İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'ya cumhurbaşkanı adaylığı tebriği

Başarısız yerel yönetimiyle İstanbul'da eleştirilerin odağında olan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'yu tebrik etti. İmamoğlu'nun bu açıklaması, Millet İttifakı'nın adayı olmak için fırsat kolladığı ve önünü kesen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bir mesaj olarak yorumlandı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 20 Eylül 2021, 13:11 Güncelleme 20 Eylül 2021, 13:42
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’ya cumhurbaşkanı adaylığı tebriği

İÇİNDEKİLER

İstanbul'daki 2 yıl gibi görev süresinde onlarca otobüsün ve metronun bozulması, metro çalışmalarının yavaşlaması, yurt dışından alınan milyarlarca dolarlık borç yüküne rağmen henüz bir kaynak üretilememesi, altyapı çalışmalarının sığlığı, atık tesislerinin kapatılması olmak üzere birçok garabete imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hayalini sadece cumhurbaşkanı adaylığı süslüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Belediye başkanları görevlerinde kalmalı" sözleri sonrası parti yönetimine çalışan Ali Haydar Fırat'a demeç veren İmamoğlu, "Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul'da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul'da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok." ifadelerini kullanmıştı.

FRANSA ÜZERİNDEN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI MESAJI

Bütün kaynaklarını kendi PR'na harcıyan İmamoğlu, İstanbul'u unutmuş durumda. Tüm gelişmeler yaşanırken CHP'li İBB Başkanı'nın yeni mesajı dikkat çekti.

İmamoğlu, Fransa'da 2022'de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olduğunu açıklayan Sosyalist Parti'nin (PS) Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'ya başarılar diledi.

"YENİ YOLCULUĞUNDA BAŞARILAR DİLERİM"

Twitter'dan paylaşım yapan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Arkadaşım ve meslektaşım Paris Belediye Başkanı Anne'ye Fransa'da cumhurbaşkanı adayı olarak yeni yolculuğunda başarılar dilerim."

KENDİSİNİ YALANLADI

Daha önce "Asla cumhurbaşkanlığına aday olmayacağım" sözlerini kullanan Hidalgo adaylık açıklamasında, "Cumhuriyetin tüm çocuklarına gelecek sunacağız" sloganını kullandı. Macron'a rakip olan sosyalist Paris Belediye Başkanı, ikircikli tutumu nedeniyle büyük tepki aldı.

Hidalgo'ya seçimlerde pek şans verilmezken, oy oranının yüzde 7 ile 10 arasında değişkenlik gösterdiği belirtiliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN