Kandil Cumhuriyet'i HDPKK Meclis'i değiştirmek istiyor! CHP'nin kanalı Halk TV'de açık açık itiraf ettiler

7'li koalisyonun 'Halil İbrahim Sofrası' olarak pazarladığı ittifak adeta Türkiye için büyük tehlike haline geldi. Daha önce HDPKK'lıların '100 yıllık cumhuriyeti yıkacağız' söylemine bu sefer de Meclis'i değiştireceğiz söylemi eklendi. CHP'nın fonladığı Halk TV'de konuşan HDPKK'lı Mithat Sancar, "Meclis’te de değişimin gerçek gücü ve güvencenin teminatı HDP olacak. O nedenle Meclis’e ne kadar güçlü girersek ülke hem tek adam rejiminden kurtulmuş olacak hem de yeni demokratik bir başlangıcı daha kuvvetli yapabilecek. Onun da gerçek özdesi aktörü ve güvencesi olmak istiyoruz. Bütün bu hedefi birleştirdiğimiz bir seçim politikası var ve bunu da çok açık söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2023, 01:31 Güncelleme 02 Mayıs 2023, 03:09
Kandil Cumhuriyet’i HDPKK Meclis’i değiştirmek istiyor! CHP’nin kanalı Halk TV’de açık açık itiraf ettiler

İÇİNDEKİLER

7'lı koalisyonun 'Halil İbrahim Sofrası' olarak pazarladığı ittifak, Türkiye için adeta milli güvenlik sorunu haline geldi. HDPKK Eş Genel Başkanı Pervin Buldan aday çıkarmayacaklarını ilan edip Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. "Öcalan'a özgürlük" ve "yerel özerklik" gibi bölücü talepler de açığa çıktı.

(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayınız)

KILIÇDAROĞLU'NDAN KANDİL'E DESTEK
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?" diyerek HDP'yi masumlaştırırken, Kandil'den de destek gecikmedi. PKK elebaşı Duran Kalkan, "6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır" dedi.

Diğer bir üst düzey PKK'lı hain Sabri Ok ise "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasında bulundu.



"KILIÇDAROĞLU BİZİMLE AYNI ÇİZGİDE BULUŞTU"
HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu ile hedeflerinin örtüştüğünü belirterek, 14 Mayıs'ta kendisini destekleyeceklerini açıkladı. Sancar'dan sonra Pervin Buldan da topa girdi... Buldan, "Sayın Kılıçdaroğlu bizimle aynı çizgide buluştu. Bu seçimde cumhurbaşkanlığında Sayın Kılıçdaroğlu'na oyumuzu vereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" açıklamasını yaptı.

HDPKK AÇIK AÇIK İTİRAF ETTİ I VİDEO İZLE



HDPKK AÇIK AÇIK İTİRAF ETTİ: MECLİS'İ DEĞİŞTİRECEĞİZ
Yaşanan bu gelişmelerin ardından HDPKK, CHP'nin fonladığı Halk TV'de skandal bir açıklama bulundu. Açık açık Meclis'i değiştirmek istedikikerini itiraf eden Mithat Sancar, "Biz tek adam yönetimine son vermeyi stratejik iki hedefimizden biri olarak belirlemişiz ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına bu nedenle destek veriyoruz. Ama Meclis'te de değişimin gerçek gücü ve güvencenin teminatı HDP olacak. O nedenle Meclis'e ne kadar güçlü girersek ülke hem tek adam rejiminden kurtulmuş olacak hem de yeni demokratik bir başlangıcı daha kuvvetli yapabilecek. Onun da gerçek özdesi aktörü ve güvencesi olmak istiyoruz. Bütün bu hedefi birleştirdiğimiz bir seçim politikası var ve bunu da çok açık söylüyoruz" ifadelerini kullandı.



KANDİL CUMHURİYETİ HDPKK MECLİS'İ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR
HDPKK'lı Mithat Sancarın bu açıklamaları akıllara üst düzey PKK'lı Sabri Ok'un "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasını getirdi.

(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayınız)

"BİZ 100 YILLIK CUMHURİYETİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Öte yandan Cumhuriyeti hedef alan bir diğer isim ise HDPKK'lı Sıırı Sakık, olmuştu.

Sakık, "Biz bu sistemi değiştireceğiz. Bizim küçük hesaplarımız yok. Aslında dünkü açıklama bu. Biz masada oturup bir bakanlık, vekillik veyahut da bir cumhurbaşkanı yardımcılığı değil, biz 100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz. Demokratik bir cumhuriyeti inşa edeceğiz. Önümüzdeki dönem bir özgürlük dönemi olacak. Bu özgürlüğü birlikte inşa edeceğiz. Kimlerle inşa edebileceksek onlarla da oturup konuşacağız. Kürtler diyor ki bizimle mücadele değil bizimle müzakere yapın. Bizimle oturun. Bizimle kavga değil, barış sağlayın" İfadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN