Pencere'den miras uçtu

Yıllarca Cumhuriyet Gazetesi'ndeki 'Pencere' adlı köşesinden halka seslenen İlhan Selçuk'un malvarlığı kız kardeşi ile yeğenini birbirine düşürdü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2011 Güncelleme 09 Mart 2011, 09:03
Pencere’den miras uçtu

İÇİNDEKİLER

Önce yas, sonra miras gerçeğini yaşayanlardan birisi de Selçuk Ailesi oldu. Cumhuriyet Gazetesi'nde yıllarca "Pencere" adlı köşeyi yazan İlhan Selçuk'un ölümünün ardından miras kavgası çıktı. Ünlü yazarın kız kardeşi Ülfet Nuran Ertel, ağabeyinin ölümünden sonra veraset ilamı davası açtı. Ertel, çocuğu olmayan Selçuk'un ölmeden önce 2008'de, el yazısıyla, "Bana bir şey olursa bütün malım mülkümün, tüm haklarımın tek yetkilisi kız kardeşim Ülfet Ertel'dir" şeklinde vasiyetname bıraktığını belirterek ağabeyinin tüm malvarlığını istedi. Ülfet Nuran Ertel, "Bu, ağabeyimin son arzudur. Vasiyeti yerine getirilmelidir" diyerek vasiyetnameyi mahkemeye verdi. Fakat İlhan Selçuk'un ağabeyi olan ve 11 Mart 2010'da ölen karikatürist Turhan Selçuk'un kızı Hikmet Aslı Selçuk, buna itiraz etti. Amcasının mirasında kendisinin de hakkı olduğunu iddia eden Aslı Selçuk, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada, davacı oldu. Ve halasının mahkemeye sunduğu vasiyetnamenin "yokluğuna" ilişkin İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ayrı dava açtı.

YÜZDE 50 İSTİYOR
Mirastan halası ile kendisinin yüzde 50 hisse sahibi olduğunu söyleyen Aslı Selçuk, "El yazısıyla yazıldığı iddia edilen belge hukuken bir vasiyetname değildir. Bu yazı, amcamın, ameliyat sonrası oluşabilecek bir komplikasyon nedeniyle bir süreliğine mallarını teslim ettiği bir yazıdır" dedi.