HAZIRLANIN"
Toplantıda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarına, "Hazırlıklarınızı, ittifak olmayacakmış gibi yapın, olursa bizim için artı olur" dediği öğrenildi.

Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gazetecilerin, toplantının içeriğine ilişkin sorusu üzerine, "Öz eleştiriler yapıldı, hatalar ve kusurlar nelerdi, ne yaptık ve bir daha tekrarlamamak için ne yapmamız lazım..." dedi.



CHP'DEKİ "CUNTA" VE "SIZINTI" KRİZİ SONRASI İLK! VİDEO İZLE

Büyükerşen, "Toplantıda değişim konusu açıldı mı?" sorusunu, "Değişim konusu, zaten ihtilafın ana nedenleri değişim mi, yenilenme mi, dönüşüm mü, o kavramlar bile orta yere atılmış, derinlemesine üzerinde düşünmediğimiz konular." şeklinde yanıtladı.

GERGİNLİK YAŞANDI MI?
"Toplantıda gündeme geldi mi, konuyu açan belediye başkanı oldu mu?"
şeklindeki soruya Büyükerşen, "Tabi açan belediye başkanı arkadaşlarımız da oldu." dedi. "Sayın İmamoğlu mu açtı?" sorusuna Büyükerşen, "Hayır İmamoğlu da kendi düşüncelerini söyledi." cevabını verdi. Büyükerşen, "Bir gerilim yaşandı mı?" sorusu üzerine, "Bana göre yaşanmadı ama 'yaşandı' diyenler olabilir mi bilmem. Yoksa Genel Başkan çok detaylı açıklamalar yaptı." dedi. "Toplantıdan uzlaşı mı yoksa daha büyük bir ayrışma mı çıktı?" sorusuna ise Büyükerşen, "Ayrışım falan çıkmadı gördüğüm kadarıyla. Hepimiz şapkamızı önümüzü koyduk, düşündük. Genel Başkan şimdiye kadar yaptığımız, yapılan eleştirilere çok detaylı cevaplar verdi. Öyle cevaplar verdi ki karşısında aksini iddia etmemiz söz konusu olamazdı." yanıtını verdi.

İMAMOĞLU İDDİASI
Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun başkanlara ittifak ilişkilerine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunacağı iddia ediliyor.

Parti kulislerinde, belediye başkanlarının toplantısında, İmamoğlu'nun seçimlerin hemen ardından başlattığı değişim çağrısını sürdüreceği ve herhangi bir duraklama ve geri adım atma durumunun olmayacağı iddia ediliyor.

Ayrıca İmamoğlu'nun, seçimlerinin ardından, gelinen noktaya ilişkin bir sunum yapacağı da konuşulanlar arasında...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN