Dersimiz insanlık

Almanya’da iki Türk, insanlık dersi verdi. Biri içinde altın dolu çantayı sahibine teslim etti. Diğeri gözünü kırpmadan bıçaklı teröristi etkisiz hale getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2017 Güncelleme 31 Temmuz 2017, 02:05
Dersimiz insanlık

İÇİNDEKİLER

Berlin'de yaşayan üç çocuk babası ve yüzde 60 engelli Yakup Y. (56) yolda bulduğu altın ve para dolu çantayı tereddüt etmeden polise götürünce Almanya'da günün adamı oldu. Neukölln'deki olayda 13 yıl önce yaşadığı bir kaza sonucu malulen emekli olan ve aylık 362 euro'yla geçinen Yakup Y. Sparkasse Bankası'nın önünde bir evrak çantası gördü. Açtığı çantanın içinde para ve külçe altın olduğunu görünce, hiç tereddüt etmedi. Hemen polise gitti. Görevliler, içinde 1100 gram külçe altın, 8 tane tarihi antika gümüş madeni para ve nakit para bulunan çantanın asıl sahibinin, 75 yaşındaki bir emekli olduğunu belirledi. Polis merkezine davet edilen yaşlı adam, "Banka hesabımı kapattım. Dışarıya çıktım. Bisikletimin kilidini çözerken çantayı unutmuşum" dedi. Almanlara insanlık dersi veren Yakup Y. ise "Hemen polise gittim. Çünkü bu benim kazancım değildi" dedi.


362 euro engelli maaşıyla geçinen Yakup Y., bulduğu altın ve döviz dolu çantayı hiç tereddüt etmeden polise teslim etti.