Dünyayı başlarına yıkarız

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Dağda savaşmak kolay Kobani'de savaşamıyorlar Mesele Kobani değil, mesele çok özledikleri ayaklanmayı gerçekleştirmek. Dünyayı başlarına yıkarız" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2014 Güncelleme 16 Ekim 2014, 01:23
Dünyayı başlarına yıkarız

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adıyaman Valiliği'ni ziyaretinde başta Selahattin Demirtaş olmak üzere çözüm sürecini karşı provokasyon yapanlara net konuştu. Kobani'yi bahane ederek 37 ilde ortalığı savaş alanına çeviren ve 45 kişinin ölümüne neden olan 'ölü sevici' hainler için bundan sonra sor bir süreç başladı. İşte Arınç'ın bu konuda açıklamaları:

KANDİL: KALLEŞÇE SAVAŞIRIZ
Kobani'de sivil kalmadı, hepsi Türkiye'de. Orada bin civarında savaşan grubun olduğu söyleniyor. PYD'li silahlılardan da kaçıp Türkiye'ye sığınmak isteyenlerin olduğunu da bilsinler. Orada karşılık veremiyorlar. Bekledikleri yerlerden destek gelmedi.

Kandil'deki birisinin söylediğini tekrar ben söyleyeyim, 'Dağda savaşmasını biliriz, Kobani'de savaşacak durumda değiliz'. Dağda savaşmak kolay, askere polise, öğretmene, hakime karşı... Adam kaçırmak kolay ama Kobani'de savaşmıyorlar, savaşamadılar, hiçbir şeye de ihtiyaçları yok. Daha başka şeyler de söyleriz de mahcup olurlar, iş bu kadarla kalsın.

Mesele Kobani değil, mesele Kobani bahanesiyle çok özledikleri ayaklanmayı gerçekleştirmek. Buna yıllarca muvaffak olamadılar. Bundan sonra da olamayacaklar. Dünyayı başlarına yıkarız.

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ
Son yaşanan olaylar bir vahşet, barbarlık ve vandallıktır. İnsanlar öldürülmüştür. Bu kadar vahşisine rastlanmamıştır. Apartmanların tepesinden atılıp, kafaları ezilip, üzerlerinden araçlarla geçilip bu da yetmemiş gibi yakılıp öldürülen insanlardan bahsediyorum.

Önceden tespit edilen her yer tahrip edilmiştir, bu vahşeti yaşatanlara karşı polisin elini kolunu tutamayız.

Yaşananlar, 'duygusal kırılma yaşadık' sözüyle izah edilemez. Madem sizin talimatınızla bu insanlar sokağa çıktı, bu işleri yaptılar bundan üzüntü duymak, önlerine geçip 'niçin bunları yapıyorsunuz' demek yok mu. Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanı adayı oldu, iyi de oy aldı. O zaman bu sözlerin hiçbirisini söylemedi.

Çok yanlış iş yapıyorlar. Bence şu olup bitenlerin içindeki ölümlerden, maddi ve manevi tüm zararlardan HDP sorumludur. Bunlar, 'duygusal kırılma yaşadık' sözleriyle izah edilecek şeyler değil. Bu sorumluluklarını hem bu dünyada hem öbür tarafta mutlaka göreceklerdir.