Arşivdeki sır

Koleksiyoner Yüksel, tüyler ürpertici bir iddia ortaya attı. Yahudi doktora dikkat çekerek, 'Atatürk öldürüldü' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2012 Güncelleme 10 Haziran 2012, 00:15
Arşivdeki sır

İÇİNDEKİLER

Ulu önder Atatürk'ün ölümüyle ilgili ortaya atılan bir iddia tüyler ürpertti. Ankaralı işadamı ve koleksiyoner Muhammet Yüksel, Atatürk'ün zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. Yüksel, Atatürk'ün ölümünün hemen ardından naaşı üzerinden yapılan tıbbi incelemeleri içeren fotoğrafları ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

DEPODAN ÇIKTI
1938 yılında tüm dünyada otopsi yapıldığını söyleyen koleksiyoner, Atatürk'e otopsi yapılmadığına dikkat çekerek, "Atatürk zehirlenerek öldürüldü" iddiasını ortaya attı. Geçen yıl bir evin deposundan bir arşiv satın aldığını söyleyen Yüksel, "O arşivin içinden Atatürk'ün cenazesiyle ilgili fotoğraflar çıktı" dedi.



'GİZLİ ÇEKMİŞLER'
Muhammet Yüksel, fotoğraflarda Osmanlıca olarak, "Zor şartlar altında bu fotorafları çektik. Hiç kimsenin bilgisi yok" yazısının yer aldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk'e bakan doktorlar arasında Yahudi asıllı Samuael Abravaya Marmaralı da vardı. Marmaralı'nın, Mason Kulübü'ne üye olduğunu öğrendim. Atatürk'e, Mason Kulübü'nü kapattıktan sonra bir komplo kurulmuş olabilir. Marmaralı'nın kullandığı ilaçlardan biri, içeriğinde zehir olan 'Saligran' idi. Atatürk'e otopsi yapılmadığı fikri bunları araştırdıktan sonra ortaya çıktı. Elimdeki fotoğraflar, Türkiye Cumhuriyeti'nde yok. Negatifleri bende. Atatürk'ün karnından neşterle yarılmış fotoğrafları da var ama bunları "çocukları etkilenmesin" diye göstermeyeceğim. Atatürk'ün ölümüne ilişkin komisyon kurulursa, bunları sunarım."



PARÇA ALINIP ARAŞTIRILSIN
Koleksiyoner Muhammet Yüksel, Atatürk'ün yavaş yavaş ve bilinçli bir şekilde öldürüldüğünü iddia etti. Yüksel, "Bu tartışmalara son vermek için parça alınıp, tespit yapılsın. Atatürk'e otopsi yapmayan doktorlar 'Kan almaya bile çekindik' dedi. Atatürk'ün neden öldüğünü bilmek milletin hakkı" diye konuştu.

* Elindeki belgeleri şimdiye kadar kimseye göstermediğini söyleyen Muhammet Yüksel, "Bu fotoğraflar neden devlette yok" diye sordu. Genetik biliminin çok geliştiğini de sözlerine ekleyen koleksiyoner, "Atatürk'ten çok küçük bir parça alınarak, neden öldüğü kolaylıkla ortaya çıkartılır" şeklinde konuştu.



* Fotoğraflarda Atatürk, ölümünün hemen ardından yatağa uzanmış halde görülüyor. Yüzüne yansıyan "tebessüm" ise dikkat çekiyor.



ŞERİFE GÜZEL