Siyaseti dizayn eden Turgay Ciner'in Habertürk'ü 6'lı koalisyon - HDP ittifakına kalkan oldu! PKK sözleri sonrası Kübra 'Par'ladı

'Siyaseti dizayn eden' Turgay Ciner'in Habertürk'ü 6'lı koalisyona destek çıkıp, HDPKK ile yürütülen ittifaka kalkan olmak için kolları sıvadı. Kübra Par'ın moderatörlüğündeki programda Hilmi Daşdemir, CHP'li Müslim Sarı'ya "Kılıçdaroğlu HDP ve PKK’nın adayıdır" şeklinde çıkıştı. Gelişme üzerine Kübra Par taraflı moderasyon ve azarlayıcı üslup sergiledi. Daşdemir de yayını terk etti. PKK'nın 6'lı koalisyona destek veren tutumunu ve Kılıçdaroğlu - HDP flörtünde açığa çıkan bölücü talepleri görmezden gelen Habertürk'ün operasyonel yayıncılığı büyük tepkiyle karşılandı. Habertürk'teki skandal yayın ve 6'lı koalisyondan destek bulan HDP'li Ahmet Türk yaptığı konuşmada, "Bu Nevruz ve bu dönem sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir." dedi. Öte yandan Daşdemir o yayında yaşananları anlattı.

Giriş Tarihi 21 Mart 2023, 02:08 Güncelleme 22 Mart 2023, 00:05
Siyaseti dizayn eden Turgay Ciner’in Habertürk’ü 6’lı koalisyon - HDP ittifakına kalkan oldu! PKK sözleri sonrası Kübra ’Par’ladı

İÇİNDEKİLER

Türkiye 2023 seçimleri için gün sayıyor. CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği, HDP'nin de gölge ortak olarak iştirak ettiği 6'lı koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Binbir kaosun gölgesinde şartlı 'evet' ile aday seçilen Kılıçdaroğlu'na ilk destek terörün siyasi ayağı HDP'den geldi. HDP'li ve CHP'li kurmaylar arasında ittifak flörtü hız kazandı, taraflar birbirlerine arka çıkan açıklamalarını peşi sıra sıraladı.

BÖLÜCÜ TALEPLER AÇIĞA ÇIKTI, KILIÇDAROĞLU PKK ELEBAŞIYLA AĞIZ BİRLİĞİ YAPTI
HDP ile resmileşen ittifakın etkileri sürerken Kılıçdaroğlu, Pervin Buldan - Mithat Sancar ikilisinin ayağına gitti. Masada 'Yerel özerklik' gibi bölücü talepler açığa çıktı.

PKK elebaşı Duran Kalkan'ın "Kürt sorununun özgürlükçü çözümüne karşı tutum açıklayın" baskısı sonrası Kılıçdaroğlu "Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir" diyerek PKK elebaşı ile ağızbirliği yaptı.



Tüm bu yaşanan gelişmelerin ışığında 'Siyaseti dizayn eden' Turgay Ciner'in Habertürk'ünde dikkat çeken bir yayın kayıtlara geçti.

"KILIÇDAROĞLU, HDP VE PKK'NIN ADAYIDIR"
Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Kübra Par'ın moderatörlüğündeki programda CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı'ya "Kılıçdaroğlu HDP ve PKK'nın adayıdır" şeklinde çıkıştı.

Par'ın 'düşünce özgürlüğünüzdür' deyip sözünü kesmesi üzerine Taşdemir, "Düşünce özgürlüğü değildir, bunlar gerçektir" yanıtını verdi.



YAYINI TERK ETTİ
Devam eden süreçte Kübra Par'ın ses tonunu yükseltip 'sesini kes' imasında bulunması üzerine Hilmi Taşdemir yayını terk etti.

6'lı koalisyon ile PKK'nın ittifakına kalkan olan Turgay Ciner'in Habertürk'ü büyük tepkiyle karşılandı.


Doğrulara tahammülü olmayan 6'lı koalisyonun medya ayağı Habertürk, her ne kadar da PKK ile yürütülen ittifaka kalkan olmaya çalışsa da gerçekler gün gibi ortada...

PKK'DAN 6'LI KOALİSYONA DESTEK: UMUT VERİYORLAR
Geride bıraktığımız günlerde PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, 6'lı koalisyona destek vererek, "6'lı masaya bir ilgi oldu, umut da yarattı" açıklamasını yapmıştı.

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTENEN ETKİNLİKTE
Habertürk'teki skandal yayın ve Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yaptığı görüşmeden destek bulan HDP'li Ahmet Türk Diyarbakır'da skandal sözlerle elebaşı Öcalan'a özgürlük istedi. Diyarbakır'da HDP öncülüğünde düzenlenen Nevruz etkinliğine katılan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, terörün siyasi ayağı HDP'liler ile saf tuttu.

Ahmet Türk ise etkinlikte yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan'a özgürlük istediklerini söyledi.

BU DÖNEM ÖCALAN'IN ÖZGÜRLEŞME DÖNEMİ
CHP'li Tanrıkulu'nun da olduğu etkinlikte bu dönemin elebaşı için özgürlük dönemi olacağını söyleyen Ahmet Türk yaptığı konuşmada, "Bu Nevruz ve bu dönem sayın Öcalan'ın özgürleşme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz hep birlikte mücadele etmek zorundayız" dedi.


SOSYAL MEDYADAN SERT TEPKİ
Öte yandan Kübra Par moderatörlüğündeki Habertürk'ün operasyonel yayıncılığı büyük tepkiyle karşılandı.

Sosyal medyada yapılan yorumlar şöyle;

Kübra par Altılı masanın basın sözcüsü olma peşinde.

Bu gece de HDP'yi aklamak Kübra Par 'a kalmış. Helal olsun Hilmi Daşdemir'e çekmiş resti yayını terk etmiş.

Gerçekler Habertürk denilen chp'nin kanalı ve Kübra Par'ı acıtmış olacak ki bu kadar rahatsız olmuşlar.

Hilmi Daşdemir az bile söylemiş.

Haber Türk, Hilmi Daşdemir gerçekleri söyleyince hemen müdahale ediyor. Kübra Par'a iyi bakın!!!

Daha dün terörist öcalana özgürlük isteyip kandile selam çaktılar. Siyasi kanadı oldukları belli ne düşüncesi her şey ortada. Tarafsız Kübra! CHP'yi koruma artık baydın…

Habertürk artık tarafsızım ayaklarını bıraksın. Merdan Yanardağ'ın Tele 1'inden daha fazla CHP kanalı olmuş. Hilmi Daşdemir "Kılıçdaroğlu HDP ve PKK'nın adayıdır" diyince Kübra Par'ın ses tonu mimikleri değişiyor. Neredeyse adama saldıracak.

Habertürk moderatörü Kübra Par,Hilmi Daşdemir'in "Kılıçdaroğlu PKK'nın adayıdır" söylemine müdahale ediyor. Gerçekleri duymak zoruna mı gitti?

Kübra Par'ın Hilmi Daşdemir'e üslubuna bakın Hilmi bey gerçekleri dile getirirken Kübra Par tarafını belli ederken haddini aşmış...

Habertürk'ün başarısız ve taraflı sunucusu Kübra Par, pimi çekilmiş bomba gibi.

Kübra Par küçük dağları ben yarattım havalarında. Üsluba bak. "Sesiz ol beni dinle" diyor. Hilmi Bey'i takdir ettim gereğini yapmış.

Kübra Par uzaylı mı!? "Apo'nun heykelini dikeceğiz" diyenlerin Kılıçdaroğlu'nu desteklediği bilmiyor mu?

"CHP'Yİ KORUMA ARTIK BAYDIN"
"Daha dün terörist öcalana özgürlük isteyip kandile selam çaktılar. Siyasi kanadı oldukları belli ne düşüncesi her şey ortada. Tarafsız Kübra! CHP'yi koruma artık baydın…"



"MODERATÖR MÜ MUHALEFET SÖZCÜSÜ MÜ?"
Hilmi Daşdemir gerçekleri söyleyince neden rahatsız oluyorsunuz Kübra Par? Moderatörlük mü yapıyorsunuz muhalefet sözcülüğü mü?




"HDP'Yİ AKLAMAK KÜBRA PAR'A KALMIŞ"
Bu gece de HDP'yi aklamak Kübra Par 'a kalmış. Helal olsun Hilmi Daşdemir'e çekmiş resti yayını terk etmiş.

DAŞDEMİR O ANLARI ANLATTI
Öte yandan Habertürk'te eli kanlı terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP ile ilgili düşüncelerini ifade ettiği esnada sunucu Kübra Par'ın sansürü ve müdahalesi ardından canlı yayını terk eden Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, skandal olayı A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programında anlattı.

KÜBRA PAR'A SERT TEPKİ! "BEN MİLLİ MESELELERDE SAKİN OLAMAM"
Şimdi bu düşünce özgürlüğü falan gibi bu işi hafifletmeye çalışmak tamamen bir algı operasyonunun sonucudur. Dikkat ederseniz benim sesim kesildi ve duyulmadı. Zaten İstanbul stüdyosuna Ankara'dan katılmaktaydım. Birkaç kademe ses seviyesi düşüktü. Böyle olunca sesim ulaşmıyor.

"KÜBRA PAR ADİL DEĞİL VE TARAFLI!"
Sunucu Kübra Par'ın daha önce de birçok yayınlarda da adil davranmadığını taraflı davrandığına şahit oldum. O zamanlarda tepki göstermiştim. Ali Mahir Başarır'ın 'Ordu Katar'a satılmıştır' sözlerine de yine ilk ben tepki göstermiştim. Daha sonra Başarır başka bir konu üzerinden, yalan üzerinden hedef aldı. Bir problem değil. Koyabilir.

"İKİYÜZLÜLÜĞE TEPKİ GÖSTERDİM"
(Kübra Par'ın) Orada sakin ol sakin ol demelerine karşın ben milli meselelerde sakin olamam arkadaş. Burada sakin olacak bir durumyok. Bu ikiyüzlülüğe tepki gösterdim, göstermek gerekiyordu. İlk kez bir yayından ayrıldım. Çok haklı bir sebep ile terk ettim. Bir daha olsa yine terk ederdim. Milletin bir ferdi olarak bana yakışan budur.


İşte babası Kayserili bir imam olan, annesi Osmaniyeli olan Hilmi Daşdemir'im. Aldığım eğitim, yaptığım işin bir önemi yoktur. Ama 15 Temmuz'da hiç kimse bir şey demeden ileri atılan bileğinden yaralanmış, dedesi Çanakkale'de şehit olmuş birisiyim. Tüm bunlarla birlikte Türkiye'ye bakıyorum. Dünyayı okuyorum. Benim taraflı olduğumu söylüyorlar. Evet, ben tarafım ve ben bu ülkeden tarafım. Rakamlarım tarafsızdır. Burada manipülasyon yapıyorsam birileri gelsin benimler tartışsın. Bakalım birlikte ne olmuş nereye gitmiş.

"SADECE BİR SEÇİMDE YANILDIM"
Ancak şükürler olsun ki, 2014 10 Ağustos'tan beri sadece 7 Haziran seçimlerinde yanıldım. Onun dışındaki seçimlerde de Allah lütfetti en iyi sonuçlar bizde oldu.

(HDP ile görüşme) Kılıçdaroğlu'nun 'PYD mi bize saldıracak' söylemleri ile örtüşmekte. Kemal Bey'i PKK'nın meşrulaştırması konusunda oralarda görevlendirilmiş birisi olarak görmekteydim. Baykal olsaydı bunların yapılması mümkün değildi. Baykal'ın milli bir duruşu vardı.

KILIÇDAROĞLU'NUN HDP'NİN DE ADAYI OLDUĞU ORTADA
HDP'nin vekil listeleri Kandil'de yapılmakta. (HDP) O belediyeler PKK'nın lojistik merkezine dönüşmekte. Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin de adayı olduğu ayan beyan ortada durmaktadır.

Kılıçdaroğlu, HDP'ye her türlü tavizi verebilir.

Muharrem İnce'nin yükselişi var. Hem kendisinin hem de kendisinin oy oranında bir artış var. Son dönemde yaşananlar İnce'nin önünü açtı.

Seçimde kararsızların farklı oy verme davranışları var. Kızgınlıkları olanlar seçime gitmeme eğiliminde.

Yeniden Refah Partisi seçmeninin bir kısmı Başkan Erdoğan'a oy verebilir. Fatih Erbakan 2. tura kalırsa seçim Başkan Erdoğan'a destek vereceğini açıklamıştı.

Seçimin kaderini milliyetçi ve ulusalcı seçmen belirleyecektir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN