Gezi şehidi

Gezi eyleminden bir kötü haber daha geldi. Adana'da 500 kişilik grup, protesto gösterisi düzenledi. Kaçan göstericileri kovalayan Komiser Mustafa Sarı, 5 metre yükseklikten düşerek şehit oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2013 Güncelleme 07 Haziran 2013, 01:26
Gezi şehidi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin dört bir yanına dağılan Gezi eylemlerinde korkulan oldu. İstanbul'da Mehmet Ayvalıtaş, Hatay'da Abdullah Çömert hayatını kaybetti. Bir kötü haber de önceki gece Adana'dan geldi. Eylemcileri kovalayan Komiser Mustafa Sarı, 5 metrelik yükseklikten düşerek şehit oldu. Gezi Parkı protestolarına destek vermek isteyen 500 kişilik bir grup, polislerin "Provokatörlerin oyununa gelmeyin, sizleri seviyoruz. Dağılın" uyarılarını dikkate almadı.

HASTANEDE KURTARILAMADI
Gruptakilerin polislere taş atması ise tansiyonu yükseltti. Eylemcilere tazyikli su sıkılarak müdahale edildi. Polis daha sonra kaçmaya çalışan göstericileri kovalamaya çalıştı. Bu sırada alt geçit inşaatından geçip göstericilerin önüne kesmek isteyen Komiser Mustafa Sarı (27), 5 metre yüksekten düştü. Kafatası kırılan polis, kaldırıldığı hastanede can verdi. Olaylarda 25 kişi gözaltına alındı.

KÖPRÜDEN ATILDI İDDİASI
Adana'da atık kağıt toplayan F.Ş. (12), tüyler ürperten bir iddiada bulundu. Düşme sonucu ayağı kırıldığı için Numune Hastanesi'nde tedaviye alınan çocuk, "Gezi Parkı' eylemlerinin yapıldığı bölgeden geçerken göstericiler tarafından köprüden atıldığını" iddia etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, küçük çocuğu hastanede ziyaret etti.

iŞTE BiLANÇO
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi olaylarının bilançosunu açıkladı. Güler, olaylarda 280 iş yeri, 103 polis otosu, 259 özel araç, bir konut, bir polis merkezi, biri CHP'ye, 11'i AK Parti'ye ait 12 binada hasar meydana geldiğini açıkladı. Bakan ayrıca, sosyal medyanın provokasyon aracı olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti. Orantısız güç kullanımı ile ilgili "İncelemeler devam ediyor" diyen Bakan Güler, eylemlerde sağduyulu davranış sergileyen vatandaşlara teşekkür etti.

AĞACI ATEŞE VERDİLER
Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında bazı terör örgütü yandaşlarının, durumu fırsat bilerek ortalığı yakıp yıktığı ortaya çıktı. Örgüt üyeleri, ağaç için yapılan eylemlerde ağaç yakıp, polisin ve sivil vatandaşların araçlarını ateşe verdi. Mutfak tüpleriyle polise karşı saldırı hazırlığında bulunan yasa dışı örgüt üyesi bir grup ise son anda engellendi.


Murat KARAMAN - Ferit ZENGİN