Fırsatçıya imzalı cevap

Reuters, Taksim'deki olayları bahane edip 'Yabancılar Türkiye'de gayrimenkulden kaçıyor' diye haber geçti. Sektör ayaklandı. Hemen ardından Ağaoğlu, Suudi yatırımcıya 200 milyon dolarlık satış yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2013 Güncelleme 08 Haziran 2013, 01:54
Fırsatçıya imzalı cevap

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı olaylarını Türk ekonomisini zayıf göstermek için bahane eden çevrelerin oyunları tutmuyor. İngiliz Reuters haber ajansı, 'yabancı yatırımcıların Türkiye'deki gayrimenkul sektöründen çekildiğini' haber olarak geçti. İnşaat sektörünün önemli temsilcileri, hemen cevap vererek, bu haberin 'yalan' olduğunu duyurdu. Hemen ardından ise Ağaoğlu, Suudi yatırımcılarla rekor bir anlaşmaya imza atarak, asılsız haberlere en net cevabı vermiş oldu. Ağaoğlu Maslak 1453'ten 200 milyon dolar değerinde 2 blok satın alan Suudi Arabistanlı işadamı Ehsaan Fareed Abduljawad, Türkiye'nin istikrarına güvendiklerini belirtti.

OLUMSUZ HAVA YAYIYORLAR
Dün Ağaoğlu Şirketler Grubu'nda bir araya gelen Ali Ağaoğlu ve Abduljawad satış sözleşmesine imza attı. İmza törenini Ortadoğu ülkelerinden 23 yabancı basın mensubu da takip etti. TAKVİM'in sorularını cevaplandıran Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: "Bugün imzalarını attığımız bu satış, yabancıların ülkemize duyduğu güvenin en önemli göstergesidir. Gezi Parkı olayları sonrasında ekonomide suni olarak estirilmeye çalışılan olumsuz havaya bu satış güzel bir yanıt oldu. Gayrimenkule yabancı yatırımcının ilgisi azalmış değil, aksine artarak sürüyor."

BURÇİN GÖKTAN