Yargıyı Kılıçdaroğlu etkiliyor

Casusluktan yargılanan Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili “yargıya talimat veriliyor” diyen CHP lideri hakkında farklı bir dava ile ilgili “yargılamayı etkileme” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu

Giriş Tarihi 22 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 22 Haziran 2017, 01:28
Yargıyı Kılıçdaroğlu etkiliyor

İÇİNDEKİLER

CHP İstanbul Milletvekili ve eski Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun "casusluktan" tutuklanması sonrasında, "yargıya talimat veriliyor" diyen CHP lideri hakkında, "yargılamayı etkileme" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Barosu Avukatlarından Murat Sultansu, avukatı olduğu Nehirsan İnşaat şirketinin Didim'de tamamen yasal olarak devam eden rezidans inşaatının, Kılıçdaroğlu'nun 'Yıkılması gerekir' beyanı sonrası durdurulduğunu belirtti. Sultansu, Kılıçdaroğlu hakkında 'yargıya müdahaleden' suç duyurusunda bulundu.

DANIŞTAY'DAN SORUŞTURMA
Danıştay 6. Dairesi'nin, önce karşı çıktığı, Didim'deki rezidans inşaatının yıkımına Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları sonrası kararını değiştirdiğini ve yıkım yönünde karar aldığını hatırlatan Sultansu, asıl yargıya müdahale edenin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirtti. Değişen karara ilişkin Danıştay Başkanlığı'nın da olayla ilgili iç tahkikat başlattığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu hakkında inşaat şirketi adına 'yargıya müdahaleden' suç duyurusunda bulunduğunu belirten Murat Sultansu şunları söyledi: Kemal Kılıçdaroğlu televizyona çıkıyor gayet dalga geçer gibi 'Anayasa'nın 138. maddesine göre bir makam yargıya müdahalede ya da telkinde bulunamaz' diye beyanda bulunuyor. Bu kelimeleri duyunca çok şaşırdım. Bizim zaten Kılıçdaroğlu hakkında yargıya müdahalede bulunduğu için şikâyetimiz var. Apaçık bir şekilde Kılıçdaroğlu 9 Aralık 2016 günü NTV canlı yayınında diyor ki 'Didim'de iki rezidans var, bunların yıkılması lazım'... Halbuki bu hususta yani rezidansların yıkılmaması yönünde Danıştay karar vermişti. Kılıçdaroğlu'nun telkinlerinden, talimatlarından sonra Danıştay o temyiz kararından döndü, 14 Mart 2016 günü kararı onayarak bu iki binanın yıkılması yönünde karar verdi. Böylece aynı dosyada aynı daireden kısa bir süre içinde farklı kararlar çıktı. Bu da apaçık bir şekilde Kılıçdaroğlu'nun yargıya müdahale ettiğini gösteriyor.

KENDİSİNE GELİNCE...
Kendileri yapınca yargıya müdahale olmuyor, başka bir durum olunca adalet için yürüyoruz diyorlar. Kılıçdaroğlu çok açık bir şekilde yargıya müdahalede bulunuyor. Bu durum Kemal Kılıçdaroğlu'nun samimi olmadığını gösteriyor.

SABAH