Sanat'kâr

Murat Ülker, Bedri Baykam koleksiyonu yaptı. Ünlü patron daha önce de tam 150 bin dolar verip ressamın 3 tablosunu aldı. Ancak 3 eserin fiyatı, bir 'Boş Çerçeve' yapmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2013 Güncelleme 06 Nisan 2013, 00:17
Sanat’kâr

İÇİNDEKİLER

Resim sanatı, boş verdi! Ressam Bedri Baykam, "Boş Çerçeve" adlı koleksiyonunda yer alan çerveyi işadamı Murat Ülker'e 125 bin dolara (225 bin TL) sattı. Ulusalcı çıkışlarıyla tanınan Baykam, eserini şöyle tanıttı: "Bu çerçevenin içinde 'hiç'lik var. Ama aslında dolu. Çünkü arkasındaki tüm görüntüler içine giriyor."

DERSİMİZ RESİM İŞ!
Ancak Baykam'ın muhafazakar işadamı Murat Ülker'e satışı ilk değildi. Zira Murat Ülker, daha önce de Bedri Baykam'ın eserleri için kesenin ağzını açtı. Buna göre sanatsever işadamı, Baykam'ın sahibi olduğu Piramit Sanat Galerisi'nde açtığı sergiye itti. "Tarihin Röntgencisi" adlı koleksiyonu gezdi.

'EFSANENİN YÜZYILI'
Burada 3 tablo beğendi. Söz konusu tablolar için tam 150 bin dolar (270 bin TL) ödedi. Bu eserler arasında fanatik Fenerbahçeli olan Baykam'ın "Efsanenin Yüzyılı" adlı tablosu da vardı. Ancak 3 tablo, bir "Boş Çerçeve" etmedi. Zira içinden "hiç"lik geçen çerçeve, tek başına 125 bin dolar değerindeydi.

* Muhafazakar işadamı Murat Ülker, ulusalcı söylemleri ile dikkat çeken Baykam'ın sergisini gezdi. Onunla poz verip Twitter hesabından yayınladı. Baykam ise "Sayın Ülker'in 'Boş Çerçeve'yi satın alması çağdaş sanat için değil koleksiyonluk açısından önemlidir" dedi.

SOSYAL TABLO
Sosyal medyada çerçeve ile ilgili birbirinden ilginç yorumlar yapıldı:
Bizim mahallenin marangozu elli yıldır ahşap çerçeve yapıyor. Lakin karnını zor doyuruyor.
Bizim de pencerenin çerçevesi var. 10 liraya satıyorum.
Resme baktım, ne görsem beğenirsiniz. Hiç. Kocaman süslü bir çerçevede kocaman bir hiç.
Baykam'ın eserini gördükten sonra, çerçeve biriktirmeye başladım.


MEVLÜT YÜKSEL