ÖSYM iletişim numarası - ÖSYM öğrenci işleri iletişim numarası! ÖSYM çağrı merkezi - e-posta adresi hakkında tüm bilgiler!

Bugün başlayan YKS ek tercih süreci sonrası öğrenciler bazı konularda yardım almak için ÖSYM iletişim numarası hakkında araştırmalara başladı. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adayların başvuracağı YKS ek tercih süreci bugün başladı 23 Eylül'de sona erecek. YKS ek tercih başvurusu https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak. Bu süreçte en merak edilenler arasında 'ÖSYM iletişim numarası - ÖSYM öğrenci işleri iletişim numarası! ÖSYM çağrı merkezi - e-posta adresi' gibi bilgiler yer aldı. İşte tüm detaylar!

Giriş Tarihi 20 Eylül 2021, 10:56 Güncelleme 20 Eylül 2021, 11:04
ÖSYM iletişim numarası - ÖSYM öğrenci işleri iletişim numarası! ÖSYM çağrı merkezi - e-posta adresi hakkında tüm bilgiler!

İÇİNDEKİLER

YKS ek tercih sürecinde bazı bilgiler merak edilip araştırılıyor. Bu bilgiler arasında ÖSYM iletişim numarası yer aldı. Öğrenciler için bugün ek tercih süreci başladı. 1. ek yerleştirme süreci 23 Eylül'de son bulacak. YKS ek tercih başvurusu https://ais.osym.gov.tr web adresinden yapılacak. Peki, ÖSYM iletişim numarası - öğrenci işleri iletişim numarası kaç? İşte ÖSYM çağrı merkezi ve e-posta bilgileri!

ÖSYM İLETİŞİM NUMARASI!

ÖSYM Başkanlığı Bilkent'te, YÖK binaları yanındadır. Başkanlık Yerleşkemize EGO 110,111 seferleri kullanılarak Bilkent Metrosundan, EGO 175 seferi kullanılarak Kızılay Güvenpark'tan toplu taşıma yoluyla ulaşılabilmektedir. ÖSYM'ye, Ankara kent merkezinden İnönü Bulvarı, Eskişehir Yolu ve ODTÜ'nün batısından Bilkent'e giden bulvar izlenerek gidilebilir.

ÖSYM Ankara bürosu ise Çetin Emeç Bulvarı'nda, Yukarı Öveçler Mahallesi, 1290. Sokak, No: 2 adresinde yer almaktadır.

Telefon: 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi)

Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No: 1 06800 Bilkent / ANKARA

DİKKAT : Adaylar, "yeniden belge çıkarılması, sınav sonuçlarının incelenmesi vb. " isteklerini, ilgili sınav kılavuzlarındaki genel amaçlı dilekçe örneğini kullanarak merkezimize yazılı olarak yapacaklardır. Belgegeçer ve e-posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

YKS EK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00'da başlayacak, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Adaylar, mezun oldukları okul türünü, puanlarını göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını belirleyeceklerdir.

TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 ve/veya Tablo 4'ten bularak tercih sırasına koyması ve bir Tercih Listesi oluşturması yararlı olacaktır. Liste oluşturulurken girmek istenilen yükseköğretim programları tercih sırasına konulmalı ve her satıra bir programın kodu ve adı ile bağlı olduğu üniversite ve fakülte/yüksekokul adı yazılmalıdır. Yapacağınız tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu size ait olacaktır.

Tercihlerin tümünün doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazmakla yetinebilir.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Ek yerleştirme ücreti 25,00 TL'dir. Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59'a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM'lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden yerleştirme ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.



Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)