Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 7 Aralık 2017

Utanmamız kalmadı...

Selda hanım 60 yaşında emekli polisim. Üç kız çocuğu yetiştirdim. Hepsini kendi elimle evlendirdim, adlarına leke getirtmedim. Ama şimdiki devire bakıyorum, 'gayrı meşru doğmuş yüzlerce -binlerce insan, uluorta televizyon programlarına çıkıp babalarını arıyor!' Hiç kimsenin yüzü kızarmıyor. Eskiden olsa "Annemin yaptığı hatayı aman hiç kimse bilmesin" denirdi. Hele o yaşını başını almış 'kutsal' anneler! Kadın diyor ki, "Kızım büyük ihtimal o adamdandır ama DNA testi yapın!" Bunun ihtimali mi olur hanım, üstelik 40 sene öncenin kaç-göç döneminde! Sonra test yapılıyor, sonuç fiyasko, rezil olduklarıyla kalıyorlar. Bu arada program sunucularını da kendilerine benzetmişler, artık onlar da umursamıyor...
Rumuz; Baran

BEKÇİSİ OLMAYAN AHLAK!
S.U. CEVAP; Yaşımız icabı bu tür gayrı meşru ilişkilere şaşırmamız doğal. Yalnız büyük konuşmamak lazım. Kızları 'kurtarmışsınız' ama büyük ihtimal kız yeğenleriniz, torunlarınız var... Gelin şöyle yapalım; çocuklarımızı tehdit ve gözdağı ile korumak yerine, onları kendilerine güvenli, seçimlerini doğru yapabilen bireyler olarak yetiştirelim.
Misal; zebellah abilerin koruması altında, kapı dışarı çıkamayıp mecburiyetten 'namuslu kalan' kızımızdan daha çok, peşinde koşan Kıvanç Tatlıtuğ'lara 'Hayır' diyebilen kızımız, eğer namus ölçüsü buysa sanırız daha makbuldür.