Yok böyle protez'to

Tolga Murat Balıkçı'nın kazada bacağı koptu. Hayata sporla bağlandı. Vücut geliştirmede 'şampiyonlar şampiyonu' oldu. Ancak beklediği desteği göremeyince 15 yıllık spor hayatını bıraktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2013 Güncelleme 21 Mayıs 2013, 01:34
Yok böyle protez’to

İÇİNDEKİLER

İzmir Foça'da yaşayan Tolga Murat Balıkçı'nın (29) sol bacağı 1998'de trafik kazası sonucu koptu. Hayata küsmeyen Balıkçı, vücut geliştirme sporuyla hayata tutundu. Engelli olmasına rağmen arkadaşlarının kaldıramadığı ağırlıklarla çalıştı. Hal böyle olunca başarıların ardı arkası kesilmedi. Balıkçı, 10 yıllık çalışmasının karşılığını ilk olarak 2009'da aldı. Estonya'da düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda, engelli sporcu kategorisinde şampiyon oldu. Engelliler Kainat Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda ise birinci oldu. Ayrıca "şampiyonlar şampiyonu" unvanına layık görüldü.

ZORLUKLARA GÖĞÜS GERDİ
1 Avrupa, 3 Dünya ve 1 kainat şampiyonu olarak Türkiye'nin gururu olan engelli sporcu, 15 yıllık profesyonel spor yaşamında devletten istediği yardımı göremedi. Foça'da kendisine büyük destek vardı ancak yeterli olmuyordu. Şampiyonalara hazırlanabilmek için damacanayla su sattı. Tüm bu zorluklar altında büyük başarılar kazandı. Beklediği desteği göremeyince çok sevdiği vücut geliştirme sporuna veda etmek zorunda kaldı. Tolga Murat Balıkçı, 19 Mayıs'ta, sosyal paylaşım sitesinde yazdığı bir mesajla profesyonel spor yaşamına son verdiğini açıkladı.

'GİDEN BEN OLSAM BİLE ÜZÜLMEYİN...'
Efsane sporcu Balıkçı, önceki gün sosyal paylaşım sitesinden şu sözlerle spora veda etti: "Dünyanın en masraflı sporu olan vücut geliştirmede 1998 yılından bu yana kendi imkanlarım ile ayakta durmaya çalıştım. Bugün itibariyle vücut geliştirme sporuna son veriyorum. Giden ben olsam bile, gidene üzülmeyin, var olanı güçlendirin."