Hala aday açıklayamayan 6'lı masanın küçük ortağından büyük laflar! Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Yüzde 99 kazanırız

Son dakika haberleri... 14 Mayıs'a doğru adım adım ilerlerken Türkiye'yi geriye götürme mutabakatını açıklayan 6'lı masada henüz aday yok ancak olmayan adaydan beklenti çok. Büyük lafların hepsinin küçük ortaklardan gelmesi ise dikkat çekici. FOX TV'de katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, aday kim olursa olsun yüzde 99 oyla seçimleri kazanacağını söyledi.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2023, 12:14 Güncelleme 01 Şubat 2023, 13:15
Hala aday açıklayamayan 6’lı masanın küçük ortağından büyük laflar! Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Yüzde 99 kazanırız

İÇİNDEKİLER

Türkiye seçim atmosferine girdi...

Partilerin ise tek odak noktası 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimler.

Bu çerçevede 6 partinin oluşturduğu muhalefet cephesi liderleri ise katıldıkları programlarda seçim vaatlerini bir bir sıralıyor.

Büyük bir merakla beklenen aday ise henüz belirlenmiş değil.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Fox TV'de Çalar Saat programının konuğu oldu.

Temel Karamollaoğlu geçtiğimiz günlerde açıklanan 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni' başta olmak üzere birçok konuda görüşlerini açıkladı.

En çok merak edilen konulardan birisi olan aday konusunda ise Karamollaoğlu iddialı cümleler kullandı.

"ADAYIMIZ YÜZDE 99 KAZANACAK"

Temel Karamollaoğlu, 6'lı masa adayının seçimleri yüzde 99 kazanacağını ifade etti.

"KILIÇDAROĞLU'DA KAZANIR"

Sunucunun "Kılıçdaroğlu aday olursa?" sorusuna ise Karamollaoğlu, "Kim olursa olsun kazanır." dedi.

Temel Karamollaoğlu'nun iddiaları ifadeler kullandığı açıklaması şu şekilde:

Binde bir ihtimal her zaman bırakırsınız. Yüzde 99, 6'lı masanın gösterdiği aday kazanır. Kim olursa olsun. Mühim olanı, bu kanaatin pekişmesidir. Herkeste, evet, falanca şahıs aday olduğu takdirde bunun kazanma şansı diğerlerine göre daha yüksektir kanaati hakim olacak.

6'LI MASADA 13 ŞUBAT KAVGASI
Türkiye'nin seçim sath-ı mailine girdiği kritik süreçte CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği 6'lı masadaki adaylık kaosu sürüyor.

6'LI MASANIN ADAYI KILIÇDAROĞLU | VİDEO İZLE



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her seferinde 'aday benim' mesajı verse de İYİ Parti vetosunu aşamıyor. Özellikle Meral Akşener 'kazanacak bir aday' söylemine sığınıp Ekrem İmamoğlu'nun önünü açıyor, CHP'yi içten vuruyor.


Bunun son örneği 6'lı masanın 9 saat süren 11. toplantısıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

AKŞENER'İN KILIÇDAROĞLU'NU BİTİRİP İMAMOĞLU'NUN ÖNÜNE AÇACAK 'ANKET' OYUNU
Toplantı sonrası paylaşılan yazılı duyuruda yer alan 'halkın tercihleri' ifadesi ise tüm dikkatleri üzerine topladı. Bu ifade İYİ Parti'nin aday belirleme yöntemleri olarak "anketler kullanılsın" talebini akıllara getirdi.



Masaya getirilen 'anket' kartı İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önüne çektiği set olarak da yorumlandı.


KILIÇDAROĞLU'NDAN İMAMOĞLU'NA "SEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA DEVAM ET" MESAJI
Meral Akşener'den gazı alıp adaylık için zemin yoklayan Ekrem İmamoğlu'na Kılıçdaroğlu'ndan olay bir gönderme geldi. İmamoğlu'nun il il gezmesini katıldığı canlı yayında yorumlayan CHP lideri, "Ekrem Bey başarıyla başkanlık görevini yapıyor. Yapılan haksızlığın geniş kitlelere duyurulması lazım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sıklıkla yaptığı '16 milyon' vurgusunu yineleyip 'İstanbul saat gibi işliyor' diyerek İmamoğlu'na 'Senin yerine belediye' mesajı verdi.



BU SÖZLER AKŞENER'E: "ADAY OLSAM KAZANIRIM! ANKETLER BUNU GÖSTERİYOR"
CHP liderinin hedefinde sürekli adaylığına set çekip 'kazanamaz' algısı yayan İYİ Parti de vardı...

"Siz ortak aday olursanız Erdoğan'a karşı kazanabilir misiniz?" sorusunu yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Kazanırız. Bütün anketler bunu gösteriyor" dedi.


13 ŞUBAT KRİZİ
Kaos havasının hakim olduğu iki parti arasında bu kez de 13 Şubat krizi patlak verdi.

CHP'li Özgür Özel, "13 Şubat'ta adayın belirlenmek üzere liderlerin toplanacakları Sayın Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde toplanacakları artık biliniyor. 13 Şubat tarihinde adayın belirlenmesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Özel'in bu sözlerine yanıt İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan geldi. Usta,"13 Şubat'ta bir ismin çıkacağını öngörmüyorum" dedi.



KILIÇDAROĞLU TOPA GİRDİ: 13 ŞUBAT'TA ADAY AÇIKLANACAK
CHP'li Özgür Özel ve İYİ Partili Erhan Usta'dan sonra topa Kemal Kılıçdaroğlu da girdi. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta belirleneceğini duyurdu.

CHP'li kurmaylar ve Kılıçdaroğlu'nun kesin bir dille 13 Şubat'ı işaret etmesi İYİ Parti'de rahatsızlık uyandırdı.



KILIÇDAROĞLU '13 ŞUBAT' DEDİ İYİ PARTİ BİR KEZ DAHA YALANLADI: "BÖYLE BİR BİLGİ BİZDE YOK"
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksine "13 Şubat'ta aday açıklanmasına yönelik bir bilgi bizde mevcut değil" açıklamasını yaptı.

Bu açıklama sonrası terörün siyasi ayağı HDP'ye verdiği destekle bilinen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 6'lı masanın adaylarının Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

CHP yandaşı TELE 1 ekranlarında adayın 13 Şubat'ta açıklanacağını duyuran Tanrıkulu, "Bu ittifakın ana gövdesini CHP oluşturdu. Masadaki her siyasi parti bu birlikteliğe aynı oranda güç kattı. Önemli olan siyasi partilerin güçleri değil, bu birlikteliğin kendisidir. Diğer siyasi partilerin genel başkanları ve tabanları da Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda bir fikre sahiptir. Büyük bir aksilik olmadığı sürece genel başkanımız 13 Şubat'ta Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanacak." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN