THY'ye grev resti

Türk Hava Yolları'nda sendika grevden vazgeçmiyor. Yönetimin 'Gelin görüşelim' teklifine rağmen, sendika 15 Mayıs'ta greve gideceğini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2013 Güncelleme 04 Mayıs 2013, 00:00
THY’ye grev resti

İÇİNDEKİLER

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları'nda (THY) greve gitme kararı aldı. Sendika, 15 Mayıs'ta greve gideceklerine ilişkin kararını THY yönetim binasına astı. Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, "Eğer 15 Mayıs tarihi itibariyle uygulamaya koymadan bitirmek isteyen varsa herkesle masaya oturmaya, görüşmeye hazırız. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil" dedi.
LOKAVT YOK
THY de bir açıklama yaparak, lokavt kararı almayacağını duyurdu. THY'nin açıklamasında şöyle denildi: "THY'nin büyüme sürecinin artarak devam ettiği bu dönemde alınan grev uygulama kararının ne şirketimize ne de çalışanlarımıza herhangi bir yarar sağlamayacağı açıktır. THY alınan grev kararına karşılık lokavt kararı almayacaktır. THY'nin faaliyetleri aksamadan sürecektir. Hava-İş Sendikası'nın bu sorumsuz karardan vazgeçerek 16 bin çalışanın bir an önce imzalanmasını beklediği toplu iş sözleşmesini imzalayacağını ümit ediyoruz."