Kur'an-ı Kerim'e uzanan eller cezalandırılacak! Danimarka ve İsveç'te kanun teklifleri hazırlanıyor

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlara karşı Türkiye'nin attığı kararlı adımlar Batı'yı harekete geçirdi. Danimarka ve İsveç Kur'an-ı Kerim' ve diğer kutsal kitapların yakılmasını yasaklayan kanun teklifi için hazırlık yapmaya başladı.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 09:57 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 12:00
Kur’an-ı Kerim’e uzanan eller cezalandırılacak! Danimarka ve İsveç’te kanun teklifleri hazırlanıyor

İÇİNDEKİLER

İsveç ve Danimarka İslam'ı ve Müslümanları hedef alan nefret hareketlerine ön ayak olmayı defalarca sürdürdü. Hatta bu alçak provokasyonlarda ileri giderek, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm'de polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakıldı. Türkiye ise bu aşağlık eylemlere duyarsız kalmayarak, kararlı adımlarını sürdürdü. Bu kararlı adımlar, başta İsveç ve Danimarka olmak üzere Batı'nın İslam'a karşı sürdürülen tehditleri görmeye başlamasına sebep oldu.

Danimarka hükümeti Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını yasaklayan kanun teklifini Meclis'e sunma kararı aldı. İsveç de bu girişime destek verirken, anayasa değişikliği yapılması gerekliliği nedeniyle benzer bir uygulama gerçekleştiremedi.

Buna karşın İsveç ve Danimarka'nın ülkelerinde bu eylemleri önlemek maksadıyla ortak çalışma başlattıkları öğrenildi. Danimarka maslahatgüzarı eşine az rastlanır şekilde ülkesinde gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim yakma eylemleri nedeniyle 6 kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı, maslahatgüzara Ankara'nın tepkisi iletildi. Ankara, uluslararası platformlarda İslam karşıtlığı ve hoşgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstlenmeyi ve bu yöndeki çabalara aktif destek verme kararlığını sürdürecek.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI TOPLANDI
Türkiye alçak provokasyonların önlenmesi noktasında öncü rol oynadı. İslam dünyasına bu tür eylemlerle sistemli ve ortak mücadele çağrısı yapıldı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olağanüstü toplandı. İİT bünyesindeki çalışmalar neticesinde, tarihi bir adım atılarak kutsal kitapların yakılması Birleşmiş Milletler tarafından dini nefret ve uluslararası hukukun ihlali olarak tanımlandı. Daha önce de Başkan Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 15 Mart, İslamofobi ile mücadele uluslararası günü ilan edilmişti.

Danimarka'da gerçekleştirilen provokasyonlar Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinde diplomatik manada tepkiyle karşılandı. Danimarka hükümeti artan tepkiler nedeniyle bir topluluk için dini öneme sahip nesnelere uygunsuz muameleyi yasaklayacak bir yasa tasarısı hazırladı. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da Danimarka hükümetinin Kuran-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını yasaklayan kanun teklifini Meclis'e sunma kararına büyük saygı duyduklarını söyledi.

TÜRKİYE'YE İHTİYAÇLARI VAR
NATO'ya üye olmak için Türkiye'den onay alması gereken İsveç, Türk halkında tepkiye yol açan İslamofobik eylemlere ev sahipliği yapıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın "İsveç'in NATO'ya üyeliğinin tartışıldığı günlerde, İsveç güvenlik sisteminin provokasyonları engellemeye yetmeyen bir yapıda olması ve NATO'ya daha fazla güç değil, sorun getirir bir görüntü çizmesi açıkçası stratejik açıdan ve güvenlik açısından da bizi düşündürüyor" ifadeleri Stockholm'ü konuya ilişkin değerlendirme yapmaya yönlendirdi. Danimarka ve İsveç'in bu tür eylemleri önlemek maksadıyla ortak çalışma başlattığı öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN