Akşener'in Kılıçdaroğlu'nu bitirme, İmamoğlu'nun önünü açma planı! İYİ Parti'nin 'halkın tercihleri' maskeli anket oyununun deşifresi

Kifayetsiz muhterislerin bir araya geldiği 6'lı masanın 9 saat süren 11. toplantısında da aday çıkmadı. Toplantı sonrası paylaşılan yazılı duyurudaki 'halkın tercihleri' ifadesi ise tüm dikkatleri üzerine topladı. Bu ifade İYİ Parti'nin aday belirleme yöntemleri olarak "anketler kullanılsın" talebini akıllara getirdi. 11. toplantı sonunda masaya getirilen anket kartının ise İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önüne çektiği set olarak yorumlandı. Takvim.com.tr'nin "halkın tercihi" ifadesini ön plana çıkaran haberi sonrası siyaset kulisleri de hareketlendi. İki gün önce belediye başkanlarının ziyareti sonrası Kılıçdaroğlu'nun adaylığını masaya süreceği konuşulurken toplantı sonrası Akşener'in A planı olan İmamoğlu'nun adaylığını Cihan Paçacı üzerinden yeniden kurguladığı değerlendiriliyor. Durumun farkına varan yandaş Enver Aysever, "Cihan Paçacı’nın yaptıklarından sayın Meral Akşener’in haberinin olmaması imkansız. Bunun altını çiziyorum imkansız. Bu bir taktik" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 26 Ocak 2023, 22:53 Güncelleme 28 Ocak 2023, 00:18
Akşener’in Kılıçdaroğlu’nu bitirme, İmamoğlu’nun önünü açma planı! İYİ Parti’nin ’halkın tercihleri’ maskeli anket oyununun deşifresi

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 2023 ile birlikte seçim sath-ı mailine girmiş bulunuyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan olarak karşımıza çıkarken Millet İttifakı'ndaki aday belirsizliği sürüyor.

Öyle ki CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği 6'lı masa 1 yıllık zaman diliminde hala bir eşgal belirleyebilmiş değil. 9 saat süren 11. toplantıdan da aday çıkmazken krizi perdelemek isteyen masa üyeleri yine ortak aday söylemine sığınıp Başkan Erdoğan'ın adaylığını hedef aldılar.



BU DETAYA DİKKAT: "HALKIN TERCİHLERİNİ YANSITACAK..."
Toplantı sonrası yapılan yazılı duyuruda yer alan "Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda altı siyasi partinin istişare, uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde çalıştığını buradan duyurmak isteriz" cümlesi ise tüm dikkatleri üzerine topladı.

Söz konusu cümlede yer alan 'halkın tercihleri' ifadesi İYİ Parti'nin aday belirleme yöntemleri olarak anketlerin kullanılmasını talep etmesini akıllara getirdi.



Bilindiği üzere İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda Meral Akşener, adayın belirlenme yöntemlerine ilişkin kurmaylarının önerilerini dinlemişti. İYİ Partililer Akşener'e adı geçen tüm aday adaylarının isminin yer alacağı bir anket yapılmasını önermişti.

11. toplantı sonrası açılan 'halkın tercihi' söylemine perdelenmiş anket kartı İYİ Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını önüne çektiği set olarak yorumlandı.



"HALKIN TERCİHİ İMAMOĞLU" ALGISIYLA KILIÇDAROĞLU EKARTE EDİLECEK
Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağına dair kafa yapısında bulunması ve sık sık Ekrem İmamoğlu'nun önüne açması buna en net örnek.

İYİ Parti eliyle masaya dayatılan olası anketlerle "Halkın tercihi İmamoğlu" algısının yayılıp Kılıçdaroğlu'nun ekarte edilebileciği de konuşulanlar arasında.



FONDAŞ 'ANKET KUMPASI'NA UYANDI
Fondaş meyda aktörlerinden CHP yandaşı Nevşin Mengü, bu duruma dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Mengü, "İYİ Parti aday belirleme sürecinde anketlerin de dikkate alınmasını istiyor. 'Halk tercihi' ifadesi anket tercihini işaret ediyor gibi görünüyor" dedi.

TAKVİM.COM.TR'NİN HABERİ SONRASI SİYASET KULİSLERİ HAREKETLENDİ
6'lı masanın yaptığı toplantıdan sızan bilgiler de Takvim.com.tr'nin haberini doğruluyor. Siyaset kulislerinde konuşalan haberlere göre, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde yapılan toplantıda ortak adayın 6 liderin istişaresi ile birlikte halkın tercihlerini yansıtacak şekilde belirleneceği vurgusu yapıldı.

KILIÇDAROĞLU ADAY TEZLERİ YENİDEN ÇÜRÜDÜ
Toplantı sonrası yayınlana yazılı açıklamada yer alan 'halkın tercihleri' ifadesi bizzat Akşener'in masaya getirdiği ifade ediliyor. Bu durum "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesinleşti" tezlerini yeniden çürütmüş oldu.



MERAL AKŞENER'İN A PLANI HAMLESİ PAÇACI
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda açıklama yaptıktan sonra partideki görevinden istifa eden Cihan Paçacı ise Meral Akşener'in A planı hamlesi olarak değerlendiriliyor. Bilindiği üzere Akşener A planını CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinden kuruyor. İyi parti liderinin B planı ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinden CHP'nin Genel Başkanı'nı değiştirmek. Akşener'in bu hamlesi siyaset kulislerinde "hem masadaki kontrolü yeniden ele geçirdi hem de B planı için zaman kazandı" yorumlarına neden oldu.

YANDAŞ ENVER AYSEVER: BU BİR TAKTİK
Tüm bu gelişmeleri değerlendiren yandaş Enver Aysever, "Cihan Paçacı'nın yaptıklarından sayın Meral Akşener'in haberinin olmaması imkansız. Bunun altını çiziyorum imkansız. Bu bir taktik. Cihan Paçacı ile ilgili iddiam şu: siyaseten iyi polisi kötü polisi oynuyorlar arkadaşlar. Daha önce de bunu Alevilik tartışmasıyla yaptılar. Yetmedi bizim kimseye borcumuz yok dediler. Cihan Paçacı'nın böylesine bir günde tesadüfen böyle bir açıklama yaptığına inanmak için hepimizin ahmak olması lazım. Siyaseten olup bitenlere baktığımız zaman insanlara bunlar rastlantıymış gibi sunmak toplumu gerizekalı yerine koymaktır. Siyasette eğer bu kada büyük lafları eden biri varsa ya Genel Başkanı tamamen oyun dışına atmıştır diye düşünürüm ya da Genel Başkan bu sözleri söyletiyordur diye bakarım" ifadelerini kullandı.

CİHAN PAÇACI TELEFONLARINA BAKMIYOR
Şok istifa sonrasında takvim.com.tr'nin ısrarlı aramasına rağmen telefonlarına yanıt vermedi.

SEÇİME KADAR KONUŞMAK YASAK
Yine İYİ Parti'nin en yetkili isimlerinden edinilen bilgilere göre Meral Akşener, tüm partililere seçime kadar konuşmama talimatı vermiş


MUHTEMELEN TÜRKİYE'Yİ KURTARAMAYACAĞIZ AMA PARTİYİ KURTARACAĞIZ
Siyaset kulislerinde CHP içinde de bir grubun Akşener'in B planı için hazırlıklara başladığı iddia ediliyor. CHP yandaşı Halk TV'de 6'lı masada yaşanan adaylık savaşıyla ilgili gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulunan yandaş gazeteciler Murat Sabuncu ve Levent Gültekin'in programlarına son verilmişti. Takvim.com.tr'nin haberi sonrası CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinden kurulan kumpası deşifre eden Gültekin, "Kemal Bey'i aday yapıyoruz, muhtemelen Türkiye'yi kurtaramayacağız ama partiyi kurtaracağız" itirafında bulunduğunu açıklamıştı. Gültekin'in açıklamaları öncesi kumpası Takvim.com.tr olayı gündeme getirmişti.



KILIÇDAROĞLU 'ADAYIM' DİYOR, AKŞENER SET ÇEKİYOR
Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her seferinde 'aday benim' sinyali verse de bu durum İYİ Parti tarafından pek de karşılık görmüyor. Özellikle Meral Akşener, 'kazanacak bir aday' söylemine sığınarak Kılıçdaroğlu'na karşı aleni bir şekilde İmamoğlu'nu destekliyor.

Bu süreçte İYİ Parti kanadı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bomba çıkışlarını sürdürüyor.

KILIÇDAROĞLU'NA VETO: "KEMAL BEY'İN İSMİ ONAYLANACAK NOKTADA DEĞİL"
İYİ Parti'nin önde gelen isimlerinden Cihan Paçacı, "Parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey'in ismini onaylayacak noktada değil" dedi. Cihan Paçacı Kılıçdaroğlu'nun kendi adaylığında diretmesi durumunda ise, İYİ Parti'nin kendi adayını çıkarabileceğini söyleyerek Kemal kılıçdaroğlu'nu açıkça veto etti.

CHP'DEN İYİ PARTİ'YE BOMBARDIMAN: "NEZAKETSİZLER..."
Paçacı'nın bombası sonrası CHP'li Barış Yarkadaş'tan flaş bir çıkış geldi. Barış Yarkadaş İYİ Parti'nin umutları tükettiğini belirterek, "İYİ Parti'nin nezaketsizliğine bakın…" ifadelerini kullandı.

KAVGA SONRASI OLAY İSTİFA
Yaşananlar sonrası Cihan Paçacı partideki görevinden istifa etti. Paçacı maksadı aşan açıklamalar yaptığını belirterek, "İYİ Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." dedi.