Mazotlu fuhuş

Adana'da bir kadına minibüsünün deposunu doldurması karşılığında, aracında fuhuş yaptıran şahıs suçüstü yakalandı. İstanbul Beyoğlu'nda ise fuhuşa aracılık edilen eğlence mekanlarına baskın yapıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2016 Güncelleme 10 Ocak 2016, 00:00
Mazotlu fuhuş

İÇİNDEKİLER

Adana'da polis, Osman A.'nın (51), minibüsünde Seda P. (34) ile Ayşe Y. (46) isimli iki kadına fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı. Müşteri kılığına giren polis, telefonla ulaştığı zanlıyla pazarlık yapıp kadın başına 150 liraya anlaştı. Ekipler adrese gidip daha önceden seri numaraları alınmış paraları zanlıya verip minibüste bekleyen kadınların yanına gitti. Polis kadınları da görünce kimliğini çıkartıp polis olduğunu belirtti. Zanlı, suçüstü yakalanmasına rağmen fuhuş yaptırmadığını iddia ederek, "Burada böyle bir şey olmaz" dedi. Zanlı ve iki kadın ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Kadınlardan Seda P, "Biz Osman ile dost hayatı yaşıyoruz. Bunun karşılığında minibüsünde fuhuş yaparak para kazanıyorum. Ben hem onunla birlikte oluyorum hem de fuhuş yapıyorum" dediği öğrenildi. Diğer kadın Ayşe Y. ise "Osman benden para almıyor ben minibüsünün mazotunu dolduruyorum o da benim minibüste fuhuş yapmamı sağlıyor. Bunun karşılığı benden para değil mazot alıyor" dediği belirlendi. Zanlı ifadesinin ardından "fuhuşa yer temin etmek ve aracı olmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. İstanbul'da ise emniyet güçleri, Beyoğlu ve Şişli'de konsomatris kadınların çalıştırıldığı ve fuhuşa aracılık yapılan lüks eğlenme mekanlarına baskın yaptı. Çok sayıda kadın gözaltına alındı.

1065'ER YIL HAPİS
Özbekistan'da borçlu kadınları 'çocuk bakıcılığı ' vaadiyle kandırarak Türkiye'ye getirdikten sonra zorla fuhuş yaptıran 7'si kadın 18'i tutuklu toplam 40 sanığa 556 yıldan 1065'er yıla kadar hapis istemiyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.