Konut sigortası penetrasyonu % 20’lerde

Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, ‘Konut sigortasının önemi her geçen gün artıyor. Buna karşın Türkiye’de konut sigortası penetrasyonu sadece yüzde 20 seviyelerinde. Burada sigorta şirketlerine büyük bir görev düşüyor’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2024 Güncelleme 26 Nisan 2024, 07:01
Konut sigortası penetrasyonu % 20’lerde

İÇİNDEKİLER

İklim krizinin tetiklediği doğal afetler ve Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması sebebiyle, Türkiye'de konut sigortasının önemi her geçen gün artıyor. Ancak Türkiye'de halihazırda konut sigortası penetrasyonu sadece yüzde 20 seviyelerinde. Ray Sigorta da bu gerçekten hareketle genişletilmiş teminatlarıyla dikkat çeken Evime Değer Konut Sigortası'nı hizmete sundu. Sektörde bir ilk olarak video poliçe ile sunulan, teminatların video izlenerek öğrenildiği, ev sahibi ya da kiracı, farklı ihtiyaçlara göre şekillendirilmiş üç ayrı paket seçeneği sunan bu inovatif ürün ile Ray Sigorta Türkiye'de konut sigortası penetrasyonunu artırmayı hedefliyor.

'ÖNEMİ ARTIYOR'
Konut sigortası penetrasyonunun düşük olması sebebiyle büyük bir ekonomik değerin risk altında olduğuna dikkat çeken Ray Sigorta CEO'su Koray Erdoğan, ''2022'den bu yana hızla yükselen konut fiyatlarını; iklim krizinin tetiklediği doğal afetleri, yaşadığımız coğrafyanın deprem gerçeğiyle birlikte ele aldığımızda önemli bir ekonomik değerin risk altında olduğunu görüyoruz. Öte yandan tüm dünyadaki ekonomik konjonktür nedeniyle kaybedilen bir mal varlığını yerine koyabilmek eskisinden çok daha zor" dedi. Tüm bu veriler ışığında konut sigortasının öneminin her geçen gün arttığını ifade eden Erdoğan, "Buna karşın Türkiye'de konut sigortası penetrasyonu sadece yüzde 20 seviyelerinde. Burada sigorta şirketlerine büyük bir görev düşüyor" diye konuştu. Koray Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

İHTİYACA GÖRE ÜRÜN
"Ekonomik şartları dikkate alarak, her yaşam tarzına uygun, herkese ulaşabileceğimiz ürünler sunmalıyız. Sigorta güvencesinin her evin hakkı olduğuna inanarak Evime Değer Konut Sigortası'nı çıkardık. Diğer ürünlerimizde olduğu gibi Evime Değer Konut Sigortası'yla da alışılagelmiş ana teminatlara ek olarak değişebilir limit seçenekleriyle ve üç ayrı hizmet paketiyle müşterilerimize modüler bir sigorta sunuyoruz. Böylece müşterilerimize esnek teminat limitleri ile konut sigortasını ihtiyaca uygun olarak tasarlama olanağı sağlıyoruz. Herkesin kendi ihtiyacına göre poliçesini tasarlayabileceği bu inovatif ürünümüzle, ülkemizde konut sigortası penetrasyonunu artırmayı hedefliyoruz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN