7'li koalisyonun adayı CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'yü aklama operasyonu! Rusya'yı suçladı: "Kasetlerin arkasında siz varsınız"

7'li koalisyonla 'bahar' söylemi üzerinden ağız birliği yapan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Muharrem İnce adaylıktan çekilsin diye sahte görüntüler üzerinden kaset kumpası kurdu. CHP fondaşlarının da destek verdiği kumpasa boyun eğen İnce, adaylıktan çekilirken 14 Mayıs hezimetine karşı her türlü yolu deneyen Kılıçdaroğlu, küresel çetenin tetikçiliğine soyunarak Rusya'ya saldırdı. Türlü kumpaslarla adaylığını hazırlayan ve sonrasında Akşener'e de benzer bir kumpas kuran Kılıçdaroğlu, "Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. " dedi. Geçtiğimiz günlerde Alman DW'ye konuşan Kılıçdaroğlu, Rusya'ya karşı Batı bloğunda yer alacağını ifade etmişti. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'yü aklamaya çalıştığını belirten Gazete Nedim Şener, "İşbirlikçisi FETÖ’cüleri aklamak için kolları sıvamış. Allah bu milleti böyle utanmazlıktan korusun." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2023, 21:13 Güncelleme 12 Mayıs 2023, 01:32
7’li koalisyonun adayı CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’yü aklama operasyonu! Rusya’yı suçladı: Kasetlerin arkasında siz varsınız

İÇİNDEKİLER

Türkiye 14 Mayıs'a günler kala '17-25 Aralık ve Deniz Baykal kasedi' kumpaslarını anımsatan çok ama çok çirkin bir kumpasa şahitlik etti. 7'li koalisyonla 'bahar' söylemi üzerinden ağız birliği yapan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Muharrem İnce adaylıktan çekilsin diye sahte görüntüler üzerinden kaset kumpası kurdu.


MUHARREM İNCE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ | VİDEO İZLE



FETÖ-CHP KUMPASINA BOYUN EĞDİ İSTİFA ETTİ
Skandal sonrası CHP fondaşları da harekete geçti. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce kumpasla ilgili açıklamalarda bulundu.

İnce, FETÖ-CHP kumpasına boyun eğerek, "Bahaneleri kalmasın, yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Memleket Partisine her evden bir oy istiyorum. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum." dedi.

NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI RUSYA'YA SALDIRI
Kurduğu kumpasın ifşa olması sonrası kirli ortağı FETÖ'yü aklama operasyonuna girişen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, attığı tweetle Rusya'ya saldırdı.


Türkçe ve Rusça tweetler atan Kılıçdaroğlu, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk'ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız." ifadelerini kullandı.

ALMAN DW'DE İTİRAF ETMİŞTİ: TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASINI 180 DERECE DEĞİŞTİRECEĞİZ
Dünyada Deep Fake içeriklerinin ABD ve doğrudan CIA tarafından kontrol edildiği bilinirken Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı yapması geçtiğimiz günlerde verdiği röportajı akıllara getirdi.

ABD ve AB'nin söylediği her türlü emperyalizm yalanını bütün mecralarda tekrar eden Kılıçdaroğlu Alman DW'ye konuşmuş ve Rusya'ya karşı Batı bloğunda yer alacağını ifade etmişti. Kılıçdaroğlu Alman yayın kuruluşuna, "Türkiye'nin dış politikasını 180 derece değiştireceğiz" diyerek skandal açıklamalar yapmıştı.

İŞBİRLİKÇİSİ FETÖ'CÜLERİ AKLAMAK İÇİN KOLLARI SIVAMIŞ
Gazeteci Nedim Şener, "İşbirlikçisi FETÖ'cüleri aklamak için kolları sıvamış. Allah bu milleti böyle utanmazlıktan korusun." diyerek 7'li koalisyonun küresel çete, FETÖ ve HDPKK tarafından desteklenen adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.




SEÇİMLERDE KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VEECEĞİNİ İLAN EDEN TKP DE TEPKİ GÖSTERDİ: ABD YANAŞMAK İÇİN...
Öte yandan daha önce "Utana sıkıla değil, açıktan söylüyoruz. Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz" diyen TKP Genel Sekreteri Yaşar Okuyan da Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Okuyan, "Bu açıklama ABD'ye iyice yanaşmak için yapıldı" dedi.



Okuyan sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

İzmir Buca'da çok güzel bir toplantıdan çıktım, Tele 1'de 22'deki program için hazırlanırken Kılıçdaroğlu'nun komplo, kumpas, kasetlerle ilgili olarak Rusya'yı suçlayan açıklamasına dair bir çift söz etmek istiyorum.

Putin rejimine hiçbir yakınlığımız yok. Ayrıca her devlet gibi Rusya da gücü oranında başka ülkelerin iç siyasetini etkilemek ister. Ancak Türkiye'de siyasete müdahalenin en açık üç adresi emperyalist ABD, İngiltere ve Almanya'dır. Bu açıklama ABD'ye iyice yanaşmak için yapıldı.

Türkiye'de komploların, kirli tezgahların adresi açık ve netken seçimden üç gün önce Rusya'yı hedef göstermek Millet İttifakı'nın NATO'cu zihniyetine yakışıyor. Ancak Cumhurbaşkanı adayı olan birinin bu şekilde konuşması siyaset tekniği açısından da son derece tuhaf.


CHP YANDAŞLARININ YÜZLERİNİ DÜŞÜREN YAYIN
Daha sonra da TELE 1 yayınına konuk olan Yaşar Okuyan'ın sarf ettiği sözler, CHP yandaşlarının yüzlerini düşürdü. Okuyan yayında CHP ve Kılıçdaroğlu'nun NATO'cu olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun Rusya'yı itham etmesine anlam veremediğini dile getirdi.

CHP'LİLERİN YÜZLERİNİ DÜŞÜREN YAYIN I VİDEO İZLE



"FETÖ-YCHP KASET ŞANTAJI BAŞARILI OLDU!"
İnce'nin adaylıktan çekildiğini açıklamasına sosyal medya tepki yağarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, "FETÖ-YCHP kaset şantajı başarılı oldu! Memleket Partisinin fedakar ve cefakar örgütleri ve tabanı böyle bir sonu hiç ama hiç haketmedi!" dedi.

DENİZ BAYKAL KUMPASI NASIL OLMUŞTU?
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Genel Başkanlığı'na da benzer bir FETÖ kumpas operasyonu sonrası gelmişti.

(Tarih: 7 Mayıs 2010) FETÖ düğmeye bastı ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kasedini yayınladı.

(Tarih: 10 Mayıs 2010) Deniz Baykal, FETÖ'nün ikinci kasedin olduğunu açıklanmasının ardından istifa etti.

(Tarih: 10 Mayıs 2010) Deniz Baykal'ın istifasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, "Aday değilim" dedi

(Tarih: 16 Mayıs 2010) Kemal Kılıçdaroğlu, "Aday değilim, Baykal'ın dönmesini bekliyorum" dedi

(Tarih: 22 Mayıs 2010) Deniz Baykal'ın kasedinin yayınlanmasından 15 gün sonra Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı oldu

KILIÇDAROĞLU'NUN 'BAHAR' VADETTİĞİ FETÖ KOMPLO KURDU, CHP MEDYASI ALGI YAPTI!
Bu süreçte CHP'liler tarafından İnce'ye "Aday olma Kılıçdaroğlu'nu destekle" baskısı yapılmaya başlandı. Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce'nin ayağına gitti ancak umduğunu bulamadı. Gelişme üzerine CHP yandaşları ve sosya medya trolleri Muharrem İnce'yi hedef gösteren paylaşımlarını sıraladı.

İnce bu duruma geride bıraktığımız günlerde çok sert tepki gösterip, 7'li koalisyona rest çekerek şu ifadeleri kullandı;

Her gün yeni bir iftira, yeni bir troll saldırısı ile karşılaşıyoruz. FETÖ'nün ve PKK'nın ne kadar sosyal medya trollü varsa bize saldırıyor, iftira atıyor. CHP belediyelerinden, parti genel merkeziden beslenen troller ve gazeteci görünümlü beslemeler FETÖ ve PKK hesapları ile yarışır halde bize iftira atma yarışına girmişler.

"SON DEFA SESLENİYORUM, MASKENİZİ DÜŞÜRÜRÜM"
Buradan son defa Millet İttifakı'nın bileşenlerine sesleniyorum. Ya bu alçak müfterilere engel olursunuz ya da işi gücü bırakır maskelerinizi tek tek düşürürüm. Ondan sonra muhalefete neden muhalefet ediyorsun diye ağlamak yok ama!"

Muharrem İnce'nin kendisine 'adaylıktan çekil' baskılarına gösterdiği tepki ve 7'li koalisyona "Maskenizi düşürürüm" şeklinde yaptığı uyarının gölgesinde çok ama çok çirkin bir gelişme yaşandı.



FETÖ'DEN MUHARREM İNCE'YE SAHTE GÖRÜNTÜLERLE KASET KUMPASI: BAŞROLDE CEVHERİ GÜVEN
Türkiye güne '17-25 Aralık ve Deniz Baykal kasedi' kumpaslarını anımsatan çok ama çok çirkin bir kumpasla uyandı. 7'li koalisyonla 'bahar' söylemi üzerinden ağız birliği yapan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Muharrem İnce adaylıktan çekilsin diye sahte görüntüler üzerinden kaset kumpası kurmaya yeltendi. Sahnede Deniz Baykal'a kaset komplosu kuran FETÖ'cü Cevheri Güven var idi.



Fotoğrafta: FETÖ'cü firari vatan haini Cevheri Güven

Cevheri Güven kendi yönetiminde olan Ali Yeşildağ isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bel altı vurmayacaktım demiştim. Ancak şuan her şey mübah. Bu halk her şeyi bilmeli. Yarın saat 12:00'da Muharrem İnce'nin cinsel ilişki kasetinden bir bölüm paylaşacağım. Çocukları bu ekrandan uzak tutun" ifadelerini kullandı.



MUHARREM İNCE: "BENİM ABDESTİMDEN ŞÜPHEM YOK"
Bu paylaşıma dakikalar sonra yine yanıt veren Muharrem İnce, "Elinizde hangi sahte belge, hangi sahte dekont, hangi sahte görüntü varsa; 1 dakika bile beklemeden yayınlayın. Benim abdestimden şüphem yok. Ömrüm sizin ağababalarınızla mücadele etmek ile geçti. Ne FETÖ'ye, ne PKK'ya, ne Hizbullah'a asla boyun eğmedim, eğmem. Hepinizle yargıda hesaplaşacağım" dedi.

SAHTE SEKS KAYDI GÖRÜNTÜLERİ
Sahte bir seks kaydının görüntülerini Instagram üzerinden ekran görüntüsü alarak paylaşan FETÖ güdümündeki 'Ali Yeşildağ' hesabı paylaşımına "Muharrem İnce'nin videosunu paylaşmama kararı aldım. Fakat size birkaç fotoğraf çektim. Böylelikle Muharrem p*** dosyasını kapatıyorum" notunu düştü.

Ancak söz konusu görüntülerin yetişkin filminden kırpılmış kareler olduğunun ortaya çıkmasıyla rezil kumpas bozguna uğradı.

Gelişme üzerine Muharrem İnce, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden zehir zemberek bir açıklama yayımladı.



"FETÖ'CÜ AŞAĞILIK TERÖRİSTLERLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM"
FETÖ'cü aşağılık teröristlerle ömrünün sonuna kadar mücadele edeceğini söyleyen İnce, "45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas davaları döneminde yaşananları hatırlamıyor musunuz?" diye konuştu.

İnce'nin Manisa ve İzmir programlarının sağlık sorunları nedeniyle iptal edilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İpek Özkal Sayan, katıldığı bir televizyon programında Muharrem İnce'nin sağlık durumuna dair açıklama yaptı.

SAĞLIK DURUMU İYİ
Muharrem İnce'nin sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayan Sayan, "Tabii bu yaşananlar kolay değil. Özellikle Memleket Partisi'nin kurulduğu günden bu yana sürekli bu saldırılarla boğuşmak zorundayız ama seçime yaklaştığımız bu dönemde saldırıların şiddeti iyice arttı" ifadelerini kullandı.

"ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYECEK"
Sayan, İnce'nin yaşadığı sağlık sorunlarının ardından sosyal medyada adaylıktan çekileceğine dair paylaşımların olduğunu da ifade ederek, "Muharrem İnce adaylıktan çekilmeyecek" dedi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan şüpheliler hakkında resen soruşturma başlattı.

BU BİR FETÖ OPERASYONUDUR
FETÖ'nün kaset kumpaslarını katıldığı bir canlı yayında deşifre eden gazeteci Nedir Şener, operasyonu tek tek ifşa etti. Şener, "Muharrem İnce'nin başına gelen bütün bu linç kampanyası, Kılıçdaroğlu adına yol temizliği yapan FETÖ'nün bir operasyonu. İnce de söyledi, "üzüntüm şu" dedi, "Bütün bu iftira kampanyası sahte dekontlar, porno içerikleri CHP kardeşlerim tarafından Whatsapp gruplarında paylaşılıyor." dedi. CHP'nin bunu yapanların tamamını lanetliyorum ve düştükleri çukurda bir gün o iftiralarda boğulmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.



FETÖ KUMPASINDAN YÜZ BULAN CHP MEDYASI ALGIYA BAŞLADI
CHP medyası ise hem FETÖ kumpasından hem de Muharrem İnce'nin sağlık durumundan yüz bularak "Muharrem İnce çekiliyor mu?" algısına başladı. Başrolde Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Soner Yalçın'ın Oda TV'si var idi.

Oda TV, Muharrem İnce'nin durumunun kritik olduğunu iddia ederek "ÇEKLİYOR MU?" ifadesinin yer aldığı manşet kapağıyla haberi okurlarına servis etti.


KILIÇDAROĞLU FONDAŞI KONUŞTU KUMPAS İTİRAF ETTİ İNCE'Yİ TEHDİT ETTİ
Oda TV'nin ardından CHP fondaşı Sözcü de kumpası itiraf eden bir habere imza attı. CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşan İsmail Saymaz imzalı haberde 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayının bir kez daha İnce'ye çağrı yaparak kumar masası davetini tekrarladığı belirtildi. Rahatsızlığı nedeniyle İnce'ye ulaşmaya çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu'nun, Memleket Partisi Genel Başkanı'nı adaylıktan çekilme çağrısı yaptı. Adeta kumpası itiraf ederek İnce'yi tehdit eden bir üslupla açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bunu yapanlar operasyoncudur, şantajcıdır, montajcı pisliklerdir. Bunları siyasetten de toplumdan da söküp atmak gerekir. Çünkü bunlar yabancı istihbaratçıların eline düşmüş zavallı kimselerdir. Buradan net söylemek istiyorum ki Halil İbrahim soframız ona hep açıktır. Gelmek istiyorsa otursun soframıza değişimi birlikte getirelim. Bu pislikleri birlikte temizleyelim siyasetin içinden…" dedi.


İNCE'YE KUMPAS BAŞARILI OLDU: ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK
Kılıçdaroğlu'nun tehditlerini haber yapan Saymaz'ın ardından Sözcü yazarı Aytunç Erkin de kumpasın başarılı olduğunu iddia etti. İnce'nin bir otelde 11 yakın çalışma arkadaşıyla bir toplantı yaptığını ifade eden Erkin, "Bu 11 isimden 8'i seçimin ikinci tura kalmayacağını bu nedenle çekilme yönünde karar alınması gerektiğini İnce'ye aktarıyor. Bunun üzerine İnce 'bunu bir düşünelim' diyor. Şuan partinin genel merkezine gidiyor ve bu konuda ilerleyen saatlerde bir açıklama yapacak" dedi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
İnce, kumpas sonrası adaylıktan çekildiğini açıkladı. İnce, "Adaylıktan çekiliyorum. Türkiye'ye üçüncü seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın." dedi.

PARTİ SÖZCÜSÜNDEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal, sosyal medya hesabı FETÖ'nün kurduğu kumpasa karşı CHP fondaşı medyanın başlattığı "çekil" operasyonuna tepki gösterdi. Özkal, "Sahi; yapılan bunca algı operasyonundan sonra hala "çekilecekler" söylentilerine inanan var mı? Pes…" ifadelerini kullandı.



Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu daha önce de İnce ile ittifak görüşmesi gerçekleştirmiş ardından CHP fondaşı medya üzerinden kulis operasyonu gerçekleştirmişti.

BABALA'DAN FETÖ ÇIKTI: HEDEFTE MUHARREM İNCE
İnce, Nisan ayında Oğuzhan Uğur'un BABALA TV'sindeki programa katılmış. Burada FETÖ iltisaklı Kemal Uçar'la tartışma yaşamıştı.

Adem Yavuz Arslan ve Hakan Şükür gibi firari vatan hainleri FETÖ iltisaklı Uçar'a arka çıktı, FETÖ medyasında Kemal Uçar güzellemeleri yapıldı. Tüm bu yaşananların gölgesinde Takvim.com.tr, Oğuzhan Uğur'un manipülasyon yapması için zemin hazırladığı FETÖ hükümlüsü Kemal Uçar'ın karanlık sicilini satır satır deşifre etmişti.




KILIÇDAROĞLU ADINA TETİKÇİLİK YAPAN FETÖ'CÜLER LİNÇ ETTİ
Öte yandan gazeteci Nedim Şener, Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu adına tetikçilik yapan FETÖ'cüler tarafından linç edildiğini söyledi.

Şener, "Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu adına tetikçilik yapan FETÖ'cüler tarafından linç edildi; itibarı, aile huzuru, sağlığı ile oynandı. FETÖ'nün nasıl bir aşağılık örgüt olduğu bir kez daha görüldü. 14 Mayıs sonrası ne yapacağımı soranlara; yarım kalan işimizi bitireceğiz yemin olsun" ifadeleriyle İnce'ye destek verdi.



FETÖ KUMPAS KURDU, CHP MEDYASI ALGI YAPTI, KILIÇDAROĞLU SAATLER SONRA TOPA GİRDİ!
FETÖ, Muharrem İnce aday olmasın diye sahte görüntüler ve aşağılık yöntemlerle kumpas kurup Kılıçdaroğlu ve 7'li koalisyona alan açtı. CHP medyası "İnce çekiliyor mu?" algısını işledi. Durumu izleyip umduğunu bulamayan Kemal Kılıçdaroğlu ise saatler sonra topa girdi.

Kılıçdaroğlu, "Gelmek istiyorsa otursun soframıza. Bu pislikleri birlikte temizleyelim" diyerek Muharrem İnce'ye seslendi.

Ancak bir kaset kumpasıyla CHP'nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kumpasa maruz kalan İnce'ye yaptığı bu çağrı samimiyetten uzak bir tutum olarak kayıtlara geçti.



BU FETÖ'CÜLERİN TAKTİĞİ
Bu gelişmeler ışığında A Haber ekranlarına konuk olan SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran yaşanan süreci değerlendirdi. "Bir sopa politikası görüyorum"diyen Duran, "Kılıçdaroğlu diyor ya hani "Buyrun gelin Halil İbrahim Sofrasına" aklıma şey getiyor bu FETÖ'cülerin taktiği vardır. Bir FETÖ'cü döver, öbür FETÖ'cü sever. Yani birisi kötü polis, diğeri iyi polistir" ifadelerini kullandı.



İşte SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran'ın açıklamaları:

Şimdi CHP'liler linç etti İnce'yi FETÖ'cüler, PKK'lılar bu İnce'nin lafı İnce söylüyor böyle olduğunu. Kaset, dekont v.s bu kumpasları onlar kuruyorlar hiçbir şey yokmuş gibi CHP Genel Başkanı da diyor ki, gel Muharrem tekrar sofraya. Dövülmüş, sopalanmış, teslim alınmış bir İnce'yi davet ediyor.

Bu yaklaşım sayın Selvi'de söyledi Ne zaman öğrendin bu operasyonun kim tarafından yapıldığını?, Nasıl oldu da Rusların böyle olduğunu öğrendin?, Hangi istihbarat örgütü sana bunu söyledi? Yani şimdi peki burada Kılıçdaroğlu'nun bu söylediklerinin bir gerçeklikle alakası olması gerekiyor mu? Gerekmiyor. Ben burada bizi izleyenlere söylemek istediğim en önemli şeylerden birsi şu; Kılıçdaroğlu'na tanınan bu müsamaha nedir Allah aşkına. Söylediği hiçbir şeyin tutarlı olması gerekmiyor, ama adam hala bir şey söylüyor. Önceki söylediği unutuluyor, sonradan söylediği aynı benzer şekilde. Neye dayanarak bunu söylüyorsun, bu bilgi sana nereden geliyor. Bize bunu açıklaması lazım ama açıklamıyor.


DERİN KUMPAS! BAYKAL'IN TASFİYESİ VE KILIÇDAROĞLU'NUN KASETLE CHP'NİN BAŞINA GEÇİŞİ
Bu kapsamda Takvim.com.tr kaset kumpasından siyasi ikbal devşiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına nasıl geçtiğini ve kumpasa maruz kalan Baykal'ın partiden tasfiyesinin perde arkasını ele aldı.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçtiği süreçle ilgili anlattıklarına bir bakalım;



3 SENARYODAN BİRİSİNDE KEMAL KILIÇDAROĞLU VAR
Öymen, İsveç merkezli Silk Road Enstitüsü tarafından 2009'da hazırlanan bir raporda, 3 senaryodan bahsedildiğini, bu senaryolardan birinin de Deniz Baykal'ın yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmesi olduğunu söylemişti.

Yıllar önce CHP yandaşı Halk TV'de katıldığı canlı yayında, Kılıçdaroğlu'nun nasıl göreve geldiğini ifşa eden Öymen, Türkiye ve Orta Doğu hakkında araştırma ve değerlendirmeler yayınlayan Silk Road Enstitüsü'nün kendisine rapor sunduğunu açıklamıştı.

Raporu sunan Enstitü'nün ABD'deki derin devletin kontrolünde olan John Hopkins Üniversitesi ile beraber çalıştığı biliniyor.

Öymen, "Wikileaks belgelerinden önce şunu anlatayım size Silk Road diye bir Enstitü var İsveç'te. Bu Türkiye ve Orta Asya ülkeleri hakkında yazılar yazıyor değerlendirmeler yapıyor, ABD'deki John Hopkins Üniversitesi ile beraber çalışıyorlar. Şimdi yöneticileri geldi beni ziyaret etti, "Türkiye ile ilgili son raporumuzu size getirdik" dedileri. Rapor Türkiye ile ilgili muhtemele senaryolar, 60-70 sayfalık bir rapor. 3 tane senaryo var başlıca." ifadelerini kullanmıştı.

Rapordaki üç senaryoyu tek tek açıklayan Öymen, "Bir tanesi Türkiye Batı'dan tamamen kopar bir İslam devleti olur, tamamen Orta Doğu'nun din devleti olur. Böyle olursa nasıl olur, uzun uzun anlatıyor. Onun vereceği olumsuz sonuçları da dile getirmiş. İkinci senaryo, 2011 yılında Türkiye'de bir askeri darbe olur, bunu anlatıyor. Tabi o da çok kötü olur." demişti.

KILIÇDAROĞLU' CHP'NİN BAŞINA NASIL GEÇTİ?
Son olarak Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına nasıl geçtiğini ifşa eden Öymen, "Üçüncü senaryo, Türkiye'de iç politikada önemli değişiklikler olur. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, istifaya zorlanır, mecbur edilir. Onun yerine Kemal Kılıçdaroğlu gelir. Kılıçdaroğlu, partinin politikalarını değiştirir ve bunun üzerine Avrupa'daki bazı partiler tarafından desteklenir. Ben bunu göreve geldiğinde Kılıçdaroğlu'na da okudum, Baykal'a da okuttum. Kılıçdaroğlu'na da anlattım sizin için böyle böyle diyorlar haberiniz var mı? diye. Bu onlar için de bir sürpriz değil. Kılıçdaroğlu dinledi fazla bir yorum yapmadı. Bu olaylardan sonra Baykal'ın olayı oldu, Baykal'ın istifasından 2-3 ay sonra Wikileaks belgeleri sızdı." diyerek olayın uluslararası bir müdahale ile gerçekletiğini adeta itiraf etmişti.




DERİN ABD'NİN CHP'YE MÜDAHALESİ
Bilindiği gibi Johns Hopkins Üniversitesi, her ne kadar CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yuvası" olsa da, o üniversitenin "derin" bir yönü daha var. Kemal Kılıçdaroğlu daha CHP milletvekili iken, Ekim 2008 tarihinde Johns Hopkins Üniversitesi'ne bağlı Amerikan-İsveç merkezli Slikroad (İpek Yolu) Enstitüsü tarafından bir rapor hazırlandı. Svante E.Cornell ve Hail Magnus Karavelli imzalı 75 sayfalık rapordaki "kehanet" gibi Türkiye senaryoları dikkat çekiciydi.

Raporun içinde Türkiye'yi sarsacak öngörülerden biri raporun 72. sayfasındaki ifadelerdi:

"CHP'den istifa etmeye ikna edilecek Deniz Baykal'la, yolsuzluklar konusunda kamuoyunun dikkatini çeken Kemal Kılıçdaroğlu yer değiştirecek. CHP, yeniden Avrupa tarzı bir sosyal demokrat parti olarak ortaya çıkacak."

Ne ilginç ki rapor yayınlandığında CHP Grup Başkan Vekili olan Kılıçdaroğlu, tam 2 yıl sonra 2010'da FETÖ'nün kaset kumpasıyla Deniz Baykal devrilip o koltuğa oturuyordu.



CHP'DEKİ KEMALİSTLER VE ULUSALCILAR PARTİDEN NASIL TASFİYE EDİLDİ?
CHP'nin başına geçtikten sonra partiyi dizayn çalışmalarına başlayan Kılıçdaroğlu birçok FETÖ iltisaklı ve DHKP-C destekçisini partiye yerleştirmiş seçimlerde terörün siyasi ayağı HDP ile ittifak yapmıştı. Son olarak Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan Yardımcısı yaptığı Yüksel Taşkın İzmir'de 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. Takvim.com.tr'nin daha önce deşifre ettiği gibi Taşkın, FETÖ'nün Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarının tetikçisi Taraf'ın yazarıydı. Taşkın'ın FETÖ'ye övgüler yağdırdığını daha önceki haberlerimizde deşifre etmiştik. Bugün, Taşkın'ın CHP-FETÖ ve HDPKK arasında kurulan kirli ittifakın temellerini Taraf'taki köşesinde nasıl attığını Takvim.com.tr olarak tarih tarih açıklamıştık.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN