İYİ Parti'de kriz! Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasını bir gün önceye çeken neden Habertürk'ün o yayınıymış! Takvim.com.tr detaylara ulaştı!

Son dakika haberi... Yavuz Ağıralioğlu İP'ten koptu! İstifa dilekçesinde "Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum" ifadeleri yer aldı. İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, "İstifa tek taraflı bir karar verme usulüdür. Genel başkanımız ile görüşme gerçekleşmeyecektir" dedi. Öte yandan Yavuz Ağıralioğlu'nun istifası ile ilgili yeni bilgilere takvim.com.tr ulaştı. Ağıralioğlu'nun istifasını bir gün önceye çeken olayın Habertürk yayınında Sevilay Yılman'ın sözleri olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Mart 2023, 18:42 Güncelleme 29 Mart 2023, 15:02
İYİ Parti’de kriz! Yavuz Ağıralioğlu’nun istifasını bir gün önceye çeken neden Habertürk’ün o yayınıymış! Takvim.com.tr detaylara ulaştı!

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa edeceğini açıkladı. Takvim.com.tr editörü Fatma Gül dün İYİ Partili kaynaklara ulaştı. Ağıralioğlu'nun bugün istifa edeceği öğrenildi.

Geride bıraktığımız günlerde yine Takvim.com.tr'den Ahmet Zeren, Yavuz Ağıralioğlu'na hakkında çıkan 'istifa' söylentilerini sormuştu. Somut bir cevap vermekten kaçınan Ağıralioğlu, "Bir gelişme olunca görürsünüz" cevabını vermişti.

O gelişme dün oldu. Ağıralioğlu istifasını verdi.


BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK
Yavuz Ağıralioğlu'nun istifası hakkında bugün basın açıklaması yapacağı gelen bilgiler arasında.


İstifa dilekçesinde "Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum" ifadeleri yer aldı.

AKŞENER GÖRÜŞMEYİ İPTAL ETTİ
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu'nun "İstifa edeceğim, Meral Akşener ile vedalaşmaya gidiyorum" açıklamasının ardından konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise görüşme kapısının kapalı olduğunu belirtti.

Zorlu, "İstifa tek taraflı bir karar verme usulüdür. Genel başkanımız ile görüşme gerçekleşmeyecektir" dedi.

OLAYIN PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI
Yavuz Ağıralioğlu'nun istifası ile ilgili yeni bilgilere takvim.com.tr ulaştı. Ağıralioğlu'na cephesinden aldığımız bilgilere göre aslında söz konusu istifa dilekçesi 1 hafta önceden hazırlanmış. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile kötü bir ayrılma olmaması adına Yavuz Ağıralioğlu istifa edeceğini söylemek adına randevu istemiş.

Pazartesi günü için istenen randevu Genel Merkez tarafından Çarşamba gününe atılmış. Ağıralioğlu cephesi Genel Merkez'in verdiği randevuyu beklerken Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın İsmail Tatlıoğlu'ndan aldığını iddia ettiği "Yavuz Ağıralioğlu Genel Başkan Yardımcılığı istiyor" bilgisini canlı yayında söylemesi üzerine ipler kopmuş. Ağıralioğlu, "Biz vekillikten vazgeçmişiz. Ne Başkan Yardımcılığı? Biz Genel Başkan bizden duysun istifamızı, kötü ayrılmayalım derken Genel Merkez bize operasyon çekiyor" diyerek Mehmet Akif Ersoy'a "Yarın pazarlığa değil vedalaşmaya gidyorum" mesajını göndermiş.

İFTAR İÇİN YOLA ÇIKSAYDIK SEVİLAY'IN AÇIKLAMALARINI GÖRMEYECEKTİK!
Yavuz Ağıralioğlu'nun yanında bulunan bir isim o dakikaları şu şekilde anlatıyor:

Aslında Yavuz Başkan'la makamında oturuyorduk. İftara gitmeye hazırlanıyorduk. Bu sırada bir milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nu ziyarete geldi. Görüşme uzun sürmeseydi biz makamdan çıkmış olacaktık. Sevilay'ın canlı yayındaki açıklamalarını duymamış olacaktık. Sevilay biliyorsunuz Genel Merkez'in operasyoncusu. İsmail Tatlıoğlu ona sufle vermiş o da yalanları saydırmış. Yavuz Ağıralioğlu eğer bugün Mehmet Akif'e o mesajı atmasaydı Yavuz Ağıralioğlu'nun Akşener ile görüşmesinde başkan yardımcılığı pazarlığı geçti mi? soru işaretini kullanacaklardı. Ağıralioğlu buna mahal vermemek için istifa açıklamasını bir gün öne çekti.

GENEL MERKEZ'İN OPERASYONCUSU
Öte yandan Yavuz Ağıralioğlu cephesinden Sevilay Yılman için de İYİ Parti Genel Merkezi'nin operasyoncusu ifadeleri kullanıldı.

TAKVİM.COM.TR'NİN HABERİNİ DOĞRULADI
Yavuz Ağıralioğlu, istifayı neden erkene aldığına ilişkin yaptığı açıklamada Takvim.com.tr'yi doğruladı.

Ağıralioğlu, "Ben Genel Başkandan randevu talep ettim. Sonra TV'de bir programda bizim görüşmemizle ilgili kendi arkadaşlarımın bana itibar suikatı yapmaya çalıştığını gördüm. Böyle olmadığını göstermek için 'Ben vedalaşmaya gideceğim' yazdım." ifadelerini kullandı.

CİNER'İN HABERTÜRK'Ü HDP SÖYLEMLERİNDEN RAHATSIZ OLMUŞTU
Yavuz Ağıralioğlu cephesinden gelen bu açıklamalarla birlikte Turgay Ciner'in Habertürk'ü HDPKK-CHP ilişiklerinin eleştirilmesinden rahatsız olması akıllara geldi.

Adeta koalisyonun sözcülüğüne dönüşen programda Habertürk Yazarı Sevilay Yılman "Yolumuz ayrıldı da diyemez. Böyle bir çıkış yapamaz" diyerek Ağıralioğlu'na yüklenmişti. Yılman, "Yavuz Ağıralioğlu'nun hem İYİ Parti içerisinde hem de milliyetçi seçmen üzerinde etkisi fazla. Kendi görüşleridir, bizi bağlamaz diyemez. Bunu diyemeyeceği gibi, kendi görüşlerini yansıtmışlardır diyecek. Yolumuz ayrıldı da diyemez. Böyle bir çıkış yapamaz" dedi.



PARTİ'DEN İHRAÇ EDİN MESAJI
Sözlerini sürdüren Yılman, Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilmesinin gerektiğinin mesajını vererek, "Esasında bakıldığında gerçek şu Ağıralioğlu'nun yaptığı parti suçu. Partilerin tüzüğü var, belli bir kendilerine göre disiplini var. Şimdi o disipline aykırı... Eğer Meral Hanım'ın böyle bir konuşmadan, Genel idare Kurulu'nun haberi yoksa, kendi fikri olsa da parti suçudur. Böyle bir süreçte böyle bir şey yapılamaz." ifadelerini kullandı.

"GÜCÜ YALAKALIĞINDA"
Habertürk'ün skandal yayıncılığına tepki gösteren Türkgün yazarı Yıldıray Çiçek bugünkü köşesinde, ""Gücü yalakalığında" şeklinde değiştirirlerse iletişimleri daha sağlıklı olacaktır." ifadelerini kullandı. Habertürk'ün taraf tuttuğunu manipülasyona yaptığını ve program sunucuları CHP'nin, İP'in, HDP'nin maaşlı elemanı gibi çalıştığına dikkat çeken Çiçek, "Cumhur İttifakı hakkında yorum yaparken suratlarından düşen bin parça diyebileceğimiz hâle bürüneni mi ararsın, yoksa CHP hakkında eleştirel bir yorum yapılınca öfke nöbetine girenleri mi ararsın? Ne ararsan Haber Türk'te mevcuttur. Ama CHP, HDP, İP denilince âdeta pamuk şeker oluyorlar." dedi.

Haber Türk isimli Ciner grubuna ait televizyon kanalının "Gücü Özgürlüğünde" şeklinde bir kurumsal sloganı vardır. Haber Türk'ün gücünü özgürlüğünden almadığı artık çok nettir. O yüzden bu slogan artık onlara yüktür. "Gücü yalakalığında" şeklinde değiştirirlerse iletişimleri daha sağlıklı olacaktır.

Özellikle 2019 yerel seçimlerinden sonra büyük bir değişim içine girmişler ve 6+HDP masasının sesi, görüntüsü olmuşlardır. Haber Türk taraf olabilir mi? Olabilir. Haber Türk tarafını değişmiş olabilir mi? Olabilir. Ama "Gücü Özgürlüğünde" gibi iddialı bir sloganın arkasına saklanıp Halk TV gibi pespaye olamaz.

Haber Türk'te taraf tutma vardır.

Haber Türk'te manipülasyon vardır.

Haber Türk'te gizleme, örtme, sulandırma vardır.

Program sunucuları CHP'nin, İP'in, HDP'nin maaşlı elemanı gibidir.

Cumhur İttifakı hakkında yorum yaparken suratlarından düşen bin parça diyebileceğimiz hâle bürüneni mi ararsın, yoksa CHP hakkında eleştirel bir yorum yapılınca öfke nöbetine girenleri mi ararsın? Ne ararsan Haber Türk'te mevcuttur. Ama CHP, HDP, İP denilince âdeta pamuk şeker oluyorlar.

Haber Türk'ün manzarası bu iken çıkıp da "Gücü Özgürlüğünde" demenin mantığı yoktur.

Fatih Altaylı gibi Cumhur İttifakı'nı duyunca gözleri nefretten dönen ama 6+HDP'ye sahip çıkılacağı vakit, kalemi ve diliyle seferberlik başlatan sembol bir isimle bu slogan maskeden başka bir şey olmamaktadır.

Mansur Yavaş'ı ağırlıyor "Mansur Bey, bugün sizi belediye başkanı olarak ağırladık İnşallah cumhurbaşkanı yardımcısı olarak da ağırlarız" diye övgüler diziyor, tarafsız gazeteci Fatih Altaylı!

Sorsana "Ankara'da hangi projeyi gerçekleştirdin de cumhurbaşkanı adayı olmaya kalktın. Şimdi de cumhurbaşkanı yardımcısı olacağım diye ortada geziyorsun?" diye… Hem de bir önceki programında "Ankara'da hangi projeleri hayata geçirdiniz?" dediğinde masanın üzerini karıştırıp "Şimdi bulamadım Fatih Bey" diyen kişi karşındaydı. Tarafsızlık sıfatı ile tarafgirlik yapmayacaksınız.

Geçen gün yine Haber Türk'te Kübra Par ve konukları arasında yaşanan bir diyaloğa şahit olduk. Karşımızda yine bir tarafgirlik manzarası vardı. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, konuk olduğu "Kübra Par İle Açık Net" programında, CHP'nin HD(P)KK ile olan ilişkilerini anlatırken Kübra Par'ın birden kendinden geçerek "Susun ve beni dinleyin" diye tavır alması bile Haber Türk'ün ne hâlde olduğunun örneğidir.

Hilmi Daşdemir "O Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın ve HDP'nin adayıdır" dediği için kendinden geçen Kübra Par madem bu kadar tarafgir olmuş, o hâlde bize Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK'nın ve HDP'nin adayı olmadığını ispatlayabilir mi? Biz öyle olduğunu her türlü ispatlayacağız.

Haber Türk gücünü 6+HDP yalakalığından almaktadır. Her program sunucusu 6+HDP masasının tetikçisi gibi davranmaktadır. Turgay Ciner "Siyaseti sadece yorumlamıyoruz, siyasetin inşa edilmesine aracılık ediyoruz" diyen program sunucularına bu misyonu sen mi yükledin? Kemal Kılıçdaroğlu ile en son ne zaman görüştünüz? Mansur Yavaş ile İngiltere eksenli ortak noktanız yine devam ediyor mu?

Turgay Ciner, sen önce Haber Türk ismindeki Türk kelimesini çıkarıp kanalın ismini "Haber 6+HDP " yap…"Gücü Özgürlüğünde" gibi size yakışmayan sloganı da "Gücü 6+HDP yalakalığında" diye değiştir.

Sana 10 yıl önce de böyle bir tavsiyede bulunmuştum hatırladın mı?

6'LI KOALİSYON - HDP İTTİFAKINA HABERTÜRK KALKANI
'Siyaseti dizayn eden' Turgay Ciner'in Habertürk'ü daha önce de 6'lı koalisyon-HDP ittifakına kalkan olmuştu.



"KILIÇDAROĞLU, HDP VE PKK'NIN ADAYIDIR"
Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Kübra Par'ın moderatörlüğündeki programda CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı'ya "Kılıçdaroğlu HDP ve PKK'nın adayıdır" şeklinde çıkışta bulunmuştu.

Par'ın 'düşünce özgürlüğünüzdür' deyip sözünü kesmesi üzerine Taşdemir, "Düşünce özgürlüğü değildir, bunlar gerçektir" yanıtını vermişti.



YAYINI TERK ETTİ
Devam eden süreçte Kübra Par'ın ses tonunu yükseltip 'sesini kes' imasında bulunması üzerine Hilmi Taşdemir yayını terk etmişti.

6'lı koalisyon ile PKK'nın ittifakına kalkan olan Turgay Ciner'in Habertürk'ü büyük tepki yağmıştı.

'SİYASETİ DİZAYN EDİYORUZ' DİYEN HABERTÜRK'TEN İNCE'YE ADAY OLMA BASKISI
CHP ve yandaşlarının başlattığı baskı furyasına 'siyaseti dizayn eden' Turgay Ciner'in Habertürk'ü de eklenmişti. Muharrem İnce'yi konuk alan Fatih Altaylı, imalı bir üslupla İnce'ye 'Aday olma' baskısında bulunmuştu.

Altaylı peşi sıra "14 Mayıs akşamı ya da 28 Mayıs akşamı bir kez daha "Adam kazandı" demenin maliyetini ödemeye hazır mısınız? Bunun hesabını vicdanınıza verecebilecek misiniz? Bunun vebalini ödemeye hazır mısınız? %4 oy alırsanız insan içine çıkabilecek misiniz?" sorularını yöneltmişti.



UCUZ SİYASET MÜHENDİSLİĞİ
"Siyasetin inşa edilmesine yardımcı oluyoruz"
denilerek 6'lı koalisyona destek yayınları yapan Habertürk'ün böylesi ucuz siyaset mühendisliğine girişmesi ise tepkilere neden olmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN