İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun HDPKK-CHP çıkışı Turgay Ciner'in Habertürk'ünde rahatsızlık yarattı

'Şartlı evet' ile 6'lı koalisyonun Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasının ardından tartışmalar sürmeye devam ediyor. PKK'nın siyasi kolu HDP'nin de 'aday çıkarmama' kararı ile Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklamasının ardından İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu sert bir çıkış yaparak cumhurbaşkanlığı makamının bölücü taleplere pazarlık konusu yapılamayacağını söyledi. Ağıroğlu'nun bu çıkışı her fırsatta 6'lı koalisyon ve HDPKK ilişkisinin medya kalkanı olan Turgay Ciner'in Habertürk'ünde büyük rahatsızlık yarattı. Adeta koalisyonun sözcülüğüne dönüşen programda Habertürk Yazarı Sevilay Yılman “Yolumuz ayrıldı da diyemez. Böyle bir çıkış yapamaz” diyerek Ağıralioğlu’na yüklendi. “Gücü Özgürlüğünde” şeklinde bir kurumsal sloganı olan televizyonun 6'ı koalisyon ve HDP'nin sözcülüğünü yapmasına tepkiler yükseliyor. Son olarak Türkgün yazarı Yıldıray Çiçek, "“Gücü yalakalığında” şeklinde değiştirirlerse iletişimleri daha sağlıklı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 22 Mart 2023, 22:48 Güncelleme 23 Mart 2023, 10:53
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun HDPKK-CHP çıkışı Turgay Ciner’in Habertürk’ünde rahatsızlık yarattı

İÇİNDEKİLER

2023 seçimlerine daha da yaklaştığımız bu günler 6'lı koalisyonda sular durulmuyor. 'Şartlı evet'in ardından adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na ilk destek gölge ortakları HDP'den gelmişti.



KILIÇDAROĞLU HDP İLE MASAYA OTURDU
Yaşananlar sonrası CHP ve HDP yöneticileri birbirlerine sıcak mesajlar verirken Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP'yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası HDP'li isimler bölücü taleplerini daha gür sesle dillendirirken PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük sloganları bile atılmıştı.

(Haberi okumak için görsele tıklayınız)

Görüşmenin ardından Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakını oluşturan partilerin 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını söyledi. Bu açıklama ile HDP'nin Kılıçdaroğlu'na destek vereceği artık resmileşmiş oldu.

(Haberi okumak için görsele tıklayınız)

YAVUZ AĞIRALİOĞLU BOMBARDIMANA BAŞLADI
Tüm bu yaşananların ardından İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu bombayı patlattı.

"Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu" ifadeleriyle masada kendi isteklerinin kabul edilmediğini belirterek CHP'den HDP'ye Meral Akşener'e kadar herkesi bombaladı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız olduğunu itiraf ederek cumhurbaşkanlığı makamının bölücü talepler için pazarlık konusu yapılamayacağını belirterek CHP ve HDPKK'ya yüklendi.



Ağıralioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün memleket için hassasiyet taşıyan herkesin ilk gündemi haline gelen cumhurbaşkanlığı makamının kimlerin hangi oyuyla seçileceği üzerinden gerçekleştirilen tartışmanın merkezinde hepimizi kalbinden vuran bir bela var üstümüzde. 50 artı birin mecburiyet haline getirdiği bir dayatma devletin en şerefli makamı olan cumhurbaşkanlığını bölücülüğün şantaj hedefi haline getirmiştir. Vatanına, milletine, devletine bayrağına, cumhuriyeti kuran iradesine, şehidine şühedasına, hakkı hatırı olan herkesin namus borcu devletin cumhurbaşkanlığı makamını seçmek zorunda olduğumuz bu siyasal iklimde bu makamın bölücülüğün hedefi olmasından utanmaktır. Türk devletine gönlü olan Türk bayrağına bağlılığı olan, Türk milletini canından aziz bilen mezhebi meşrebi ne olursa olsun, dili dini ne olursa olsun bu topraklarda yaşamayı canından aziz bilen herkesin bu memlekette ilk namus borcu devletin bu şerefli makamlarını bölücülüğün pazarlık masasında hedef olmaktan çıkarmaktır."



KURULAN PUSUDAN RAHATSIZIZ
Ağıralioğlu, "Meral Akşener'in milletin umudu olsun diye ortaya konmuş sonra da katlanarak, tahammül ederek, alttan alarak bütün bu süreçlerin içinde milletin umudu sönmesin diye bugüne getirdiği siyasi mücadelede millete umut masasında kendisine ve milletin umuduna pusu kurulmasından rahatsızız. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız." diye konuştu.

CİNER'İN HABERTÜRK'Ü HDP SÖYLEMLERİNDEN RAHATSIZ OLDU
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarının ardından Turgay Ciner'in Habertürk'ü HDPKK-CHP ilişiklerinin eleştirilmesinden rahatsız oldu.

Adeta koalisyonun sözcülüğüne dönüşen programda Habertürk Yazarı Sevilay Yılman "Yolumuz ayrıldı da diyemez. Böyle bir çıkış yapamaz" diyerek Ağıralioğlu'na yüklendi. Yılman, "Yavuz Ağıralioğlu'nun hem İYİ Parti içerisinde hem de milliyetçi seçmen üzerinde etkisi fazla. Kendi görüşleridir, bizi bağlamaz diyemez. Bunu diyemeyeceği gibi, kendi görüşlerini yansıtmışlardır diyecek. Yolumuz ayrıldı da diyemez. Böyle bir çıkış yapamaz" dedi.



PARTİ'DEN İHRAÇ EDİN MESAJI
Sözlerini sürdüren Yılman, Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilmesinin gerektiğinin mesajını vererek, "Esasında bakıldığında gerçek şu Ağıralioğlu'nun yaptığı parti suçu. Partilerin tüzüğü var, belli bir kendilerine göre disiplini var. Şimdi o disipline aykırı... Eğer Meral Hanım'ın böyle bir konuşmadan, Genel idare Kurulu'nun haberi yoksa, kendi fikri olsa da parti suçudur. Böyle bir süreçte böyle bir şey yapılamaz." ifadelerini kullandı.

"GÜCÜ YALAKALIĞINDA"
Habertürk'ün skandal yayıncılığına tepki gösteren Türkgün yazarı Yıldıray Çiçek bugünkü köşesinde, ""Gücü yalakalığında" şeklinde değiştirirlerse iletişimleri daha sağlıklı olacaktır." ifadelerini kullandı. Habertürk'ün taraf tuttuğunu manipülasyona yaptığını ve program sunucuları CHP'nin, İP'in, HDP'nin maaşlı elemanı gibi çalıştığına dikkat çeken Çiçek, "Cumhur İttifakı hakkında yorum yaparken suratlarından düşen bin parça diyebileceğimiz hâle bürüneni mi ararsın, yoksa CHP hakkında eleştirel bir yorum yapılınca öfke nöbetine girenleri mi ararsın? Ne ararsan Haber Türk'te mevcuttur. Ama CHP, HDP, İP denilince âdeta pamuk şeker oluyorlar." dedi.

Haber Türk isimli Ciner grubuna ait televizyon kanalının "Gücü Özgürlüğünde" şeklinde bir kurumsal sloganı vardır. Haber Türk'ün gücünü özgürlüğünden almadığı artık çok nettir. O yüzden bu slogan artık onlara yüktür. "Gücü yalakalığında" şeklinde değiştirirlerse iletişimleri daha sağlıklı olacaktır.

Özellikle 2019 yerel seçimlerinden sonra büyük bir değişim içine girmişler ve 6+HDP masasının sesi, görüntüsü olmuşlardır. Haber Türk taraf olabilir mi? Olabilir. Haber Türk tarafını değişmiş olabilir mi? Olabilir. Ama "Gücü Özgürlüğünde" gibi iddialı bir sloganın arkasına saklanıp Halk TV gibi pespaye olamaz.

Haber Türk'te taraf tutma vardır.

Haber Türk'te manipülasyon vardır.

Haber Türk'te gizleme, örtme, sulandırma vardır.

Program sunucuları CHP'nin, İP'in, HDP'nin maaşlı elemanı gibidir.

Cumhur İttifakı hakkında yorum yaparken suratlarından düşen bin parça diyebileceğimiz hâle bürüneni mi ararsın, yoksa CHP hakkında eleştirel bir yorum yapılınca öfke nöbetine girenleri mi ararsın? Ne ararsan Haber Türk'te mevcuttur. Ama CHP, HDP, İP denilince âdeta pamuk şeker oluyorlar.

Haber Türk'ün manzarası bu iken çıkıp da "Gücü Özgürlüğünde" demenin mantığı yoktur.

Fatih Altaylı gibi Cumhur İttifakı'nı duyunca gözleri nefretten dönen ama 6+HDP'ye sahip çıkılacağı vakit, kalemi ve diliyle seferberlik başlatan sembol bir isimle bu slogan maskeden başka bir şey olmamaktadır.

Mansur Yavaş'ı ağırlıyor "Mansur Bey, bugün sizi belediye başkanı olarak ağırladık İnşallah cumhurbaşkanı yardımcısı olarak da ağırlarız" diye övgüler diziyor, tarafsız gazeteci Fatih Altaylı!

Sorsana "Ankara'da hangi projeyi gerçekleştirdin de cumhurbaşkanı adayı olmaya kalktın. Şimdi de cumhurbaşkanı yardımcısı olacağım diye ortada geziyorsun?" diye… Hem de bir önceki programında "Ankara'da hangi projeleri hayata geçirdiniz?" dediğinde masanın üzerini karıştırıp "Şimdi bulamadım Fatih Bey" diyen kişi karşındaydı. Tarafsızlık sıfatı ile tarafgirlik yapmayacaksınız.

Geçen gün yine Haber Türk'te Kübra Par ve konukları arasında yaşanan bir diyaloğa şahit olduk. Karşımızda yine bir tarafgirlik manzarası vardı. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, konuk olduğu "Kübra Par İle Açık Net" programında, CHP'nin HD(P)KK ile olan ilişkilerini anlatırken Kübra Par'ın birden kendinden geçerek "Susun ve beni dinleyin" diye tavır alması bile Haber Türk'ün ne hâlde olduğunun örneğidir.

Hilmi Daşdemir "O Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın ve HDP'nin adayıdır" dediği için kendinden geçen Kübra Par madem bu kadar tarafgir olmuş, o hâlde bize Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK'nın ve HDP'nin adayı olmadığını ispatlayabilir mi? Biz öyle olduğunu her türlü ispatlayacağız.

Haber Türk gücünü 6+HDP yalakalığından almaktadır. Her program sunucusu 6+HDP masasının tetikçisi gibi davranmaktadır. Turgay Ciner "Siyaseti sadece yorumlamıyoruz, siyasetin inşa edilmesine aracılık ediyoruz" diyen program sunucularına bu misyonu sen mi yükledin? Kemal Kılıçdaroğlu ile en son ne zaman görüştünüz? Mansur Yavaş ile İngiltere eksenli ortak noktanız yine devam ediyor mu?

Turgay Ciner, sen önce Haber Türk ismindeki Türk kelimesini çıkarıp kanalın ismini "Haber 6+HDP " yap…"Gücü Özgürlüğünde" gibi size yakışmayan sloganı da "Gücü 6+HDP yalakalığında" diye değiştir.

Sana 10 yıl önce de böyle bir tavsiyede bulunmuştum hatırladın mı?

6'LI KOALİSYON - HDP İTTİFAKINA HABERTÜRK KALKANI
'Siyaseti dizayn eden' Turgay Ciner'in Habertürk'ü daha önce de 6'lı koalisyon-HDP ittifakına kalkan olmuştu.



"KILIÇDAROĞLU, HDP VE PKK'NIN ADAYIDIR"
Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Kübra Par'ın moderatörlüğündeki programda CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı'ya "Kılıçdaroğlu HDP ve PKK'nın adayıdır" şeklinde çıkışta bulunmuştu.

Par'ın 'düşünce özgürlüğünüzdür' deyip sözünü kesmesi üzerine Taşdemir, "Düşünce özgürlüğü değildir, bunlar gerçektir" yanıtını vermişti.



YAYINI TERK ETTİ
Devam eden süreçte Kübra Par'ın ses tonunu yükseltip 'sesini kes' imasında bulunması üzerine Hilmi Taşdemir yayını terk etmişti.

6'lı koalisyon ile PKK'nın ittifakına kalkan olan Turgay Ciner'in Habertürk'ü büyük tepki yağmıştı.

'SİYASETİ DİZAYN EDİYORUZ' DİYEN HABERTÜRK'TEN İNCE'YE ADAY OLMA BASKISI
CHP ve yandaşlarının başlattığı baskı furyasına 'siyaseti dizayn eden' Turgay Ciner'in Habertürk'ü de eklenmişti. Muharrem İnce'yi konuk alan Fatih Altaylı, imalı bir üslupla İnce'ye 'Aday olma' baskısında bulunmuştu.

Altaylı peşi sıra "14 Mayıs akşamı ya da 28 Mayıs akşamı bir kez daha "Adam kazandı" demenin maliyetini ödemeye hazır mısınız? Bunun hesabını vicdanınıza verecebilecek misiniz? Bunun vebalini ödemeye hazır mısınız? %4 oy alırsanız insan içine çıkabilecek misiniz?" sorularını yöneltmişti.



UCUZ SİYASET MÜHENDİSLİĞİ
"Siyasetin inşa edilmesine yardımcı oluyoruz"
denilerek 6'lı koalisyona destek yayınları yapan Habertürk'ün böylesi ucuz siyaset mühendisliğine girişmesi ise tepkilere neden olmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN