Son dakika: Resmen duyurdular! HDPKK'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDPKK'nın desteğini alabilmek adına önüne konulan "Tutum Belgesi" ile Meclis'te yaptıkları pazarlıklar neticesinde alenen dile getirilmeyen birçok gizli maddeyi kabul etti. Görüşmelerin ardından aday çıkartmayacaklarını belirten HDP'den ve Kandil'den Kılıçdaroğlu'na destek açıklamalarının ardı arkası kesilmedi. Bugüne kadar gayri resmi ağızlardan dile getirilen destek, bugün itibariyle resmi desteğe dönüştü. İçinde HDP'nin de yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs seçimlerinde seçmelerini Kılıçdaroğlu'na oy vermeye çağırdı.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2023, 13:41 Güncelleme 28 Nisan 2023, 15:43
Son dakika: Resmen duyurdular! HDPKK’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu

İÇİNDEKİLER

Masanın ortak aday olarak belirlediği Kemal Kılıçdaroğlu, ilk iş olarak HDP'nin kapısını çalımıştı. Kayyumların kaldırılması, terörist tutukluların serbest bırakılması ve özerklik şartı gibi skandal talepleri kabul eden Kılıçdaroğlu, istediğini aldı. Emek ve Özgürlük İttifakı'nca, "14 Mayıs 2023'te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz" açıklaması yapıldı.

TERÖR İTTİFAKI DESTEĞE ÇAĞIRDI!
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile Türkiye İşçi Partisinin (TİP) oluşturduğu "Emek ve Özgürlük İttifakı", 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçiminde 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın kararı kamuoyuna duyuruldu. Cumhurbaşkanı seçimine "aday çıkarmama", parlamento seçimlerine ise "ittifak" çatısı altında girme kararı alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu tarihi seçimde Türkiye halklarını bir kez daha milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı'na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye çağırıyoruz."

İLK İŞ HDP'YE KOŞTU
Kılıçdaroğlu ortak aday olarak isminin açıklanmasının ardından Kandil'in siyasi ayağı HDP'ye koştu ve eline tutuşturulan emir listesini kameralar karşısında okudu. Kılıçdaroğlu birçok konuda HDP ile birlikte hareket edeceklerini açıkladı.

CHP'LİLERDEN SAYISIZ VAAT
Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması Kandil'de sevinç yaratırken, CHP'li isimler tarafından HDPKK'ya verilen özerklik ve bebek katili Öcalan'a özgürlük vaatleri de son dönemin en çok konuşulan olayları arasında yer buldu.

CHP'den gelen bu açıklamalara kayıtsız kalmayan Kandil ve HDPKK da üst üste yaptıkları açıklamalarda Kılıçdaroğlu'na yönelik desteklerini açıkladı.

"ÖZERKLİK TALEBİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ"
Bu gelişmeler yaşanırken CHP'li isimlerin PKK ve HDP'ye yönelik söylemleri her geçen gün artarken CHP Milletvekili Yunus Emre yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'nın yerel özerklik talebini yerine getireceklerini söylüyordu.

PKK'DAN KILIÇDAROĞLU'NA RESMİ DESTEK
Terör örgütü PKK'nın Eşbaşkanı Bese Hozat, terör örgütünün kanalına yaptığı açıklamada PKK'nın seçimler bitene kadar askeri eylemlerine son verdiğini açıklarken, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin, "Biz HDP'nin millet ittifakını destekleme tutumunu değerli, önemli ve anlamlı buluyoruz. Seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyecektir. Bu tutumu destekliyoruz." ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK VAADİ
Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı ve HDP'ye olan yakınlaşması sonrası HDP'li Sırrı Sakık yaptığı açıklamada skandal ifadeler kullandı. Seçimleri yedili koalisyonun kazanması durumunda teröristbaşı Öcalan'a özgürlük verileceğini ifade etti.

100 YILLIK CUMHURİYET'İ YIKACAĞIZ
PKK elebaşı Duran Kalkan, "6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır" derken diğer bir üst düzey PKK'lı Sabri Ok ise, "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasında bulundu.

"KİME OY VERECEĞİNİZİ BİLİYORSUNUZ"
HDP'li Pervin Buldan "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağız." açıklamasından sonra, "Yapacağımız mitinglerde destekleyeceğimiz cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız. Hangi cumhurbaşkanı adayına oy vereceğimizi açık açık ilan edeceğiz. Gerçi sizler zaten biliyorsunuz" demişti.

"SANCAR KILIÇDAROĞLU'NA OY VERECEKLERİNİ SÖYLEDİ"
Bu gelişmeler yaşanırken dün gece CHP'nin medyası Sözcü TV'de açıklamalarda bulunan İsmail Saymaz HDP'nin seçimlerinde CHP'yi destekleyeceğini resmen duyurdu.

Saymaz yaptığı açıklamada, "HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bu seçimde açıkça Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini bana söyledi." ifadelerini kullandı. Gayri resmi açıklama bugün itibariyle resmiyet kazandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN