DEŞİFRE: Meral Akşener'den 'İYİ' riyakarlık! "HDP, PKK'nın siyasi kolu" sözlerinden 'HDP'yi legal bir parti görmesine' uzanan yolculuk

Kılıçdaroğlu'nun 'Halil İbrahim Sofrası' olarak pazarladığı ittifakta CHP, 'Milliyetçi' geçinen İYİ Parti ve HDPKK aynı noktada buluştu. Türkiye için tehlike arz edecek boyuta gelen kirli ittifakta İYİ Partili Meral Akşener'in HDPKK ile ilgili riyakarlığı sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan videoda, Akşener'in "HDP'nin olduğu yerde olmayız , HDP, PKK'nın siyasi kolu" sözlerinden 'HDP'yi legal bir parti görmesine' uzanan yolculuk anlatıldı.

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2023, 01:56 Güncelleme 02 Mayıs 2023, 05:41
DEŞİFRE: Meral Akşener’den ’İYİ’ riyakarlık! HDP, PKK’nın siyasi kolu sözlerinden ’HDP’yi legal bir parti görmesine’ uzanan yolculuk

İÇİNDEKİLER

Türkiye 2023 seçimlerine sayılı bir zaman kala CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği, HDPKK'nın da tüm bölücü unsurlarıyla iştirak ettiği 7'li koalisyonun yıkım odaklı kirli siyasetine şahitlik ediyor.



İYİ PARTİ VE HDPKK AYNI NOKTADA BULUŞTU
Kılıçdaroğlu'nun 'Halil İbrahim Sofrası' olarak pazarladığı ittifak, Türkiye için tehlike arz edecek boyuta ulaşan bir birlikteliğe dönüştü. CHP, 'Milliyetçi' geçinen İYİ Parti ve HDPKK aynı noktada buluştu.

HDPKK Eş Genel Başkanı Pervin Buldan aday çıkarmayacaklarını ilan edip Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. "Öcalan'a özgürlük" ve "yerel özerklik" gibi bölücü talepler de açığa çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu "Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?" diyerek HDP'yi masumlaştırırken, Kandil'den de destek gecikmedi.

PKK elebaşı Duran Kalkan, "6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır" dedi. Diğer bir üst düzey PKK'lı hain Sabri Ok ise "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasında bulundu.



CHP "KANDİL'LE MÜZAKERE" DEDİ, SELO "PKK İLE MECLİS'TE PAZARLIK YAPIN" DEDİ
Bir yandan da Kılıçdaroğlu, HDPKK ile yürüttüğü ittifakının diyetini bölücükle ödeyecek. Bu kapsamda 7'li koalisyon - Kandil hattındaki söylem birliğine bir yenisi daha eklendi.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun "Kandil'le müzakere edeceğiz, PKK'ya silah bıraktıracağız" çıkışı sonrası terör tutuklusu Selahattin Demirtaş, 'TBMM'de teröristlere usulünce pazarlık yapılmalı' mesajı verdi.



"KILIÇDAROĞLU BİZİMLE AYNI ÇİZGİDE BULUŞTU"
HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu ile hedeflerinin örtüştüğünü belirterek, 14 Mayıs'ta kendisini destekleyeceklerini açıkladı. Sancar'dan sonra Pervin Buldan da topa girdi... Buldan, "Sayın Kılıçdaroğlu bizimle aynı çizgide buluştu. Bu seçimde cumhurbaşkanlığında Sayın Kılıçdaroğlu'na oyumuzu vereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" açıklamasını yaptı.


MERAL AKŞENER'DEN 'İYİ' RİYAKARLIK
Yaşanan bu gelişmeler sıcaklığını korurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 7'li koalisyon ortaklarından HDP'KK'ya ilişkin geçtiğimiz aylarda sarf ettiği ve bugünüyle çelişen sözler viral oldu. Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan videoda, Akşener'in "HDP'nin olduğu yerde olmayız , HDP, PKK'nın siyasi kolu" sözlerinden 'HDP'yi legal bir parti görmesine' uzanan yolculuk anlatılıyor.

Peki Meral Akşener'in bugün 'HDP'yi legal bir parti görmesine' uzanan yolculuk nasıl gerçekleşti. İşte detaylar...



AKŞENER'DEN BÜYÜK RİYAKARLIK
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu'da ikiyüzlü bir siyaset örneği sergilemişti. Akşener, üyesi olduğu koalisyonun HDPKK ve bölücü türevleri ile yürüttüğü kirli ittifakı görmezden gelip büyük laflar sarf ederek hükümeti hedef almıştı.

İşte Akşener'in o sözler;

Cumhuriyet ile Cumhuriyet'in kurucularıyla yaptıkları kavganın Türkiye'yi getirdiği yer nedir? Bayrağın renginden rahatsız olanlar, federasyon isteyenler, kadın haklarını kabul etmedikleri bırakın İstanbul Sözleşmesini 6244 sayılı yasanın dahi ortadan kalkmasını isteyen bir zihniyetle yol yürüyenler bize akıl öğretiyor.



Meral Akşener'in Bolu'da yaptığı riyakarlıklarla dolu bu çıkış büyük tepki çekti.


CUMHURİYET VE BAYRAKLA KAVGALI OLAN 7'Lİ KOALİSYONUN TA KENDİSİ!
Çünkü Cumhuriyet ile Cumhuriyet'in kurucularıyla kavgalı olan, bayrağın renginden rahatsız olan yapı 7'li koalisyonun ta kendisi.

Bu durumu somut örneklerle ele alalım;

Akşener'in üyesi olduğu ittifak, terör örgütünün siyasi ayağı HDPKK ile yol yürüyor.

BÖLÜCÜ TALEPLER AÇIĞA ÇIKTI
Bu ittifakın sonucu olarak 'Yerel özerklik', 'Kandil'le müzakere', 'Öcalan'a özgürlük', 'Selahattin Demirtaş salınacak', 'kayyumları kaldıracak' şeklinde vaatler de açığa çıktı.



İYİ PARTİ'DE HDPKK KOPUŞLARI...
Bu durumdan rahatsız olup İYİ Parti'ye zehir zemberek sözlerle istifasını sunanlar bile oldu. İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "50'yi 1 geçmek için her yol mübah değil, Bölücülük cumhurbaşkanlığı pazarlığı olmaz" ifadelerini kullanmıştı.



HDP: İYİ PARTİLİLER HDP VE PKK'YA GÖNÜL VERENLERİN OYLARIYLA MECLİSTE
Bilindiği üzere Akşener, daha evvelden "HDP'nin olduğu masa biz olmayız" açıklamasında bulunmuş, yerel seçimlerde yine aynı HDP ile iş tutmuştu...

İttifakı HDPKK'lı Fatma Kurtulan ortaya çıkarmış, "İYİ Partililer, HDP ve PKK oylarıyla milletvekili seçilip mecliste oturtabiliyorlar" ifadelerini kullanmıştı.



Akşener'in partisi oy uğruna HDPKK'yı aklama girişiminde de bulundu...

HDPKK'YI AKLAMA SEANSLARI
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesine destek vererek, "HDP'liler de bizim seçmenimiz. HDP'nin var olma hakkını tanıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Akşener'in içerisinde bulunduğu 7'li koalisyon üyelerinin vekil listelerinde yer alan isimler de oldukça tepki çekti.

FETÖ savunucusu olan ve CHP listelerinden aday gösterilen Yüksel Taşkın, "Kemalizm ırkçılıktır" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'lilerin "Ergenekon ve Balyoz kumpasları döneminin Adalet Bakanı" diyerek tanımladığı Sadullah Ergin de CHP Ankara 1. bölgeden aday yapıldı.



AKŞENER'İN İFTİRASI BOŞA DÜŞTÜ: CUMHURİYET DÜŞMANLARIYLA İŞ TUTAN 7'Lİ KOALİSYON
Tam da bu noktada 7'li koalisyonun Cumnhuriyet değerleri ve bayrak düşmanları ile iş tuttuğu somut gerçeklerle gözler önüne serildi. Akşener'in hükümeti ve Cumhur İttifakı'na yönelttiği iftira ise boşa düşmüştü.

İTTİFAK RESMİLEŞTİ BULDAN OY DİLENCİLİĞİNE BAŞLADI: "BİR HDP'YE BİR KEMAL'E..."
Kılıçdaroğlu için oy dilenen HDPKK'lı Pervin Buldan, "Ve diyoruz ki 'Bir oy HDP'ye bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na.' Bunun sebebi elbette ki belli. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bizimle aynı çizgide buluştuğu, bizim de bu tek adam rejimini değiştirmek adına, onların da böyle bir hamlesi olması dolayısıyla bu seçimde cumhurbaşkanlığında Sayın Kılıçdaroğlu'na oyumuzu vereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.



Buldan'ın sözleri HDPKK - İYİ Parti ittifakını da kanıtlar nitelikteydi...

HDPKK İYİ PARTİ İTTİFAKI RESMİYET KAZANDI
Çünkü "Bir oy HDP'ye bir oy Kemal'e" çıkışının bir benzeri İP Genel Başkanı Meral Akşener'den de gelmişti.

Akşener, "İki yere oy istiyorum. Birincisi sayın Kılıçdaroğlu'na yani Kemal'e. Sonra etkili ve yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Mansur Yavaş'a" diyen Akşener, "Bir oyunuz Kemal'e, bir oyunuz Meral'e" açıklamasını yapmıştı.


Resmileşen İYİ Parti - HDPKK ittifakı sonrası "Yakında Kandil'de kahvaltı sofraları kurulur" yorumları yapıldı.



DEMİRTAŞ'A KAHVALTI YANLAMASI, 'CB ADAYI OLMALI' ÇAĞRISI...
Akşener daha önceden de Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapmak istediğini dile getirmiş, HDP'nin Kürtlerin siyasi temsilcisi olduğunu belirterek "Sayın Demirtaş cumhurbaşkanı adayı olmalıdır" şeklinde konuşmuştu.

HDPKK FLAMASI SALLANDI AKŞENER SESSİZCE KAÇTI!
"HDP ile yan yana olmayacağız"
diyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir'de kürsüye çıktığı anlarda kameralara yansıyan bir görüntü dikkat çekti.



HDP'nin flaması, Akşener'in tam karşısında sallandı.



AKŞENER SESİNİ ÇIKARAMADI KONUŞMAYI KISA TUTTU SAHNEDEN İNDİ
Kandil'in partisi tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'na verilen desteğe sesini çıkarmayan Akşener, HDP flamasına karşı konuşma yaptı. Her konuşmasında milliyetçiliğiyle övünen Akşener'in oy için bu duruma sessiz kalması büyük tepki toplamıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN