Hermes'in harcı değil!

Trieste limanına Türkiye’den giden bir kargoda Versace, Gucci, Hermes gibi markaların taklitleri çıktı. İncelemelerde, orjinalden daha kaliteli olduğu anlaşılan Hermes çantaları da dahil 2 bin replika ürüne el konuldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2018 Güncelleme 11 Şubat 2018, 00:53
Hermes’in harcı değil!

İÇİNDEKİLER

Hermes, Ermenigildo Zegna, Gucci ve Versace. Moda dünyasının en gözde markaları önceki gün Türkiye'den yola çıkan ve İtalya'nın kuzeydoğusundaki Trieste limanına yanaşan bir kargo gemisiyle şok yaşadı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Türkiye'den gelen kargoda yaklaşık 1400 parça taklit giysi bulunuyordu. Ünlü markaların modellerinin taklitleri olan ürünler arasında jean pantolonlar, elbiseler, çantalar ve t-shirt'ler ile fularlar da yer alıyordu.

İncelemelerde ürünlerin resmi kayıtlı olmadığı ama orjinallerden bile kaliteli olduğu ortaya çıktı. Şaşkına dönen İtalyanlar, ürünlerin nerede ve kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkması için bir ekip kurmaya karar verdi. Versace, Gucci, Hermes ve Ermenigildo Zegna'nın temsilcileri, bu durumun gizli olarak araştırılmasını istedi. Kimilerine göre 500 bin kimilerine göre ise 2 milyon euroluk ürünün olduğunu söylerken, İtalya'da bu ürünleri kimin getirttiği ise açıklanmadı. Taklit ürünler, bir TIR'ın içinde divan, mobilya gibi ev eşyalarının arasına gizlenmiş halde bulundu. Türkiye'den gelen kargonun alıcı adresi olarak da Almanya'daki bir şirket kaydedilmişti ama böyle bir şirketin olmadığı ifade edildi.

ÜRÜN TAKLİTSE BANKAYA GİDİN

İnternetten aldığınız ürün sahte çıkarsa ve şirket bu durumu düzeltmez ise ürünü aldığınız kredi kartını size veren bankaya başvurun. Son zamanlarda e-ticaret ile internetten satış yapan şirketlerin sahte veya kusurlu ürün gönderimlerinde de artış gözleniyor. Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, internetten aldığı ürünü sahte, kusurlu veya resimde gördüğü gibi çıkmayan tüketicilerin e-ticaret şirketi ile sorunu çözememesi halinde bankaya başvurup parasını alacağını söyledi.