Hayvanlara mega koruma

Tarkan'ın desteğiyle açılan Seferihisar'daki yuvada kalan hayvanların bayram süresince aç ve susuz bırakıldığı iddia edildi. Megastar, hemen devreye girdi. Başkan Soyer ise gerekli önlemlerin alınacağını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2015 Güncelleme 21 Temmuz 2015, 00:00
Hayvanlara mega koruma

İÇİNDEKİLER

Megastar Tarkan, Türkiye'nin "sakin şehri" Seferihisar'daki sokak hayvanlarına sahip çıktı. Ünlü sanatçının desteğiyle açılan "Seferihisar Sokak Hayvanları Yuvası"ndan gelen haber, Türkiye'yi sarstı. 3 günlük Ramazan Bayramı süresince yuvanın kapısına kilit vurulduğu, hayvanların aç ve susuz bırakıldığı, barınaktan ağlama seslerinin geldiği, hatta bir hayvanın açlıktan öldüğü iddiaları ortaya atıldı.

HAYVANLAR 7/24 İZLENECEK
Skandal üzerine gözlerin zevrildiği Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İlgileneceğim" açıklaması yaptı. Tarkan ise hemen harekete geçti. Başkan Soyer'i arayan duyarlı sanatçı, hayvanların mağdur edilmemesi için gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi. Bu görüşmenin ardından Başkan Soyer'den açıklama gecikmedi. Yuvadaki durumun gözden geçirildiğini söyleyen Başkan Soyer, önlem düğmesine bastıklarını belirtti ve ekledi: "Yuva çalışanları incelenecek, kadro yenilemesi yapılacak, yeni bir veteriner ve tam yetkili bir koordinatör görevlendirilecek. Belediyenin koyacağı güvenlik kameraları ile 7/24 tüm yuva izlenecek, görüntüler belediye web sayfasından yayınlanacak ve ilgilenenler barınağa kadar gelmeden hayvanları kontrol edebilir hale gelecek."