Caniyi boşadı

Neslihan Altındöken, Özgecan'ı katleden katil eşi Suphi Altındöken'den boşandı. Oğlunun velayetini de aldı. Genç kadının avukatı Ebru Çatıkkaş ise caniye mesaj yolladı: Ölüm tehditleri alıyorum. Bir gün cezaevinden çıkarsa gerektiğinde vururum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2015 Güncelleme 01 Ekim 2015, 00:00
Caniyi boşadı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, minibüste katledilen Özgecan için ağladı. Caniler toplum vicdanında en ağır cezayı aldı. Neslihan Altındöken (24) ise soy ismini taşımak istemediği katil eşi Suphi Altındöken'i (26) boşadı. Türkiye'yi ayağa kaldıran vahşet, Mersin'de 11 Şubat'ta yaşandı. Özgecan Aslan (20), yolcu olarak bindiği minibüste katledildi. Özgecan'a tecavüz etmeye kalkan, direnince de öldürüp yakan şoför Suphi Altındöken ve ona yardım eden babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Sanıkların yargılanması sürerken, katil Suphi Altındöken'in eşi Neslihan Altındöken, geçen Haziran'da boşanma davası açtı. Dilekçesinde eşinin evden uzaklaştırma ve 3 bin lira para cezası aldığında bile "Keşke seni 3 bin liralık dövseydim" dediğine dikkat çeken Neslihan Hanım, 2 kez boşanma davası açtığını, ancak ölüm tehditleri aldığı için davadan vazgeçmek zorunda kaldığını aktardı.

İKİNCİ CELSEDE BİTTİ
Özgecan'ın katili ile artık evli kalamayacağını vurgulayan genç kadın, oğlunun velayetini de istedi. Adana 1'inci Aile Mahkemesi, ikinci celsede çifti boşarken, 5 yaşındaki erkek çocuğun velayetini de anneye verdi. Hakim, çocuğun cezaevindeki babası ile münasebeti konusunda ise karar almadı. Bu nedenle Suphi Altındöken'ın oğlunu görebilmek için dava açmak zorunda kalacağı açıklandı.

SOYADI DA VASI AÇACAĞIZ
Avukat Ebru Çatıkkaş, mahkeme kararı kesinleştikten sonra "çocuğun soyadını değiştirmek için" dava açacaklarını söyledi. Suphi Altındöken ve çevresi tarafından "yuva yıkma" gerekçesiyle ölüm tehditleri aldığını belirten Çatıkkaş, "Katilin ömür boyu cezaevinden çıkamayacağını ümit ediyoruz. Ama bir gün cezaevinden çıkarsa Özgecan'a, Neslihan'a ve bana yaptıklarını kendisine aynı şekilde yaşatacağım, gerekirse vururum da" dedi.

Nazan ERDEM