100 bin liralık kral dairesinden fakir edebiyatı yapan Kılıçdaroğlu'nun otelinin faturasını kim neden ödedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaldığı otelin CHP İstanbul Gençlik Kolları’ndan önce CHP’li Tuncay Özkan tarafından Twitter’dan ifşa edildiği ortaya çıktı. CHP konuyla ilgili sessizliğini sürdürürken, 100 binlik otel odasından fakirlik edebiyatı yapan CHP liderine tepki yağdı. CHP’nin makyajının tamamen döküldüğünü söyleyen siyasiler, “Otelin faturasını kim ödedi?” diye sordu. Siyasi mühendislik merakıyla bilinen Aydın Doğan'ın sahibi olduğu otel görüntüleri üzerinden neler planlanıyor? Kılıçdaroğlu'nun otel skandalı basit bir "yakalanma" mı? Yoksa CHP'de operasyon içinde operasyon mu var?

Giriş Tarihi 01 Şubat 2022, 23:46 Güncelleme 02 Şubat 2022, 11:21
100 bin liralık kral dairesinden fakir edebiyatı yapan Kılıçdaroğlu’nun otelinin faturasını kim neden ödedi?

İÇİNDEKİLER

Evinin mutfağında çektiği videolar ile mütevazilik algısı oluşturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun lüks bir otelin boğaz manzaralı dairesinde konaklamasına ilişkin tartışmalar sürüyor.



TUNCAY ÖZKAN İFŞA ETTİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaldığı otelin CHP İstanbul Gençlik Kolları'ndan önce CHP'li Tuncay Özkan tarafından ifşa edildiği ortaya çıktı.



CHP İstanbul Gençlik Kolları 21.52'de paylaşım yaparken, Özkan'ın paylaşımının 21:13'te yapıldığı belirlendi.

OTELİN SPONSORU KİM? 100 BİN LİRALIK ÖDEMEYİ KİM NEDEN ÜSTLENDİ?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geceliği 100 bin lira olan, Aydın Doğan'ın sahip olduğu otelde kalması siyaset gündemine bomba gibi bir soru düşürdü: Otelin faturasını kim, neden, hangi karşılıkla ödedi?


Geçtiğimiz günlerde CHP yönetimine yönettiğimiz soru hala karşılık bekliyor. Ne parti yönetimi ne de CHP lideri konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.


Sorunun cevabı oldukça önemli. Öyle ki Kılıçdaroğlu'nun 100 bin liralık otel faturasını ödeyen bu el, siyasi mühendislik ve operasyon peşinde!

CHP içinde ve Türkiye siyaseti genelinde bir hayli önemli olan bu sorunun cevabı ülkemiz için birilerinin masa başında planladığı siyasi kurguları da ifşa edecek.

Şimdi CHP yönetimine sorumuzu tekrarlıyoruz: 100 bin liralık otelin faturasını kim neden ödedi? Ne söz verildi?



YANSIMASI GÖSTERİLDİ
Lüks otelde konaklamanın faturasını kimin ödediği merak ediliyor. Bir gecesi yaklaşık 100 bin lira olduğu söylenen otelde çekim yapan CHP liderine, kamuoyunun her kesimden tepki yağıyor.



Tepkiler şöyle:

*Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: "Her yatırımdan sonra, 'cebinizden mi yapıyorsunuz? Benim vergim, yapacaksınız tabi' diyen muhalifler için yazayım: Gecesi 100 bin lira olan Hilton kral dairesinde kalmayı seçen Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu CHP, bu yıl vergilerinizden 149 milyon lira hazine yardımı alacak"



*AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: "Seçim yaklaştıkça CHP'de kavga büyüyor. CHP Genel Merkezi, İstanbullu karda sefalet çekerken balık sefası yapan kendi belediye başkanını ifşa etmişti. Buna karşın İstanbul örgütü de gecesi 100 bin lira olan kral dairesinden foto paylaşarak kendi genel başkanını ifşa etti!"

*AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: "Şöyle diyor: Siz o kadar fakirsiniz ki, size ancak yansımasını gösterebilirim; verin 100 bin lira, siz de aslını görün!"



KENDİLERİ ÇEKTİ, KENDİLERİ SERVİS ETTİ
*AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayazoğlu: "Keşke herkes bir günlüğüne geceliği 100 bin TL olan mütevazı bir süit odada fakirlik edebiyatı yapacak kadar CHP Genel Başkanı olabilse…"

*AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat: "Bencillik hoş bir şey değil! Geceliği 100 bin lira olan otelde kalmak yerine o paranın yarısıyla mutfağını yenileseydi eşi Selvi Hanım da rahat ederdi"


*AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: "Otele giden sensin, otelde kalan sensin. AK Partili birileri Kemal Bey'e bu odayı tutmadı. Herhalde AK Partili biri Kemal Bey'in karşısına geçip bu fotoğrafı çekemedi. Kendilerinin çektiği, kendilerinin servis ettiği bir fotoğraf. Burada ucuz politikalara girmelerine gerek yok"



OTEL FATURASI NEREDE?
*AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan: "100 bin liralık otel odasında halkçılık edebiyatı yapan CHP Genel müdürü Bay Kemal ve millet yollarda çile çekerken Balık lokantasında 46 bin liralık keyif süren Ekrem'in halkçılığını kendi gençlik kolları ifşa etmiş. Her şeyiniz yalan her şeyiniz show!"

*Gazeteci Latif Şimşek: "Benim merak ettiğim, Kemal Bey'in 100 bin liralık otel faturasını kim ödedi? Milletin vergilerinden aldığı devlet yardımıyla parti ödediyse, bu şatafatta tüyü bitmemiş yetim hakkı yok mu? Bir iş adamı ödediyse onu da bilelim."


*Gazeteci Aslı Ay Dinçer: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun geceliği 100 bin TL'lik otel odasında kaldığını servis eden CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı daha önce Beylikdüzü gençlik kolları başkanıymış. Yani Ekrem İmamoğlu'nun adamları servis etmiş."

*Gazeteci Emin Gökçegözoğlu: "109 bin liraya 87.200 adet halk ekmek, ücretsiz olarak vatandaşa dağıtılabiliyor."